Staz 0 Napisano Kwiecień 12, 2016 Witam, mam zagadkę. Np. trzymam gaz na 2-tys obrotów i nagle "pflumb" obroty spadają i po sekundzie wracają. Co to może być? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Kwiecień 12, 2016 Podejrzewał bym może przebicie na przewodach :huh: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Kwiecień 12, 2016 Zobacz czy nie popękały ci gumowe przewody łączące pompę paliwa z filtrem paliwa i filtr paliwa z dalsza częścią układu zasilania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 13, 2016 To przerwanie jest w formie "kichnięcia" i odczuwalne fizycznie na manetce gazu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Kwiecień 15, 2016 odezwę się bo zaciekawiło mnie Twoje pytanie Theodor nie zwracam wtedy uwagi na obroty, ale tak mam czasem kichnięcie przy redukcji (odpuszczeniu manetki i przy próbie dodania gazu) i czuć nieco je na manetce... stawiam na przeloty gdzieś w układzie wydechowym, ale swojego czasu był składany, żeby był szczelny Z tego co mi wiadomo to S4R tak mają. To przerwanie jest w formie "kichnięcia" i odczuwalne fizycznie na manetce gazu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Kwiecień 15, 2016 odezwę się bo zaciekawiło mnie Twoje pytanie Theodor nie zwracam wtedy uwagi na obroty, ale tak mam czasem kichnięcie przy redukcji (odpuszczeniu manetki i przy próbie dodania gazu) i czuć nieco je na manetce... stawiam na przeloty gdzieś w układzie wydechowym, ale swojego czasu był składany, żeby był szczelny Z tego co mi wiadomo to S4R tak mają. W naszych Monsterach szczególnie z akcesoryjnym wydechem lubią pękać lub rozszczelnić się uszczelki kolektora lub same kolektory, przerabiałem już to. Wymieniłem wszystkie pierścienie na łączeniach rur i dalej miałem przedmuchy a problem był w kolektorze. Zrobiła się z czasem mała dziura na spawie tego Y co wychodzi z silnika. Oczyściłem, dałem nowy spaw i problem z głowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Staz 0 Napisano Kwiecień 15, 2016 Ja mam SuperSport 900 ie z 2001. Na wstępie dzięki za sugestie. W odpowiedzi na pytania: tak, spadek jest w formie kichnięcia i podczas spadku wydawany jest dźwięk jakby z pod baku. Jakby caś za badrzo przepełniło siępowietrzem. Sprawdzę te przewody jak pisał blejz23. Z uszanowaniem Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Kwiecień 16, 2016 problem z dziurkami też został wtedy zlokalizowany i oba z pionowego i poziomego poszły do spawania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 17, 2016 odezwę się bo zaciekawiło mnie Twoje pytanie Theodor nie zwracam wtedy uwagi na obroty, ale tak mam czasem kichnięcie przy redukcji (odpuszczeniu manetki i przy próbie dodania gazu) i czuć nieco je na manetce... stawiam na przeloty gdzieś w układzie wydechowym, ale swojego czasu był składany, żeby był szczelny Z tego co mi wiadomo to S4R tak mają. Nie, to kwestia regulacyjna, konkretnie kalibracji TPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Kwiecień 17, 2016 niby miałem kalibrację TPS, ale np dzisiaj na jakieś 60-80 km tylko raz strzelił, ale to według mnie bardziej w airbox niż w tłumikach Nie, to kwestia regulacyjna, konkretnie kalibracji TPS Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 17, 2016 bo nieskalibrowany TPS powoduje strzelanie w airbox, dlatego czuć to fizycznie na manetce gazu, bo dostajesz strzał w przepustnicę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Kwiecień 17, 2016 dokładnie tak się dzieje... czy mam się pocieszać, że rzadko? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 17, 2016 motocykl jest albo sprawny, albo nie, nie ma pośredniej mozliwości ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Kwiecień 17, 2016 nie wiem po co zadaje te pytania :P wiedziałem, że mnie nie pocieszysz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suzumushi 0 Napisano Kwiecień 17, 2016 a kalibrowales ten tps po wymianie linki czy przed ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
matekboss 25 Napisano Kwiecień 17, 2016 A co ma linka do tego skoro to potencjometr i kalibracji TPS dokonuje się z poziomu komputera. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Suzumushi 0 Napisano Kwiecień 17, 2016 A co ma linka do tego skoro to potencjometr i kalibracji TPS dokonuje się z poziomu komputera. i ten potencjometr suma sumatum czym jest podlaczony do manetki ? wi-fi ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Kwiecień 17, 2016 AHAHAHAHAHAAH :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 18, 2016 W S4R desmoqattro kalibruje siE TPS fizycznie zmieniając pozycję potencjometru wzgledem osi przepustnicy, dopiero w nowszych modelach dokonuje sie tego z poziomu kompa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 18, 2016 Sama linka czy jej wymiana nie ma najmniejszego wpływu na działanie TPS. TPS z osią przepustnicy jest połączony na "sztywno". Zresztą kalibracji przy danym rozwiązaniu czujnika dokonuje sie z odpięta linka gazu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Redjasper 53 Napisano Kwiecień 18, 2016 kalibracja była po wymianie linki, ale jak widać nie ma to znaczenia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Staz 0 Napisano Maj 24, 2016 Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Staz 0 Napisano Maj 24, 2016 Powyżej film obrazujący problemik. W tle słychać dźwięk jakby odpowietrzenia. Ujawnia sięgdy trzymam obroty np. 1500. Pod koniec filmu zwiekszylem do ponad 3000 i po wydanym dźwięku obroty same wzrastają diametralnie. Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Staz 0 Napisano Maj 24, 2016 W czy może być problem? Wysłane z mojego SM-N9005 przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach