mart_ 5 Napisano Styczeń 2, 2017 Dziś w końcu Monster pojechał do warsztatu na kurację odmładzająca. Zbierałem, się do tego od Listopada, ale nareszcie coś zacznie się dziać. Plany, były różne, ale końcem końców zostaje w orginale i chyba to będzie najlepsze rozwiązanie. Na początek silnik z ramy , usunięcie łuszczącej się farby i nowa powłoka , rama raczej też kwalifikuje się do odnowienia ponieważ są drobne oznaki korozji. Oprócz tego na pewno sprawy czysto serwisowe, paski , zawory, oleje, łożyska itp itd, Zresztą w miarę postępów i oczywiście dostępności $$$ "projekt" będzie modyfikowany na bieżąco Podsumowując tak na szybo, przywrócić Monsterka do dawnego blasku plus parę ekstrasów aby poprawić prezencję i będzie dobrze. Jako, że to móje pierwsze moto ze stajni Ducati to będę miał na pewno wiele pytań odnośnie części czy modyfikacji, ale to wszystko wyjdzie w praniu, Na razie pare fotek z dzisiaj tak z grubsza, Tutaj najbardziej denerwująca mnie sprawa, łuszcząca się powłoka ... ... ale jeśli się nie przyglądać to z daleka wygląda Oki. Tak czy inaczej będę się starał wyeliminować większość wizualnych defektów plus oczywiście cała mechanika na tip top. Chciałbym się wyrobić do Marca ze wszystkim, więc pośpiechu nie ma a weekendy nie będą już takie nudne :))) Będę wrzucał foty w miarę postępów , a pewnie wcześniej sto pytań do Was co, gdzie i jak :wtf: :wtf: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Andrzej904 3 Napisano Styczeń 3, 2017 powodzenia przy projekcie, sam planuję w tym roku odrestaurować swojego Monstera, więc z ciekawością będe obserwował temat :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 3, 2017 (edytowany) Mam pytanie odnośnie kodów lakieru. Nie orientuje śie może ktoś z Was jaki kod lakieru ma rama w S4 "senna" szukam też jakiegoś srebrnego na pomalowanie silnika żeby było najbliżej oryginału. Z góry dzięki. Pzdr Edytowano Luty 3, 2017 przez mart_ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
kkrzysiekk 1 Napisano Luty 4, 2017 Górną półkę masz z ST4? Kolory sprawdź tu, może pasją: http://www.ducatimotor.it/articoli/setupcolori.htm Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 4, 2017 Musisz mieć dobre oko, bo na tych fotkach nawet ja nie zauwazyłbym szczegółu który odróznia półkę ST4 od S4 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 5, 2017 (edytowany) Górną półkę masz z ST4? Kolory sprawdź tu, może pasją: http://www.ducatimotor.it/articoli/setupcolori.htm Chodzi o to czy kierownicę mam ala "clip-on"? Edytowano Luty 5, 2017 przez mart_ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zrywka 0 Napisano Luty 9, 2017 Ale ja wszystkie S4 widzę z taką półką i mocowaniem kierownicy. to chyba standard? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 9, 2017 jasne, wszystkie S4 miały takie półki i kierownice. Oczywiście różnią sie od ST-kowych, ale nie na tyle by na zdjeciu to zauważyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 10, 2017 Ok, skoro udało się w miarę przebrnąć przez temat półek... To jaki będzie kod tej ramy Pany . Z tego linka który podał Krzysiek kolor "senna" to raczej malowanie baku,rama ma trochę jaśniejszy kolor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 12, 2017 Nic w tym temacie? To może wie ktoś gdzie zdobyć takie info? Pisać do Ducati? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 18, 2017 (edytowany) Następny problem Potrzebuje uszczelki do wydech. Patrzyłem na oem i ponad 40€ za sztukę a potrzebuje trzy sztuki. Chodzi o takie pierścienie. Poniżej fotka godzie one przychodzą Ogólnie macie jakieś stronki,sklepy gdzie można sie zaopatrzec w części do Ducata. Będę potrzebował tego sporo. Łożyska, napinacze,rolki etc lista długa... Edytowano Luty 18, 2017 przez mart_ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gregor1973 0 Napisano Luty 18, 2017 Tu znajdziesz wszystko http://oemducati.com/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 19, 2017 Dzięki Gregor. Kupowales coś już tam? Jak z czasem wysyłki itd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gregor1973 0 Napisano Luty 19, 2017 Tak,jestem tam zarejestrowany na ich stronie.Ostatnio zamawiałem kilka części do 749 i wszystko przyszło a czas dostawy do tygodnia czasem troche dłużej ale ogólnie jest OK Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jackvboom 0 Napisano Luty 19, 2017 Pierscienei zacskowe mam, tylko kwestia wysyłki bo do Pl to coś ok 15-20€ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 19, 2017 Pierscienei zacskowe mam, tylko kwestia wysyłki bo do Pl to coś ok 15-20€ Chodzi o te opaski zaciskowe czy uszczelki do kolektorów. Jeśli masz na myśli te opaski/pierscienie to też będę potrzebował, ale chyba tylko jedna taka opaskę resztę udało się uratować. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 19, 2017 Dziś popracowałem trochę nad carbonami. Czas zrobił swoje i pojawiły się głównie zmatowienia, ale również taka biała/srebrna "łuska", którą na szczęście udało się przyciemnic i nadać elementom oryginalny wygląd. Poniżej parę fotek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kamael 0 Napisano Luty 20, 2017 Podzielisz się czym to zrobiłeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arecki 9 Napisano Luty 20, 2017 Następny problem Potrzebuje uszczelki do wydech. Patrzyłem na oem i ponad 40€ za sztukę a potrzebuje trzy sztuki. Chodzi o takie pierścienie. Poniżej fotka godzie one przychodzą Ogólnie macie jakieś stronki,sklepy gdzie można sie zaopatrzec w części do Ducata. Będę potrzebował tego sporo. Łożyska, napinacze,rolki etc lista długa... Proponuję dobrać coś tu: http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&nt=7669&cdes=%20Uszczelki%20%B3%B1cz%B1ce%20wydech%F3w Jak dobierzesz średnicę to na odpowiednią długość mozna je przyciąć szlifierką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Luty 20, 2017 (edytowany) Podzielisz się czym to zrobiłeś?To żadna tajemnica Ja akurat użyłem pasty sciernej menzerna medium cut I do tego twardy pad polerski założony na wkrętarke. Proponuję dobrać coś tu: http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&nt=7669&cdes=%20Uszczelki%20%B3%B1cz%B1ce%20wydech%F3w Jak dobierzesz średnicę to na odpowiednią długość mozna je przyciąć szlifierką Dzięki za linka Coś się może uda dobrać Edytowano Luty 20, 2017 przez mart_ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Kwiecień 25, 2017 (edytowany) Nic tu dawno nie pisałem bo i nie za wiele się dzieje. Narazie utknałem w miejscu. Trochę z braku czasu,ale chyba bardziej z braku środków € Oczywiście jak to zwykle bywa po wychodziło trochę nie przewidzianych rzeczy i tak się uzbierało. Dziś przyszła mała paczuszka z pierdołami od ducati. Śrubki,srubeczki,łożyska etc. Miało być tego razy dwa,ale widzę że się walnelli i przysłali tylko pierwsza część zamówienia, a jak się tak cieszyłem że "mało" wyszło €€€ Ostatnio bawiłem się z polerwoaniem wydechow, odzyskały trochę świeżości Pozatym plan jest taki żeby później oddać do malowania silnik i ramę, a jak ogarnę resztę części to powoli brać się za składanie bajka. Edytowano Kwiecień 25, 2017 przez mart_ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Maj 24, 2017 Coś się w końcu ruszyło I like it Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Listopad 4, 2017 Ok. Czas chyba dokończyć tą historię.Motocykl po długim czasie, ale w końcu poskładany. Udało śie też zrobić kilka zdjęć z przebiegu prac z tym,że nie za wiele. Czas gonił i jak nic się nie działo przez bardzo długi czas to samo składanie wszystkich "klocków" musiało przebiec w expresowym tempie. Razem z wypiaskowanym silnikiem odebrałem wahacz i set pomalowane proszkiem. Cdn.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mart_ 5 Napisano Listopad 5, 2017 W międzyczasie przyszła ostatnia przesyłka ze "Star Twin Motors" Swoją drogą to macie z nimi jakieś swoje doświadczenia?Zamówienie, które było wysłane w jednym mailu przychodziło na trzy raz i to po moich interwencjach , raz brakowało tego innym razem zapomnieli zapakować jeszcze czegoś innego itd.Nawet nie dawno pisali czy mógłbym zapłacić za fakturę która była opłacona już w Kwietniu.Holandia Holandią, ale mogli by się trochę bardziej skupiać na pracy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tremba 6 Napisano Listopad 5, 2017 Zdradzisz tajemnice gdzie piaskowales i malowales silnik? Mysle o tym od jakiegos czasu ale wolabym sprawdzonych fachowcow, ktorzy rzetelnie ogarna temat. Moglbys tez podac koszt tej imprezy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach