gargamel 2 Report post Posted May 8, 2019 Witam. Potrzebuję zregenerować przednią pompę hamulcową. Znacie numery oringów(uszczelek) jakie tam znajdują się? W serwisie mają tylko nowe pompy. Share this post Link to post Share on other sites
matekboss 22 Report post Posted May 8, 2019 Przeczytaj mój temat odnośnie regeneracji pompy sprzęgła, miałem ten sam problem. Share this post Link to post Share on other sites
gargamel 2 Report post Posted May 12, 2019 Dzięki za informacje. Jutro zadzwonię i zapytam o możliwość dorobienia uszczelnień. Share this post Link to post Share on other sites
matekboss 22 Report post Posted May 12, 2019 Najlepiej wyślij tłoczek i dorobią, zamów lepiej dwa komplety bo mi przy zakładaniu jedna pękła, myślałem że wejdzie na sucho, ale jak widać kto nie smaruje nie jedzie :) Share this post Link to post Share on other sites
gargamel 2 Report post Posted June 17, 2019 Pękły mi już dwie uszczelki. Zanim włożyłeś je na wałek podgrzewałeś gumę lub coś podobnego? Share this post Link to post Share on other sites
Arecki 9 Report post Posted June 17, 2019 25 minutes ago, gargamel said: Pękły mi już dwie uszczelki. Zanim włożyłeś je na wałek podgrzewałeś gumę lub coś podobnego? Na "wałek"? tam nie ma zadnego wałka, jest tłok Z taka wiedza techniczna grzebanie przy pompie hamulcowej to proszenie sie o klopoty Mozesz sobie zrobic wielkie kuku a przy okazji takze komus innemy i to tylko dlatego zeby zaoszczedzic pare zlotych! Share this post Link to post Share on other sites
gargamel 2 Report post Posted June 17, 2019 Dzięki za odpowiedź. Nie dość, że teraz "uszczelnienia" a nie uszczelki same wskoczą na tłok, to moja wiedza techniczna wskoczyła na poziom "master". 2 picek and mfsn reacted to this Share this post Link to post Share on other sites