Ehelon 0 Napisano Październik 13, 2021 Witam serdecznie, Mam problem z delikatną nieszczelnością zbiorniczka na płyn hamulcowy ( przód) . Objaw jest taki że spod pokrywy delikatnie sączy się płyn. Nie są to jakieś ubytki żeby martwić się o stan ale wiadomo jak płyn hamulcowy reaguje z lakierem i powierzchniami lakierowanymi. Zbiorniczek jest cały, nie ma pęknięć, dokręcałem śruby nie pomogło. Zdjąłem pokrywę i gumowy kapturek po czym złożyłem to ponownie i niestety nie pomogło. Czy ktoś miał z Was miał podobne problemy ? Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Październik 14, 2021 Który model? 1260 miała kampanie właśnie na uszczelnienie... Zakładam , że zbiorniczki OEM ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ehelon 0 Napisano Październik 14, 2021 Sorry moje niedopatrzenie, model 1200 s rok 2017. Zbiorniczek OEM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Październik 14, 2021 zgadza się, w 1260 ASO wymieniło uszczelkę wraz z pokrywką w zbiorniczku płynu hamulcowego oraz uszczelkę w zbiorniczku sprzęgła ale nie wiem czy w ramach akcji czy na gwarancji. Ostatnio zauważyłem również że u znajomego w 1200 z 2016r. pojawił się identyczny problem ze zbiorniczkiem płynu hamulcowego MTS 1260s - tak właściwie to nigdzie nie mam daleko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Październik 14, 2021 U mnie w 1200DVT MY'16 analogiczny problem ze sprzęgłem. Wycieka spod pokrywki. Pokrywka Ducabike założona w 2019, zaczęła przeciekac od tej wiosny 1,5 roku. Kilka razy poprawiane uszczelki itp itd, zaizolowane awaryjnie czarną taśma izolacyjną w trasie i na razie prowizorka działa. Skutek uboczny - lewa rękawica na palcach przesiąknięta płynem, dłonie pofarbowane i raczej rękawice na głęboką rezerwę taktyczną.Wysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ehelon 0 Napisano Październik 14, 2021 Czyli co wymiana uszczelki ? Pokrywki i uszczelki czy całego zbiorniczka ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Październik 14, 2021 u mnie po wymianie uszczelek problem rozwiązany i już 1,5 roku spokój :)MTS 1260s - tak właściwie to nigdzie nie mam daleko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ehelon 0 Napisano Październik 15, 2021 Czyli zamawiam tylko dekiel z uszczelką bo to się w komplecie kupuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Październik 15, 2021 u mnie tak to wyglądało przed wymiana dekla i uszczelki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Ehelon 0 Napisano Październik 16, 2021 Zuper właśnie tak to wygląda i u mnie. Dziękuję za info i pomoc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Październik 17, 2021 Na sprzęgłowym zbiorniczku też takie widoki mniej więcej od tegorocznego Multistradowego Bieszczadu. Zobaczymy co prof. Cinek wymyśli na serwisie w celu skutecznego usunięcia prowizorki ;-) :hahaWysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Październik 17, 2021 3 godziny temu, gizzy napisał: Na sprzęgłowym zbiorniczku też takie widoki mniej więcej od tegorocznego Multistradowego Bieszczadu. Zobaczymy co prof. Cinek wymyśli na serwisie w celu skutecznego usunięcia prowizorki ;-) :haha Wysłane z pośrodku niczego Zamontuje akcesoryjne za pińcet złociszy.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Październik 17, 2021 Tego się obawiałem.... :mur :haha A tak serio, to Ducabike chyba nie ma samych zbiorniczków? Wysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
DARc 22 Napisano Październik 17, 2021 Może to Wam trochę pomoże - są kody części zamiennych do zbiorniczków więc można zacząć szukać sprzedawcy ;)https://static.nhtsa.gov/odi/tsbs/2018/MC-10143632-9999.pdf Szczególnie ten element -> 61241211A Wydaje się nowa wersją w konstrukcji zbiorniczka i stabilizuje ułożenie uszczelki. Coś podobnego zaczęli dawać w nowych Diavelach czego nie było wcześniej wcale i w moim 1260 nie mam problemów z przeciekami na krawędzi pokrywek. Może i do Multi Brembo dodało taki "usztywniacz" zmodyfikowany od pewnego roku produkcji ? Pokrywka też jest minimalnie inna (wymiary). Zwróćcie też uwagę na moment dokręcania (!) - 0,7Nm !!! Nawet nie wiem jak to zmierzyć bo nawet delikatne dokręcanie to było zwykle 4-6 Nm a tu 0,7 ?! LWG Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Październik 17, 2021 (edytowany) u siebie dodatkowo do zbiorniczka włożyłem specjalną piankę taka samą jaką montuje BMW. Spełnia swoje zadanie, płyn hamulcowy się nie spienia i praktycznie zawsze zachowuje poziom, a jak wiadomo w naszych MTS-ach podczas jazdy trzepie nim na wszystkie strony. Edytowano Październik 17, 2021 przez zuper Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach