Jjash 7 Napisano Listopad 4, 2021 Zaświeciło się, podłączyłem komputer i wyrzuciło mi takie błędy - wszystkie na P z przodu:0105 manifold absolute prezesure circuit malfunction0110 intake air temperature circuit malfunction0560 system voltage malfunction0335 crankshaft position sensor A circuit malfunction0351 ignition coil A primary/secondary circuit malfunction0352 ignition coil B primary/secondary circuit malfunction Ktoś podpowie gdzie szukać?Janek Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Listopad 4, 2021 Jak z P z przodu, to trzeba:- Parking- Przegląd- Przygotować do wiosny- Piwo;-)Wysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Listopad 4, 2021 No to zaczalem od pozycji ostatniej, potem pierwsza i teraz czeka w kolejce druga. Ale jakimś cudem między każdym etapem pozycja czwarta wchodzi. Sama.Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mitzek 3 Napisano Listopad 4, 2021 Zacząłbym od sprawdzenia aku i uziemienia. Stykologia, zaśniedziałe kable / połączenia...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Listopad 4, 2021 Spróbuję. Akku ma chyba że dwa lata. Niby jeszcze młody. Ale sugestie wykorzystamWysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Listopad 6, 2021 A że dopytam, map sensor to tu jest? Gdzie on?Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Listopad 6, 2021 Ty tak poważnie? Usuń te błędy, odpal moto i zobacz co zostało. Odczytanie zapamiętanych błędów , to jak napisanie że jesteś chory , bo 7 lat temu miałeś grypę... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mitzek 3 Napisano Listopad 6, 2021 Bez podłączenia komputera też można sprawdzić błędy (tylko aktualne???) . > Wyłącz zaplon, nacisnij i przytrzymaj "A", włącz zapłon, puść "A" - zobaczysz EFI na głównym displayu i kod błędu na małym. Jeśli będzie kilka błędów będą pokazywać sie cyklicznie jeden po drugim. When the EOBD light (bottom right, amber light) comes on after turning on the ignition, the computer has diagnosed a problem somewhere on the bike. To display what is wrong: turn off the ignition, press and hold the "A" button and turn the ignition back on. Then release the "A" button. The main display now shows "EFI", and the smaller display shows the error code. This list applies to the 1000DS models Inputs 1.1 Throttle Position Sensor (TPS) short-circuit to battery + 1.2 Throttle Position Sensor (TPS) short-circuit to ground 2.1 Oil pressure sensor short-circuit to battery + 2.2 Oil pressure sensor short-circuit to ground 3.1 Oil temperature sensor short-circuit to battery + 3.2 Oil temperature sensor short-circuit to ground 4.1 Air temperature sensor short-circuit to battery + 4.2 Air temperature sensor short-circuit to ground 5.1 Battery HI 5.2 Battery LO 7.1 Fuel sensor short-circuit to battery + 7.2 Fuel sensor short-circuit to ground Outputs 10.1 Horizontal cylinder coil short-circuit to battery + 10.2 Horizontal cylinder coil short-circuit to ground 11.1 Vertical cylinder coil short-circuit to battery + 11.2 Vertical cylinder coil short-circuit to ground 12.1 Injector 1 short-circuit to battery + 12.2 Injector 1 short-circuit to ground 13.1 Injector 2 short-circuit to battery + 13.2 Injector 2 short-circuit to ground 16.0 Fuel pump relay open circuit 19.1 Starter solenoid short-circuit to battery + 19.2 Starter solenoid short-circuit to ground 21.1 Stepper motor short-circuit to battery + 21.2 Stepper motor short-circuit to ground 21.3 Stepper motor open circuit Functions 30.0 Generic ECU error 34.0 Signal panel (sensor discovery) 36.0 Speed (sensor discovery) 37.0 Immobilizer (key / transponder not found) 37.1 Immobilizer (antenna discovery) 37.2 Immobilizer (instrument panel serial driver) 37.3 Immobilizer (serial cable disconnected) 37.5 Immobilizer (key not acknowledged) 37.6 Immobilizer (immo virgin - ECU progr.)38.0 Can line Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jjash 7 Napisano Listopad 6, 2021 Nie, no, komputer to mam. I błędy które miałem, wykasowałem. Nie jechałem jednak jeszcze Ducatem. Nie było okazji. Zatem jak tylko się da to odpalę i sprawdzimy co wróci. Tzn ja sprawdzę Wysłane z mojego M2101K6G przy użyciu Tapatalka 1 cinek78 zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach