Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Gość

Pokaż swojego superbike`a.

Polecane posty

Jesli z tego olkusza to musisz zawitac kiedys na kawe w krkowsko-ducatowskim gronie ;)

No i witam :P

a nie ma problemu. w sierpniu bede na 5 tygodni w pl to mozna polatac :D

Moto w salonie ma pewnie miejsce tylko dlatego , ze rankiem było by ciągle mokre lub brak polisy AC :lol: ;) .A nawiasem mówiąc to gratuluje ładnego " mebla"

ogolnie stoi w garazu ale lubie czasem posiedziec przy moto a AC jest pelne :D

chciał by sie napisać witam po zimie ale coś wiosny nie widu nie słychu pomimo ze już raz jeździłem ale te + 5 jakie było wtedy to był chyba wybryk natury ;)

przez zimę zrobiłem kompleksowy serwis zamówiłem sobie klucz z USA do przytrzymania wałków ( notabane wystawiłem go na aledrogo) żeby się nie rozjechały i paski sobie sam zmieniłem , dokupiłem i wymieniłem trochę gratów które miałem czas sobie zamontować i co mi pozwoliło przeżyć zimę bez samego jedzenia ;o listą dodatków nikogo nie chce zanudzać ;) wkleję jakieś zdjęcie i pozostawię na zasadzie znajdź różnice . Resztę serwisu pozostawiłem Ducati Rumia lubiąc hazard chyba ;) czyli luzy zaworowe , komputerowa diagnostyka silnika , synchronizacja przepustnic , wymiana płynu sprzęgło , wymiana oleju i filtra, filtra paliwa oraz uszczelki , sprawdzanie naciągu pasków na wszelki ;) a i filtr odmy też zamontowałem pomimo płaskiej miski ;) i nic nie rzyga ;) a dodatkowo dla bezpieczeństwa tylnego koła dokupiłem mały karbobłotnik poza tym nie mam w zwyczaju jadzic na kole więc może przeżyje ;)

post-2021-1366039236,6571_thumb.jpg

post-2021-1366039236,8901_thumb.jpg

Widze sporo pracy i fajne dodatki, gratuluje motocykla, oby do wiosny, co prawda dziś jej pierwszy dzień ale....

A o co chodzi z tym mocowaniem klaksonu?

Mam wrażenie że teraz prawej owiewki sie nie zamontuje nawet.

A to nie element antykradzieżowki- zjadacza akumulatorów :mrgreen:

Pozdr. J-999

P.S. Przecież Ducati nikt nie kradnie....

w każdym moto zmieniam klaksony na tonowe zamiast tych standardowych brzdękowych lepiej straszą puszki a owiewka spokojnie nachodzi :)

w każdym moto zmieniam klaksony na tonowe zamiast tych standardowych brzdękowych lepiej straszą puszki a owiewka spokojnie nachodzi :)

Heh, to jest pierwszy element który wywalam z motocykla :D

Heh, to jest pierwszy element który wywalam z motocykla :D

a po co ? i co na to pan diagnosta ? ;)

Nie po co, a dlaczego?

Po prostu demontuje zbędne elementy z motocykla.

Pomijam kwestie co myslę o ostentacyjnym używaniu przesadnie głośnych klaksonów przez ludzi z zapędami społecznymi i niespełnionymi aspiracjami stróża ruchu drogowego. Jakos mi się to zawsze z chopperowcami kojarzy, montującymi rózne trąby twierdząc że to kwestia bezpieczeństwa. :lol:

Jeśli ma się czas kogoś obtrabić to ma sie i czas wykonać coś z wiekszym sensem.

A co na to diagnosta? Myslę ze to samo co na przelotowe kominy czy niezgodne z prawem odkryte tylne koło itp.

A to moje pierwsze Ducati:)

Kurde podoba mi sie no, też chce taki!!! To już trzeci moto musze kupić :/

Nie po co, a dlaczego?

Po prostu demontuje zbędne elementy z motocykla.

Pomijam kwestie co myslę o ostentacyjnym używaniu przesadnie głośnych klaksonów przez ludzi z zapędami społecznymi i niespełnionymi aspiracjami stróża ruchu drogowego. Jakos mi się to zawsze z chopperowcami kojarzy, montującymi rózne trąby twierdząc że to kwestia bezpieczeństwa. :lol:

Jeśli ma się czas kogoś obtrabić to ma sie i czas wykonać coś z wiekszym sensem.

A co na to diagnosta? Myslę ze to samo co na przelotowe kominy czy niezgodne z prawem odkryte tylne koło itp.

mnie się też zdarza jadąc ze znajomymi używanie klaksonu w celu zakomunikowania problemu/zjazdu tu czy ówdzie itd ale ty chyba masz ze wszystkimi intercomy albo nie jechałaś w grupie nigdy ?

Zakończyłem prace przy swojej 11-ce i dzisiaj wysłałem ją do Torunia na przeglądzik i wymianę pasków. Oto kilka fotek z dzisiaj :)

20130328_1027391.jpg

20130328_1027121.jpg

20130328_1026521.jpg

Irc    0

Kupiony w marcu, ale teraz dopiero się chwalę - bo i słońce dopisało, i zdjęcie było czym zrobić.

post-88206-0-64353400-1366299355_thumb.jpg

Edytowano przez Irc

Kupiony w marcu, ale teraz dopiero się chwalę - bo i słońce dopisało, i zdjęcie było czym zrobić.

całkiem niebrzydki ;)

Zejdź z "mojego" motura :-D

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.