Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Gość

Pokaż swojego superbike`a.

Polecane posty

bardzo kontrowersyjny ;) hate it or love it ;) mam tak samo z RC8 ;)

mi osobiście bardzo się podobają 9'ki :thumbup:

wwk    0

Kiedyś obiecałem, że się pochwalę i niniejszym to robię. 

Ducati 999s rocznik 2003. Kupione w marcu 2012 tak w pół-ciemno, widziałem zdjęcia. Po kilku uzgodnieniach moto zostało dostarczone do mnie ze Szczecina.

Cel był od początku jasny: optycznie jak najbardziej  zbliżyć się do modelu po lifcie, technicznie musi być igła.

Sprzęt przeszedł gruntowny serwis i kilka modyfikacji, tak z grubsza:

- ustawienie luzów zaworowych

- wymiana dźwigienki zaworowej ( jedna sztuka straciła trochę chromu )

- wymiana pasków

- wymiana oleju i filtra 

- moto uzbrojone w Termignoni half system ( ECU, tłumik, kolektor, filtry powietrza )

- kosz, tarcze i przekładki sprzęgła firmy STM

- bak i  plastiki w całości odświeżone + aerograf 

- wahacz z modelu 2005

- rama, felgi, stelaż  w odpowiednim kolorze

- wymienione łożyska kół i główki ramy

- łańcuch DID ZVMX złoty, zębatka przód Supersprox, tył Ducati oryginał

- nowe gumy zabieraka ( starych nie dało się wyciągnąć bez uszkodzenia )

- nowe opony Dunlop Sportmax Sportsmart

- sety, wlew paliwa, rolki wahacza, regulatory przedniego zawieszenia firmy Lightech

- kilka karbonowych części: przedni i tylni błotnik, osłona sprzęgła, osłona przedniej zębatki, osłona rury wydechowej, osłony wlotów powietrza, osłona stacyjki i komplet osłon rozrządu

- szyba firmy MRA

- nowa bateria Exide

a tu cała historia  https://docpoland.com/temat/14672-wreszcie-zabra%C5%82em-si%C4%99-za-planowan%C4%85-modyfikacj%C4%99-moich-999/

Kurde, skończyłeś pierwszy :)

Ładne, oj bardzo ładne.

Na ogół daje młodszym fory.....ale ileż można czekać :D ?.....a swoją drogą, jak mówi przysłowie: "bikers work is never done ", tak naprawdę nie wiadomo kto kiedy skończy swój projekt. Mi brakuje jeszcze np: naklejek Termignoni i tych z numerkami :P.

Pytanko do Jarek72 ... mianowicie:

- moto uzbrojone w Termignoni half system ( ECU, tłumik, kolektor, filtry powietrza )

Sam się bawileś z tym czy juz taką kupiłeś. Mam w planach założyć trmisa lub inny przelot plus kompa itd. Dużo było roboty z tym. Gdzie znalazles ECU do niego i za ile? I tak ogółem ile Cię kosztowała ta przeróbka?

Pozdro ;)

Moto nabyłem już z tym układem.  Jedynie dopasowanie rury leżącego cylindra wymagało ingerencji, ponieważ został zmieniony wahacz. Na ogół nie ma dużo roboty z zamontowaniem innego układu, wychodząc z założenia, że jest on dedykowany dla poszczególnego modelu.

Mój dream team już razem ;-)

Tak więc czas wypić kawę pod wieżą Eifla :-D

Zdjęcia słabej jakości bo aparat został u mojej lubej..

post-88677-0-23909800-1408006108_thumb.jpg

post-88677-0-36278900-1408006147_thumb.jpg

post-88677-0-21223100-1408006179_thumb.jpg

post-88677-0-50060300-1408006205_thumb.jpg

wwk    0

Mój dream team już razem :wink:

Tak więc czas wypić kawę pod wieżą Eifla :grin:

Zdjęcia słabej jakości bo aparat został u mojej lubej..

Zawsze interesowała mnie wysokość cliponów w ktmie, turystyka chyba chcieli zrobić ;)

Niezły zestaw, gratulacje. Spróbuj kiedyś duca na torze! :cool:

Edytowano przez delta81

Będę bardzo niedługo u siebie treningowo tak więc oba przeciągne chociaż już widzę roznice mimo podobnych mocy.. Srodek i wyjście z winkla zdecydowanie szybciej i latwiej na austriackim wibratorze.. tak to bardzo bardzo podobnie :-).. Szkoda że tak mało ich widać na torach w pl i na ulicy.. Tutaj zdecydowanie więcej :)

Mała wycieczka dziś zaliczona ;-)

post-88677-0-97832500-1408027536_thumb.jpg

Edytowano przez Pawel Rymek

Witajcie!

Postanowiłem założyć wątek o swoim pupilu - myślę, że ułatwi on konakt z Wami oraz pozwoli na pozyskanie wiedzy odnośnie napraw, modyfikacji i ogólnie eksploatacji...

Generalnie porwałem się troszkę na głęboką wodę ponieważ jest to mój pierwszy motocykl ale co poradzić... To była miłość od pierwszego spojrzenia :) I tak oto w sierpniu do garażu wjechał Ducati Superbike 749 Dark. Sprowdzony z Włoch, rocznik 2006, przebieg 9500km (kilometry potwiedziłem odnajdując poprzedniego właściciela :)).

749_1.JPG

749_2.JPG

749_3.JPG

Sztuka nieco zaniedbana - przez ostatnie 2 lata stała nie jeżdżona - przez to bak i przylegające podzespoły praktycznie przegniły (Ancona czyli poprzedni dom Duśki leży nad morzem więc sól zrobiła swoje). Skończyło się na czyszczeniu baku (w planach wymiana) oraz wymianie pompy paliwa. Poza tym generalny przegląd + wymiana oleju, płynów i filtrów. Oponki mam nowe (zakładał jeszcze poprzedni właściciel), rozrząd igła, hamulce podobnie. Mimo początkowo negatywnych założeń okazało się, że można ją wyprowadzić na ludzi w dobrych pieniążkach (przeglądem i naprawą zajęli się Artur i Kuba z Motopasji w Gnieźnie). Aktualnie jest na chodzie więc mam okazję aby szkolić swoją marną technikę ;)

...i teraz co dalej a zatem planowane modyfikacje:

- swap wydechu na Termignoni

- swap tyłka na Monoposto

- amortyzator skrętu Ohlins

- usunięcie emblematu "Ducati Performance"

- przemalowanie felg (kolor już dobrałem, pochwalę się po lakierowaniu)

Jako świeży posiadacz pytań mam mnóstwo - szczególnie do userów 749/999 ale na chwilę obecną na tej małej prezentacji poprzestanę ;)

przeniesione do odpowiedniego wątku

proszę nie dublować tematów

Będę bardzo niedługo u siebie treningowo tak więc oba przeciągne chociaż już widzę roznice mimo podobnych mocy.. Srodek i wyjście z winkla zdecydowanie szybciej i latwiej na austriackim wibratorze.. tak to bardzo bardzo podobnie :smile:.. Szkoda że tak mało ich widać na torach w pl i na ulicy.. Tutaj zdecydowanie więcej :)

W PL za dużo nie ma RC8... poniżej mój. Kto znajdzie stacyjkę ? :mrgreen:

post-88552-0-23029200-1410338360_thumb.jpgpost-88552-0-41675600-1410338489_thumb.jpgpost-88552-0-86855200-1410338489_thumb.jpgpost-88552-0-32552800-1410338490_thumb.jpgpost-88552-0-73406500-1410338490_thumb.jpg

a tu znalazłem jeszcze stare fotki ze spotkania Ducatisti i KTM'ców :?: na StuntGP 2013 w Bydgoszczy. Poza areną zawodów, tylko ten obszar parkingu przyciągał widzów :mrgreen:

post-88552-0-74471500-1410338815_thumb.jpgpost-88552-0-16327600-1410338816_thumb.jpgpost-88552-0-64413500-1410338816_thumb.jpgpost-88552-0-10237000-1410338817_thumb.jpg

Edytowano przez maniujr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.