rafi-r 0 Napisano Luty 10, 2010 Chcę kupić od kolesia to http://otomoto.pl/ducati-sport-classic- ... 10462.html Ale oczywiście nie za tą cenę bo mocno rozbity i rozkradziony. Na razie trzyma cenę, ja mu daję 3tys. bo IMHO tyle jest wart. Odbudowa na ładną sztukę to koszt koło 20tys. mając Musielaka za kumpla ;) bo kupując nowe oryginalne graty to się w ogóle nie opłaca. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Luty 10, 2010 No Rafi! Znowu żyjesz! Czas polowania zacząć! Wow, może się wyrobisz? Gr I byłaby zaszczycona. Działaj, składaj.....żeby tylko nadążyć za Tobą? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Luty 10, 2010 Co Ty na WDW nie da rady go poskładać. Inna sprawa czy koleś zdecyduje się na zaproponowaną cenę. Przez telefon powiedział, że dał za te szczątki 10 tys :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 10, 2010 Co Ty na WDW nie da rady go poskładać Eee tam, wszystko jest kwestią pieniędzy :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Luty 10, 2010 Rafi, wreszcie sie nawróciłeś , Sport to Ducati (reszta to......) nie mówię bo się narażę:) gratuluję, ale nie zrób z nieg szczura, zrób klasyczną wyśigówkę na jaką zasługuje, bańka owiewka, płaskie siodełko ale MV :) pozdr Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zulus 1 Napisano Luty 10, 2010 witam kolegę. Byłem u tego koleżki kilka razy.Sprzedaje sprzęty głównie sprowadzone z Hiszpanii , po wypadkach lub kradzieżach. Zdarzają się sprzęty po kraksach na torze (są super wypasione). Niestety cenę zawsze trzyma mocno.Ja podchodziłem do niego kilka razy drogą mailową (z kilku kont)-pisać,pisać,pisać i targować (najlepiej z konta dziewczyny lub żony:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 10, 2010 Rafi z moich spostrzeżeń: - laga lewa cała na złom -nie wiem jak półki -wydechów brak -silnik trzeba wyjąć z ramy, rozpołowić, pospawać, złożyć do kupy -siedzisko ciężko dostać - stelaż pod siedziskiem chyba krzywy - okablowanie- napewno miejscami porozrywane itp - oprzyrządowanie kierownicy Orientacyjny koszt odbudowy ok. 25-30 tys złotych.... Nie lepiej poszukać mniejszej kaszany...od nas chciał 5000 złotych my dawalim 2000 złotych tylko ze względu, że ma suche sprzęgło, jakby miał mokre nawet bym nie dzwonili... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Luty 10, 2010 Janku mam dokładnie te same spostrzeżenia, co Ty. Rama do wymiany i kartery też. Moto oprócz rozbicia jest rozkradzione np pompy sprzęgła i hamulcowa. Wydechy i tak były by Zardy, lagi zmieniłbym na Ohlinsa zegary w komplecie z kluczami itp. są na ebayu (drogo ale i tak taniej niż nowe). Moto chcę zrobić na coś w stylu demobike Rizomy. Na pewno więcej niż 3 tys nie dam już wolałbym kupić oryginała z tego roku. Tyle że oryginał wyjdzie min 25tys plus graty Rizomy z 10tys to za dużo. PS Janku, a ze stanów nie macie w Desmostodole jakiegoś Classica z suchotami? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 10, 2010 No jest i to na Arrowach, i tuningowany, co z tego, jak zamówiony- będzie jeździć po Warszawie, tylko nie wiem jak długo- myślę, że 15 minut, bo te Arrow do miasta się nie nadają - race only...Franek ma chyba jeszcze filmik... Kuczę dzwoni co tydzień czy już zrobiony, a ja do Rycha teraz nie przyjeżdżam ( z wiadomego powodu-biała suka zima), nie ma komu zacząć...tylko Rafi czy aby napewno Sportclassic- pozycja bardziej extremalna niż 999, a po RS-sie może Ci brakować rączki gazu :lol: ...ale oczywiście to moje zdanie...lubię bardzo te surowe kształty powietrzaków, jakby z kasą nie było cienko - miałbym napewno w kolekcji...Pozdr. J-999. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rafi-r 0 Napisano Luty 10, 2010 Od zawsze miałem słabość do Classica ale do S1000 i S1000S do GT raczej nie. Wiem, że jest extream pozycja ale czego się nie robi z miłości :-). Janku jakbyś pamiętał o mnie, może trafi się jakiś suchotnik najlepiej lekko uszkodzony/rozkradziony. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 10, 2010 Oki, lecz b.tani nie będzie... to przez koszty transportu z USA....Ten aktualny to chyba coś ponad 20 tys zresztą dokładnie nie wiem..., ale powiem Ryśkowi, może akurat się coś trafi.Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Luty 11, 2010 ooo to w WAwie będzie drugi:) jak wygląda?:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 11, 2010 Noo motur, jak motur, czerwony jest, ma napisy Arrow na wydechach, PC+ Filtry K@N bezairboxowe...Weźta namówta Franka, żeby wrzucił film, tylko się nie przestraszta, bo moto jest jeszcze przed robotą... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gajos 0 Napisano Luty 11, 2010 http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... &logcode=p Z tego mysle spokojnie 300 funtow mozna stargowac. Jednak liczac cene podana i biorac pod uwage dzisiejszy kurs ~4.6 = ~36300 :D Tym na pewno wyrobilbys sie na WDW ;-) http://www.autotrader.co.uk/classified/ ... &logcode=p Tu juz masz grubo taniej bo ~23000 i to bez targowania Obydwie oferty u dealerow wiec mysle ze mozna brac bez obaw :-) Oprocz tego blizej i szybciej niz z US ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINI-MAN 1 Napisano Marzec 4, 2010 sprzęt do kupienia http://www.allegro.pl/item943689843_duc ... _1000.html nie ma lusterek i licznik w milach ale tak po za tym to niezła bryczka... 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Marzec 4, 2010 Nie mogę Was czyta, bo mi się parcie na clasica bierze :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Archie 0 Napisano Marzec 4, 2010 właśnie:) ten licznik:) troszku dziwny, ja jeżdze już 3 roczek na kilometrach i nie narzekam:) co do rury to jakoweś nieporozumienie? a generalnie Parówy rulez! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINI-MAN 1 Napisano Marzec 4, 2010 Rura jak rura, może się podobać albo nie...mi się akurat nawet podoba ale dekiel sprzęgła po szlifie i po drugiej stronie tez troszkę porysowany, chłodnica chyba ma powgniatane radiatory :shock: :cry: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 4, 2010 Widać że sprzęt z Anglii bo ma kierownicę z prawej strony :mrgreen: ...muszę Was ostrzec, podobnież nie będzie można rejestrować motocykli z Anglii- nie sprawdzone to , ale się przyjrzyjcie i popytajcie, żeby potem problemów jakowyś nie było- a wierzcie mi większość mej siwizny to efekt dawnej "ganianiny" z papierkami do rejestracji motocykla w moim urzędzie komunikacji...w Łomży nadal panuje: nasz petent, nasz niepotrzebny problem...w tym względzie jesteśmy 70 lat za USA... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 4, 2010 Widać że sprzęt z Anglii bo ma kierownicę z prawej strony :mrgreen: ...muszę Was ostrzec, podobnież nie będzie można rejestrować motocykli z Anglii- nie sprawdzone to , ale się przyjrzyjcie i popytajcie, żeby potem problemów jakowyś nie było- a wierzcie mi większość mej siwizny to efekt dawnej "ganianiny" z papierkami do rejestracji motocykla w moim urzędzie komunikacji...w Łomży nadal panuje: nasz petent, nasz niepotrzebny problem...w tym względzie jesteśmy 70 lat za USA...Pozdr. J-999 - a czemu taka bzdura,ze Anglii??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 5, 2010 Franz to wymaga konkretniejszego sprawdzenia... a dlaczego bzdura? no cóż a jak ślimak jest rybą ? albo jeszcze gorsze bzdury... nie wiem skąd to się bierze...Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 5, 2010 Słyszałem na temat sprowadzonych z USA, bo nie maja CE....ale Uk, że co lampa nie ta czy o co chodzi. Zreszta z UK idzie duzo moto w Europe więc nie sądze. Chociaż......urzędasów nie przeskoczysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Marzec 5, 2010 Te nowsze motocykle do USA już mają przystosowanie do CE- to tez o kan d..y potłuc... Ja tylko mam podejrzenia, że bierze się to ze środowiska aut i lobby oficjalnych importerów aut, być może poprzez niestandardowe działania powodują pewne ograniczenia w sprowadzaniu przez prywatne osoby samochodów, a że w przepisach mowa jest o pojazdach samochodowych, być może przełożyć się to także na motocykle...Wymaga to sprawdzenia- poprzez osoby które znają przepisy i nowelizacje ect... Może ktoś tu jest kto zna takie tematy? Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach