Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
franek

999 Pierwsze Starcie

Polecane posty

ja na przyklad palę głuba, a z tego co wiem franek pali DRUMa

" Głuba" powiadzasz myslałem , że klubowe krakowskie...... ale słysze że daje i trzyma super?!?!

Rafi odnośnie zadylków RSV czy 1098 tobym z Tobą polemizował,

Klekot999, Rafi mowil o RSV4 nie o RSV. I tam pasazer naprawde nie ma na czm siedziec :lol:

ja na przyklad palę głuba, a z tego co wiem franek pali DRUMa

" Głuba" powiadzasz myslałem , że klubowe krakowskie...... ale słysze że daje i trzyma super?!?!

oj czepiasz sie - miało byc "głupa" a ze w ramach niewychodzenia dziś na moto, łyknąlem juz 3 piwka to mi sie łapki na klawie placzą

wpadnij - zobaczysz xenon w dukacie :D

Dobrze Bracie, w piątek Xenon w Ducacie mi zakładacie :idea: . W warsztacie czy na chacie?

Będę świecił, że ja cie :idea: :idea: :idea:

Myślę że w warsztacie mój ty dukatowy bracie,

tam są klucze różnej maści, w 9tkach nie powinno nic tam paść Ci

tam są klucze różnej maści...

Klucze ampulowe czy też nasadowe? W sumie to nie ważne, byle były nowe.

jest cała skrzynka, sa tam klucze stare i nowe

oczkowe, nasadowe, torxy i imbusowe

a do mojego SS'a da się zamontować zenony? :)

nie mam soczewki niestety. ma ktoś doświadczenie jak to wygląda bez soczewek? :)

pzdr

Mikos

Wszystko sie da jesli starczy miejsca.

Jesli masz zarówki H1, H7 lub H3 to xenon

Jesli H4 to bixenon z elektromagnesem i "szybrem"

a do mojego SS'a da się zamontować zenony? :)

nie mam soczewki niestety. ma ktoś doświadczenie jak to wygląda bez soczewek? :)

pzdr

Mikos

sprawdz jakie masz zarowki

mogę mieć dobre ceny na xenony ale samochodowe (większa przetwornica - jak jest niejsce to nie ma problemu - ja do 748 wlozylem wlasnie samochodowa)

Jak juz będziesz wiedział daj znac - a najlepiej podlec w piatek do garazu - Krencik Garage Madafaka Performance ul Łaczyny 2/52

Dawno nie pisałem, a był to czas prób- będziemy ze sobą, czy pogonię dzifffkę?

Zostaje :D . Chociaż, nie powiem- robiła wszystko, żeby ją rzucić w cholerę.

Najpierw fochy z prądem- dorabiana klema, nowy- cieknący akumulator. Pchanie motonga chodnikiem :crazy:, u Teosia czyszczenie klemy, psikanie- działa :D

post-48-1366036034,1243_thumb.jpg

No to jazda do Musiela po kolejny aku. Plus szybkie poprawki, bo narzekałem, że ogólnie nie halo :crazy: - słabo odpala, czasami gaśnie na wolnych obrotach i przy ruszaniu. Kolejny raz panowie M&M pochylili się nad padliną, wyjechałem na kołach :lol:

post-48-1366036034,2406_thumb.jpg

Mając sprawnego motonga- jazda do Edhausta, poprawiać sound wydechów. Wyciął zwężki- jest fantastik i bombastik :idea:

post-48-1366036034,5202_thumb.jpg

Zadowolony, że pyknąłem kolejną stówkę bez miny, wróciłem do garażu. Rano umówiłem się na dorobienie wkładu do lusterka. Jadę na Wolę, motong zaczyna przerywać :crazy: .

What the <font color='red'>[desmo]</font>?- myślę, ale dzielnie prę naprzód. Zapala się kontrolka paliwa. Myślę- spoko, dojadę do stacji, nakarmię padlinę. Nie zdażyłem :crazy: . Niewdzięczna zaraza padła w oka mgnieniu :shock: .

W tym momencie pomyślałem, dosyć.

Nadszedł Kryzys nr.1. Pierwsza myśl- robię fotki i wystawiam padlinę na alledrogo. Tymczasem zaparkowałem na chodniku, obok taxi. Akurat przyszedł kierowca, to nawijam, że wachy mi zabrakło- czy nie podrzuci na stację? -Spoko, pomogę dawcy :lol: .

Tam musiałem kupić baniak, po czym 5 literków wlałem w paszczę Czerwonej Zarazy :twisted: . Od razu zagadała.

Dodam, że Pan z taxi nie wziął ode mnie złotówki :shock: . Chciałem dać mu baniak- w końcu to prawie dwie dychy, ale też nie chciał. Więc zostałem z baniakiem na przyszłość :D .

Potem dorobienie lusterka wydało się dziecinnie łatwą historią- takoż było. Przy okazji polecam warsztacik- super goście a nowe lusterko( za całe 30zł) widzi lepiej niż Ducati Performance :shock: .

Następny dzień.

Rano umawiam się na mieście, schodzę w pełnym rynsztunku do garażu. Przekręcam kluczyk, chechłam, chechłam- postawa Czerwonej Zarazy zdaje się mówić - "Milczenie jest złotem".

Tak, ale TY nie jesteś prawdziwą KOBIETĄ :!: Jesteś motocyklem, za który zapłaciłem kupę kasy, a zachowujesz się gorzej niż chiński skuter z Tesco :!:

Wielkimi krokami nadszedł Kryzys nr.2. Powitałem go jak starego znajomego, zastanawiając się jak wypchnąć Padlinę z garażu na słońce. Mimo załamki myślałem jak zawodowiec- foty muszę być perfekt- w garażu nie dam rady.

W międzyczasie kolega gajos przywiózł prostownik, odwołałem spotkanie, wypaliłem skręta. O fotkach zapomniałem.

Dzień kolejny (noc minęła na ładowaniu akumulatora).

Tym razem schodzę do garażu w dresach, coby nie straszyć Zarazy chęcią jazdy. Siadam na moto, przekręcam kluczyk, chechłam. Jedyny efekt to mój prywatny rekord ilości niecenzuralnych słów na minutę. Już nawet nie byłem wqur..ny. Byłem normalnie załamany :? . Kryzys nr.3 powitał mnie już jak przyjaciela.

A ja siedzę i chechłam, chechłam i siedzę. Chechłam stoję, chechłam siedzę. Chechłam z gazem, chechłam bez gazu. Chechłam- przerwa- fajek- chechłam. Chechłam- sąsiad- nie chechłam, bo wstyd. Chechłam odkręcając manetkę. I nagle :shock: :shock: :shock: - milcząca do tej pory Primadonna ryknęła na mnie- NOOOOOOOO :!: :!: :!: W końcu nauczyłeś się, jak mnie traktować :!:

Okazało się, że Dama wymaga procedur bardziej skomplikowanych niż wypuszczenie rakiety na orbitę :crazy:

No, ale w końcu to kapryśna Włoszka. Na ssaniu nie pali, bez ssania też nie- pali przy kombinacji, której strzegł będę jak oka w głowie, a która lepsza jest niż wszystkie alarmy i blokady świata :lol: :lol: :lol:

Zadowolony rozgrzałem moto, zrobiłem rundkę po garażu, sprawdzając, czy aby na pewno wszystko gra. Grało. A przynajmniej wtedy miałem takie wrażenie...

Któregoś dnia, jadąc z ekipą Ducatolików czuję swąd palonego sprzęgła :crazy: . No tak, myślę- za długo nic się nie działo. Już miałem rzucać się w objęcia biegnącego do mnie Kryzysu nr.4 kiedy czuję, że sprzęgło w końcu pracuje tak jak lubię- przy samym końcu, a nie od razu- jak było wcześniej. Jednak dzwonię do Darka po diagnozę. Przyjedź, lookniemy.

Przyjechałem kolejny raz do serwisu. Wtedy dotarło do mnie skąd się wzięła literka S przy 999- 999 Serwis :idea:

Rundka Darka, znowu na kole :lol: - w końcu werdykt- The Winner is...... FRANEK :D :D :D

Okazało się, że wszystko ok. Tym razem to Primadonna spełniła moje życzenie i ułożyła sobie sprzęgło tak, żeby zaczęło pracować jak lubię :D .

Czyżby początek wielkiej przyjaźni......?

Boa    0

Oby :thumbup:

Mam nadzieję, że z Wdową tyyyle problemów nie miałeś- co :?: :roll:

Z Wdową żadnych, oprócz przedniego zawieszenia- wymieniłem, potem tylko uszczelniacze po zimie :D i było kult.

Hm......znakomicie odstraszasz, Prezesie moze to dac jako wizytówkę, gdy sie bedzie ktos pytał " Chcę kupić Ducati doradzcie"....

" Chcę kupić Ducati doradzcie"....

Kupuj od franka- wersja 999 Serwis :lol: :lol: :lol:

A mnie dopiero czeka załamanie...

wysłalim z Ryśkiem zegary+ komputerki do Ducati i innych motocykli do firmy naprawczej i paczka zaginęła...przynajmniej "naprawiacz" tak twierdzi... koszt paczki przeogromny, a mojego komputerka bezcenny- ponieważ 999 nie pojedzie...jak się sprawa nie rozwiąże pomyślnie - nie jadę na Meeting... taki wkur...y jestem... :evil: :evil: :crazy: :-x ...

Mata jaki pomysł...??? Potrzebna opinia gościa z Żernik Wrocławskich- C-tronic...

PILNIE!!!

Pozdr. J-999( nie na chodzie:-((((( )...

wysłalim z Ryśkiem zegary+ komputerki do Ducati i innych motocykli do firmy naprawczej i paczka zaginęła

Numer paczki i na pocztę- niech szukają. Krok po kroku, jak nie to robisz dym, że prawnika weźmiesz i niech kasę zwracają za towar. :twisted:

Co to za gość- ten z Żernik?

Rych jutro idzie na pocztę i będą szukać... ale nie wierzę, żeby poczta ukradła...jeszcze nigdy nic nam nie zginęło...dlatego podejrzewamy gościa...na allegro się ogłasza, naprawa zegarów, ecu itp. C-tronic...kiedyś już Rysiek wysłał do niego szybkę od Ducati GT i zaginęła, ale miała niewielką wartość( porysowana) i dalim se na spokój...naprawiał nam parę rzeczy, a teraz taki zonk...

Pozdr. J-999

Boa    0

Jak podał numer paczki, to na pocztę i spokojnie.

Jak się okaże, że takiej paczki nie ma, znaczy nie istnieje, to wtedy jeszcze raz do gości, ale już nie na spokojnie.

Kurde... troszkę głupio, że tak zaryzykowaliście :(

Trzeba było jednego kompa na próbę wysłać :(

A mnie dopiero czeka załamanie...

wysłalim z Ryśkiem zegary+ komputerki do Ducati i innych motocykli do firmy naprawczej i paczka zaginęła...przynajmniej "naprawiacz" tak twierdzi... koszt paczki przeogromny, a mojego komputerka bezcenny- ponieważ 999 nie pojedzie...jak się sprawa nie rozwiąże pomyślnie - nie jadę na Meeting... taki wkur...y jestem... :evil: :evil: :crazy: :-x ...

Mata jaki pomysł...??? Potrzebna opinia gościa z Żernik Wrocławskich- C-tronic...

PILNIE!!!

Pozdr. J-999( nie na chodzie:-((((( )...

Będę mógł Ci pożyczyć "zestaw", a możliwe, że będzie za chwilę do odsprzedania w rozsądnych pieniądzach.

jeśli to nie tajemnica - po kiego wysyłaliście zestawy? Przeca Twoja sztuka chodziła?

Chodził, ale nie wyświetlał szybkości i licznik przebiegu- padł w ECU element odpowiedzialny za czytanie impulsów z nadajnika z tylnego koła...

Do gościa wysłałem kolejny swój kupiony w USA ECU, żeby mi przegrał wsio z mojego oryginalnego, a tera du...a blada...

Wcześniej wysyłalim do niego różne ECU- i Ryśków stary i całą cegłę z Moto Guzzi, a teraz facet się zabożył czy co... no nic może to jakaś pomyłka mam nadzieję...

Darek dzięki, ale jeszcze zostaje mój oryginalny- najwyżej zamontuję licznik i nadajnik roweropodobny ( ale tylko z wyglądu- latał w motocyklu...), tylko jak facet teraz niczego nie odeśle???

Niby gość sprawdzony był... może jaki pracownik podebrał paczkę... miała z 10 kg... tyle tego było...

Kuczę dziwne, nigdy ani mnie, ani Rychowi na Poczcie nic nie zginęło.... może jakaś pomyłka w adresie- to pewnie w Koluszkach leży...

Dobra zobaczymy jutro..dzieki za odzew...Pozdr. Janek.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.