Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
xluqas

Chce Kupić Monstera

Polecane posty

Witam chce kupić Ducati Monster ale słyszałem przeróżne opinie że drogie części że nadaje się tylko na miasto a nie trasę a jeśli w trasę potrafi się zepsuć

Ogólnie jestem zakochany w czymś ala street typu yamaha fz8 fz1 mt01 suzuki gsr ale są to jeszcze drogie motocykle i R4

Znalazłem coś takiego

http://allegro.pl/ducati-monster-750-i1245872038.html

http://allegro.pl/ducati-monster-750-da ... 21055.html

http://allegro.pl/ducati-monster-600-da ... 45101.html

aaaaaaa....... w trasie potrafi się zepsuć....!!!! Już nie jadę więcej monsterkiem na WDW :shock: :roll: :roll:

Cześć.

Już słowo "chciałbym" zamiast konkretnego "MUSZĘ" stawia pod znakiem zapytania Twoją chorobę nazwaną Desmoholizmem :D A skoro nie jesteś chory - kup "japanese" :roll: :lol:

Jedna odpowiedź jest murowana i to ja (jeszcze marzyciel, a nie posiadacz) mogę Ci jej udzielić:

Jeśli już dojrzejesz do używania słów "muszę kupić", "kupię" lub przynajmniej "chcę kupić" Monstera - NIE KUPUJ SAM ! Weź ze sobą posiadacza Monstrum, mechanika DUCATI lub po prostu umów się w serwisie. Wtopić jest bardzo łatwo i wtedy koszty są !

Co do "przeróżnych opinii" - zapewne słyszałeś je od ludzi, "którzy słyszeli, że szwagier kolegi sąsiada miał kiedyś Duca i się psuł" :shock:

Ja wiem po sobie - nigdy nawet nie siedziałem na Monsterze, ale na 1000% MUSZĘ MIEĆ swojego, najlepiej jeszcze przed zimą, żeby mieć czas na wstawienie do serwisu, odebranie i w pierwszy cieplejszy dzień odpalić i poczuć dreszcze i wstające włoski na rękach ;) :lol:

Jeśli się zastanawiasz, to znaczy, że nie jesteś PEWNY ! W takim przypadku możesz się zawieść. Tylko prawdziwa miłość potrafi wybaczyć humory, awarie, nerwy i takie tam...

Co do linków:

Spróbuj nasmarować do posiadaczy Monsterów z okolic sprzedawanych sztuk. Tu, jak w rodzinie (albo w ING ;) - przyjeżdżają, sprawdzają, prowizji nie pobierają :lol: ) Ktoś podjedzie, zobaczy i już coś bliżej będzie.

Powodzenia i nie słuchaj plotek - przekonaj się sam !!

Chce Kupić bardzo mi się podoba stylistyka tego Motoru szczególnie krótki zad oraz Dźwięk V2 !!

Bardzo mi się podoba ta z Wrocka jedynie szkoda że nie ma obrotomierza

Doradzali SV650 ale nie podoba mi się on nie ma tego czegoś co Ducat

Oj, stary ! Grabisz sobie !

Za porównanie V2 z L-Twin tu się leje w ryj :lol:

Joke - of course :lol:

on nie ma tego czegoś co Ducat

No teraz zaczynasz mówić do (od) rzeczy - już blisko do desmoszpitala :lol:

To "coś" , o którym piszesz, to DUSZA, niepowtarzalność, styl, legenda, dreszcze, wibracje pod du**. Tak, to nie jest kolejna Kawa, Chąda, czy inny przecinak spod Mc Donald'a. To jest INDYWIDUUM ! - a za to - czasami - się płaci.

Zerknij w moją historię motoryzacji w stopce - większość posiadanych kiedyś samochodów to nie były pospolite sztuki. Albo silnik rzadko spotykany, albo marka odstraszająca "statystycznych Kowalskich". JA byłem zadowolony przez 90% czasu - te 10% to naprawy, za które trzeba było zapłacić za posiadanie "rodzynków".

Ryzyko wliczone w posiadanie - ale jaka radocha Z posiadania !

Nie kupuj Ducati!!!

Ciągle coś stuka i się rozkręca :D

Ja bym nigdy nie kupił Ducati jak bym nie musiał, ale akurat kocham dokręcać w rytm stukania :D

Nie kupuj Ducati!!!

Ciągle coś stuka i się rozkręca :D

Ja bym nigdy nie kupił Ducati jak bym nie musiał, ale akurat kocham dokręcać w rytm stukania :D

Od wujka mojego kolegi poprzez Ciocię jej kuzyna słyszałem że co jakiś czas trzeba dokrecać śrubki a dokładnie jakie ?? :D

Boa    0

A tak poważnie to nie sądzę, aby były konkretne śruby które się odkręcają... jedna jest przykręcona, mocniej, druga słabiej (te mają pierwszeństwo w odkręcaniu), jedne na sucho, drugie na loctite (te ponoć rzadko kiedy puszczają).

Chłopie, nie kupuj Ducati. SV650 jest o niebo lepszym wyborem - nie rozkręcają się śrubki :?

No i będziesz musiał borykać się z notorycznie wydyrdaną klapką od wlewu... :?

Poza tym użytkownicy Ducati są strasznie mało sympatyczni, nie pomagają w problemie itd. 8-)

Chłopie, nie kupuj Ducati. SV650 jest o niebo lepszym wyborem - nie rozkręcają się śrubki :?

A to nawet pracownicy importera Ducati twierdzili, więc musi to być prawda :-D

Nie kupuj svły, bo nie będziesz mieć co robić długimi zimowymi wieczorami, przez co będziesz musieć siedzieć dłużej z rodziną, co może przysporzyć konfliktów itp :P

A na poważnie to nie kupuj monstera - jak nie wiesz czego chcesz, to na każdych światłach Cie silniesza svłka pogoni którą ludzie też biorą na 1 moto. Wtedy przez głowę przejdą Ci myśli pokroju "dlaczego to k*rwa nie jedzie... ". Wieczorami będziesz myśleć "czemu to k*rwa klekoce", a przez zimę będziesz myśleć "czemu k*rwa mnie mechanik tak drogo skasował", a na wiosnę "czemu to k*rwa nie pali"... Jak sam widzisz trzeba mieć duszę do dukata - ja nie mam, ale będę go musiał pokochać jak adoptowane dziecko, czyli to nie jest łatwa miłość ;)

Pierd$%#le Monster mi się podoba jak się zj#$bie to go naprawię!! SV wygląda jak skuter zipp albo te chińskie tandety

Boa    0

Ponoć naśladowanie jest najwyższą formą pochlebstwa 8-)

Pierd$%#le Monster mi się podoba jak się zj#$bie to go naprawię!! SV wygląda jak skuter zipp albo te chińskie tandety

Mistrz ciętej riposty ! :D

w takim razie KUPUJ:D:D

I NIE BIERZ SVŁY BO BEDZIESZ MIEĆ ZA DUŻO CZASU WOLNEGO :D

Witam

Na wstępie pragnę się przywitać jako że to mój pierwszy post.

Temat już leciwy ale chciałem i ja się podpiąć aby nie zakładać następnego a szczerze to nie znalazłem za bardzo odpowiedzi na pytanie, które mnie nurtuje.

Mianowicie stało się...zachorowałem na Monstera. Już od jakiegoś czasy chodzi mi po głowie 796 (...ahh ten mono-wahacz:)) natomiast jeszcze bardziej dręczy mnie pytanie...czy aby przy moich gabarytach nie jest on za mały? Wzrostem zostałem obdarowany w ilości 190cm a że te centymetry ważą 95kg to chyba słuszne są moje obawy... Niestety w okolicy w której mieszkam nie trafiłem na żadne egzemplarze tego modelu aby móc się przypasować dlatego też chciałem spytać, czy może któryś z szanownych forumowiczów dysponuje podobnymi gabarytami i ma, miał lub śmigał na M796? Nie chciałbym po pierwsze aby kolana obijały mi się o brodę a po drugie to wyglądać jak na "przysłowiowym psie".

Przy okazji chciałbym spytać, czy jest może ktoś z Lublina i okolic kto mógłby po pierwsze służyć radą przy wyborze Ducata a po drugie czy mógłby polecić jakiś dobry i zaufany serwis w woj. lubelskim bez wahania mógłbym oddać pod opiekę przyszły nabytek?

Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedź :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.