Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Franz

Widzieliście DIABŁA

Polecane posty

A u mnie można :D

to się nazywa "asystent rozruchu" :mrgreen:

Nie zajarzył, można jaśniej.

Qwa, ciężko w moim przypadku :crazy: :lol:

Naciskasz pryszcz na chwilę, puszczasz. Motor sam kręci dopóki nie zaklekocze- wersja "all inclusive".

Naciskasz pryszcz i trzymasz dopóki motór nie zagęga. Chechłasz i chechłasz trzymając palec na pryszczu, bo jak puścisz to rozrusznik przestaje kręcić- wersja "finger in your ass".

Komprende, czy mam przyjechać Stekiem i pokazać :?:

P.S. Zrób próbę i wciśnij pryszcza na chwilę, powiedzmy 25% chwili, jaką uwieczniłeś na filmie.

A potem dziękuj frankowi, że otworzył Ci drogę do Świata Luksusu.

Albo wal do salonu Ducati z reklamacją, że ten sam franek ma motór 10 lat starszy a lepsiejszego pryszcza :idea:

"asystent rozruchu" :mrgreen:

starting junior assistant :lol: :lol: :lol:

... do tego pryszczaty :lol:

BTW

Piękny Diavel. Bardzo mi się podoba tylna felga i Termisy - cacko!

Czerwień bardzo fajnie się prezentuje. Ciekawe jakby to było na żywo z wlotami powietrza grafitowymi/czarnymi - te srebrne mi osobiście trochę się rzucają w oczy (równiez na sztuce, która śmiga po Gdyni - taka sama wersja).

Jest na co popatrzeć naprawdę ładne bydle i w czerwieni jednak prezentuje się lepiej :thumbup:

Bern, kolor to kwestia gustu. Ja ogladalem dzisiaj w salonie w Pradze Diavela w karbonie, nie moglem od niego oczu oderwac. Bylem razem z moim kumplem, ktory nie jezdzi motocyklami i nie zna sie na nich, ale kiedy zobaczyl tego Diavela, prawie kleczal przed nim... ;)

Jest na co popatrzeć naprawdę ładne bydle i w czerwieni jednak prezentuje się lepiej :thumbup:

Bern, kolor to kwestia gustu. Ja ogladalem dzisiaj w salonie w Pradze Diavela w karbonie, nie moglem od niego oczu oderwac. Bylem razem z moim kumplem, ktory nie jezdzi motocyklami i nie zna sie na nich, ale kiedy zobaczyl tego Diavela, prawie kleczal przed nim... ;)

co racja to racja - a Diavel nawet przypomina ołtarz hehe

A ja Wam powiem, że przed urlopem byłem w Warszawie i oglądałem diavela w wersji Carbon.

Pierwszy raz zetknięcie na żywo i o ile boki i tył to poezja to z przoduwedług mnie nie prezentuje się dobrze.

Jakiś taki rozepchnięty, napompowany itp. określenia.

Siedzi się w nim a nie na nim, to faktycznie prawda.

Niestety nie było testowego modelu, tak więc jak narazie mam mieszane uczucia.

"asystent rozruchu" :mrgreen:

starting junior assistant :lol: :lol: :lol:

Niestety brak, trzeba trzymać.

Moim zdaniem największa wadą Diavela jest kolektor wydechowy, który smaży prawą nogę.

Wydech jest za blisko nogi a spodnie się prawie chcą stopić.

Pozdr.

Prawdę powiedziawszy na diavelu miałem okazje sie przejechać w bojówkach i to nie motocyklowych nawet i nie zauważyłem by jakoś specjalnie grzało nogę.

Diaboła widziałem podczas powrotu z Airshow. Akurat z kumplem postój na łyczek źródlanej mieliśmy, kiedy toto przeleciało na pełnej ku.... tirówce :mrgreen: i jak przeleciało, to w powietrzu zapachniało niedopalonymi węglowodorami i siarką :twisted: . Maszynka fajna jest.

Prawdę powiedziawszy na diavelu miałem okazje sie przejechać w bojówkach i to nie motocyklowych nawet i nie zauważyłem by jakoś specjalnie grzało nogę.

Wystarczy, że jest trochę cieplej i złapiesz kilka czerwonych świateł i wtedy nie jest fajnie.

Zmieniłem cały układ wydechowy ( Termignoni razem z kolektorami, komputer, filtr powietrza ) może to ma jakiś wpływ, może średnica jest inna,

może kolektory są bliżej nogi itp.

Pozdr

Zmieniłem cały układ wydechowy ( Termignoni razem z kolektorami, komputer, filtr powietrza ) może to ma jakiś wpływ, może średnica jest inna, może kolektory są bliżej nogi itp.

Pozdr

I tu masz odpowiedź na swój problem. Proponuję "oszmacenie" kolektora, poniżej efekt na jednym z motocykli, jaki zrobiliśmy. Jest możliwość położenia termicznej powłoki ceramicznej, ale to już na priv.

DSC00605.jpg

Wystarczy, że jest trochę cieplej i złapiesz kilka czerwonych świateł i wtedy nie jest fajnie.

Zmieniłem cały układ wydechowy ( Termignoni razem z kolektorami, komputer, filtr powietrza ) może to ma jakiś wpływ, może średnica jest inna,

może kolektory są bliżej nogi itp.

Pozdr

Na Forza Italia, jak woziłem dzieci, to silnik zagrzał się do 104stopni, a ja jechałem w krótkich spodenkach, wtedy rzeczywiście grzało, ale jak już ruszyłem i wbiłem 2, było ok. Demówka ma założone akcesoryjne, homologowane termignoni. nie było tragedii. No, chyba, że jeździsz na jedynce, lub siedzisz na stojącym motocyklu z pracującym silnikiem...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.