theodor 2 Napisano Grudzień 30, 2010 Oględziny rzeczoznawcy odbębnione, Wycena TU zrobiona, więc przyszedł czas na realizację projektu. Motocykl rozebrany. Części poweryfikowane. Na szczęście nic więcej nie okazało się uszkodzone niż z wierzchu było widać. Poza oczywistymi zmianami designu będą poczynione głęboko posunięte zmiany w mechanice silnika i zawieszeń. W miarę postepowania prac będę sie chwalił co bardziej spektakularnymi zmianami. :D Tak czy inaczej zamysł całości póki co pozostanie tajemnicą. Jedno jest pewne. Król jest tylko jeden i oto powraca!!! :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Grudzień 30, 2010 No Maestro ! Informuj, chwal się - ja jestem bardzo ciekawy co Ci po głowie chodzi. Życzę pełnego sukcesu i zadowolenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Grudzień 30, 2010 znam zarys projektu i jesli wszystko zostanie zrealizowane tak jak Theo mówi to szykuje sie konkurencja dla Radicali :D powodzenia, choć na tor bedzie go szkoda wg mnie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Grudzień 30, 2010 Forza Theodoros :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Grudzień 30, 2010 TheO! 3mam kciuki, a niemal co dzień będę zaglądał w ten wątek... Jestem strasznie Ciekaw co od końca się zaczyna i właśnie się rodzi... poniżej wzór do nienaśladowania... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Grudzień 30, 2010 No mam nadzieję że nikt mnie nie posądza o chęć popełnienie takiego gówwna :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Grudzień 30, 2010 gówno nie gówno, ale na pewno wyjątkowe - o gustach sie nie dyskutuje. mi sie podobają w kwestii pomyslu i formy, choc zwolennikiem chopperow nie jestem wcale a wcale Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Grudzień 30, 2010 Tak czy inaczej zamysł całości póki co pozostanie tajemnicą. Jedno jest pewne. Król jest tylko jeden i oto powraca!!! :twisted: A jakże, wraca, jak zwykle w swoim stylu :D Narzędzie specjalne gotowe do akcji! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Grudzień 31, 2010 nowa jednoosobowa kanapa wraz ze stelazem pomocniczym? - juzwiadomo jakiego koloru bedzie rama :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Grudzień 31, 2010 O teraz to w końcu wygląda na konktretnie zmodyfikowaną konstrukcję ;) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Grudzień 31, 2010 OPARCIE!??? Coś nowego.... Kult :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 8, 2011 Póki co trwają mało spektakularne fotograficznie prace silnikowe. Typu relacja luzów, wymiana uszczelnień, korekta kształtu kanałów w głowicach itp. Zdradzę za to jedną rzecz. W planach był monowahacz ale nigdy nie miałem przekonania do mono w monsterach. Zostaje klasyczny dwuramienny wahacz, co nie znaczy że seryjny :D Poza tym klasyczny jest lżejszy :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 9, 2011 Podocierane przylgnie zaworów wymienione uszczelniacze na trzonkach i wałkach. Skorygowane luzy zaworowe. Głowice wyszkiełkowane i polakierowane. Teraz czekają na montaż. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Styczeń 9, 2011 Wypas.... Theo widać w sen zimowy nie zapada. Tak trzymać Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Filipos 0 Napisano Styczeń 9, 2011 oparcie powinno zapobiec zgubieniu jeźdźca :D ale myślicie że płozy wytrzymają ?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Teo uszczelki dobrze wyklepane? :lol: złożone na silikon? :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 10, 2011 Dzisiaj przyszedł czas na montaż lekkiego aluminiowego koła zamachowego. Standart - 1850gr Light - 530gr Nawet w środku silnik będzie piękny :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Styczeń 10, 2011 Theoś przedstaw po krótce wady i zalety zastosowania takiej części 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 10, 2011 Zalety to lepsza dynamika silnika. Szybsza reakcja na gaz. Wady to mniejszy moment w zakresie niskich obrotów, mniejsza elestyczność. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 10, 2011 Zalety to lepsza dynamika silnika. Szybsza reakcja na gaz.Wady to mniejszy moment w zakresie niskich obrotów, mniejsza elestyczność. Generalnie stosowane częściej w silnikach 4V niż 2V, to chyba ze względu na i tak "słaby dół" 4V w porównaniu np z silnikiem DS. W naszym klubie z tego co nam wiadomo lekki zamach ma Szeryf naszego klubu w swoim 998, chwali sobie od momentu wszczepienia do silnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marekst4s 0 Napisano Styczeń 11, 2011 Dzisiaj przyszedł czas na montaż lekkiego aluminiowego koła zamachowego.Standart - 1850gr Light - 530gr Nawet w środku silnik będzie piękny :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Cześc! A jak cenowo to wygląda! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Styczeń 11, 2011 Cześc! A jak cenowo to wygląda! Lekki zamach to wydatek 590zł z przesyłką Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Marekst4s 0 Napisano Styczeń 11, 2011 Dzięki, przyzwoita cena (chyba). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Styczeń 13, 2011 Właśnie wykonałem projekt i zlecam wykonanie adapterów pozwalających na montaż torowych setów z SBK do monstera. Np takich :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Styczeń 13, 2011 sex-y :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach