77royal 0 Napisano Luty 24, 2011 teraz też sporo opowiada - np że marchewki sadził na rozgrzanym silniku :Drozgrzany to był Theo a nie monster :D No jak to przecież był rozgrzany i to do czerwoności a kolektory to nawet juz zaczęły łapać biały kolor. Bardziej rozgrzanego Ducata nigdy nie widziałem. Doprawdy nie wiem o co Ci chodzi :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 24, 2011 pogrzało Cię? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wilu 0 Napisano Luty 25, 2011 a co z wałkami masz standart czy jak?? z tego co pamietam, w zegrzu mowiles cos o ostrych wałkach o ile mnie pamiec nie myli A czy to było w nocy przy "marchewach"? :D Theo wtedy sporo opowiadał.. :mrgreen: :mrgreen: :twisted: A tak zgadza sie, rozgrzny Theo sporo opowiadał, a ja nagrzany "coś" słyszałem. Tak powstała Bajka, o Bolońskim Bajku i ostrym wałku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Luty 25, 2011 a co z wałkami masz standart czy jak?? z tego co pamietam, w zegrzu mowiles cos o ostrych wałkach o ile mnie pamiec nie myli A czy to było w nocy przy "marchewach"? :D Theo wtedy sporo opowiadał.. :mrgreen: :mrgreen: :twisted: A tak zgadza sie, rozgrzny Theo sporo opowiadał, a ja nagrzany "coś" słyszałem. Tak powstała Bajka, o Bolońskim Bajku i ostrym wałku. I klub Rybaka :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Luty 25, 2011 Ze znanych mi konstrukcji japonii tytanowe zawory ma Yamaha WR lub YZ 426 oraz 450, niestety wymagają wymiany co 50 do 100 mth w zależności od sposobu traktowania sprzętu, oraz kontrola co 10-20 mth. Jak ktoś zapomni o wymianie niestety ma spore koszty, a te lubią się urywać. Widzę że Theo ostro modyfikuje serce i resztę, aż ciekaw jestem efektów, pamiętam jazdę przed modyfikacjami :mrgreen: banan z twarzy nie schodził podczas odkręcania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Luty 25, 2011 Ze znanych mi konstrukcji japonii tytanowe zawory ma Yamaha WR lub YZ 426 oraz 450, niestety wymagają wymiany co 50 do 100 mth w zależności od sposobu traktowania sprzętu, oraz kontrola co 10-20 mth. Jak ktoś zapomni o wymianie niestety ma spore koszty, a te lubią się urywać. Widzę że Theo ostro modyfikuje serce i resztę, aż ciekaw jestem efektów, pamiętam jazdę przed modyfikacjami :mrgreen: banan z twarzy nie schodził podczas odkręcania. Tutaj potwierdzam wywód Miska. Przeżyłem osobiście eksplozję głowicy Wr 450 Yamahy ....pięć tytanowych zaworów .!! Trzy się urwały, w silniku malakser. Remont 4 tysie. Kazdy zawór 4 stówy + głowica 2,5 tysia.. :o I kto twierdzi że Ducati jest drogie? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 3, 2011 Przyjechała sliczna tarcza hamulcowa na tył :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 3, 2011 Przyjechała sliczna tarcza hamulcowa na tył :twisted: Rozumiem, że jako ozdoba, bo Ty tyłu nie uważasz :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Marzec 3, 2011 Przyjechała sliczna tarcza hamulcowa na tył :twisted: Podrzuć proszę namiary na Twojego MECENASA.. Może zaakceptuje również moje projekty...?? :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 4, 2011 Zamówiłem oponki. W poniedziałek przyjadą piękne nowiutkie supercorsy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 9, 2011 Taki smakołyczek doszedł :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Marzec 9, 2011 Ładny kolorek :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 10, 2011 ten smakołyk jest niczym wisienka na torcie :D po tym co ostatnio widzialem w śeku, z niecierpliwością czekam na efekt końcowy bo będzie gruuuubo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 10, 2011 Taki smakołyczek doszedł :D Do kluczy od domu czy garażu :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Marzec 10, 2011 Taki smakołyczek doszedł :D :roll: mm..e.. to nie bedzie dobre! Italy, psuć sie bedzie :? Te ze znakiem Adolfa z zagranicy zachodniej o niebo lepsze, tak mówią :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 16, 2011 Dzisiaj wjechało sprzęgło z racingowym zestawem tarcz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Marzec 18, 2011 Opony dotarły :lol: To co widziałem ostatnio wyglądało zacnie ... więcej nie powiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 19, 2011 Dzisiaj został zamontowany przód w nowych półkach autorskiego pomysłu. Monster wreszcie stanał na własnych kołach. Zostały zamontowane nowe tarcze hamulcowe, kierownica z w większości nowym osprzętem. Efekt wizualny po zmontowaniu całości przerósł nasze oczekiwania. Nawet udało się przysiąść do potwora. Jest kocur :twisted: I kolejny raz cieszę się że w przeszłosci liznałem rysunku technicznego. Teraz siedzę i robię rysunki dla obrabiarek CNC do jednostkowych rozwiazań tego projektu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Marzec 22, 2011 Tego ze będzie piękny to jestem pewien . Boje sie tylko ze z tego powodu będziesz miał pewne obawy zwiazane z zabawa na torze przynajmniej do pierwszego paciaka :P :P :P Kończ waśc projekt bo wiosna przyszła..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Marzec 23, 2011 Z tygodnia na tydzień przybywa gadżetów na ramie :lol: Theo musisz teraz zakupić coś na tor :twisted: bo szkoda będzie tego cuda. Aż jestem ciekaw ... Znalazłem ciekawe malowanie zbiornika http://otomoto.pl/ducati-monster-monste ... 98132.html Wybacz za zaśmiecanie ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Marzec 23, 2011 chciałem go kupić w zeszłym roku, ze względu na to malowanie 8-) zaje..fajnie zrobiony ten bak. w sam raz dla człowieka z "mechaniką" w głowie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Marzec 24, 2011 Mi się osobiście te malowanie nie podoba :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 24, 2011 Wykonałem model do przymiarek autorskiego projektu chłodnicy cieczy chłodzącej. Rysunek zrobiony. Teraz jechać tylko zamówić wykonanie. Potem tylko węże (samco? :roll: ) i coraz bliżej próbnego odpalenia jednostki. :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 25, 2011 samco robi czerwone silikony? bo do Twojego potwora czerwien chyba bardziej bedzie pasowała niz niebieski Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach