Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
theodor

Powrót Króla

Polecane posty

teraz też sporo opowiada - np że marchewki sadził na rozgrzanym silniku :D

rozgrzany to był Theo a nie monster :D

No jak to przecież był rozgrzany i to do czerwoności a kolektory to nawet juz zaczęły łapać biały kolor.

Bardziej rozgrzanego Ducata nigdy nie widziałem. Doprawdy nie wiem o co Ci chodzi :mrgreen:

a co z wałkami masz standart czy jak?? z tego co pamietam, w zegrzu mowiles cos o ostrych wałkach o ile mnie pamiec nie myli

A czy to było w nocy przy "marchewach"? :D

Theo wtedy sporo opowiadał.. :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

A tak zgadza sie, rozgrzny Theo sporo opowiadał, a ja nagrzany "coś" słyszałem. Tak powstała Bajka, o Bolońskim Bajku i ostrym wałku.

a co z wałkami masz standart czy jak?? z tego co pamietam, w zegrzu mowiles cos o ostrych wałkach o ile mnie pamiec nie myli

A czy to było w nocy przy "marchewach"? :D

Theo wtedy sporo opowiadał.. :mrgreen: :mrgreen: :twisted:

A tak zgadza sie, rozgrzny Theo sporo opowiadał, a ja nagrzany "coś" słyszałem. Tak powstała Bajka, o Bolońskim Bajku i ostrym wałku.

I klub Rybaka :D :D :D

Ze znanych mi konstrukcji japonii tytanowe zawory ma Yamaha WR lub YZ 426 oraz 450, niestety wymagają wymiany co 50 do 100 mth w zależności od sposobu traktowania sprzętu, oraz kontrola co 10-20 mth.

Jak ktoś zapomni o wymianie niestety ma spore koszty, a te lubią się urywać.

Widzę że Theo ostro modyfikuje serce i resztę, aż ciekaw jestem efektów, pamiętam jazdę przed modyfikacjami :mrgreen: banan z twarzy nie schodził podczas odkręcania.

Ze znanych mi konstrukcji japonii tytanowe zawory ma Yamaha WR lub YZ 426 oraz 450, niestety wymagają wymiany co 50 do 100 mth w zależności od sposobu traktowania sprzętu, oraz kontrola co 10-20 mth.

Jak ktoś zapomni o wymianie niestety ma spore koszty, a te lubią się urywać.

Widzę że Theo ostro modyfikuje serce i resztę, aż ciekaw jestem efektów, pamiętam jazdę przed modyfikacjami :mrgreen: banan z twarzy nie schodził podczas odkręcania.

Tutaj potwierdzam wywód Miska. Przeżyłem osobiście eksplozję głowicy Wr 450 Yamahy ....pięć tytanowych zaworów .!!

Trzy się urwały, w silniku malakser. Remont 4 tysie. Kazdy zawór 4 stówy + głowica 2,5 tysia.. :o

I kto twierdzi że Ducati jest drogie? ;)

Przyjechała sliczna tarcza hamulcowa na tył :twisted:

Rozumiem, że jako ozdoba, bo Ty tyłu nie uważasz :D

Podrzuć proszę namiary na Twojego MECENASA.. Może zaakceptuje również moje projekty...?? :D

Zamówiłem oponki. W poniedziałek przyjadą piękne nowiutkie supercorsy

ten smakołyk jest niczym wisienka na torcie :D po tym co ostatnio widzialem w śeku, z niecierpliwością czekam na efekt końcowy bo będzie gruuuubo

Taki smakołyczek doszedł :D

:roll: mm..e.. to nie bedzie dobre! Italy, psuć sie bedzie :? Te ze znakiem Adolfa z zagranicy zachodniej o niebo lepsze, tak mówią :roll:

Dzisiaj wjechało sprzęgło z racingowym zestawem tarcz

Opony dotarły :lol:

To co widziałem ostatnio wyglądało zacnie ... więcej nie powiem.

Dzisiaj został zamontowany przód w nowych półkach autorskiego pomysłu. Monster wreszcie stanał na własnych kołach. Zostały zamontowane nowe tarcze hamulcowe, kierownica z w większości nowym osprzętem. Efekt wizualny po zmontowaniu całości przerósł nasze oczekiwania. Nawet udało się przysiąść do potwora. Jest kocur :twisted:

I kolejny raz cieszę się że w przeszłosci liznałem rysunku technicznego. Teraz siedzę i robię rysunki dla obrabiarek CNC do jednostkowych rozwiazań tego projektu.

Tego ze będzie piękny to jestem pewien . Boje sie tylko ze z tego powodu będziesz miał pewne obawy zwiazane z zabawa na torze przynajmniej do pierwszego paciaka :P :P :P

Kończ waśc projekt bo wiosna przyszła.....

Z tygodnia na tydzień przybywa gadżetów na ramie :lol:

Theo musisz teraz zakupić coś na tor :twisted: bo szkoda będzie tego cuda.

Aż jestem ciekaw ... Znalazłem ciekawe malowanie zbiornika http://otomoto.pl/ducati-monster-monste ... 98132.html

Wybacz za zaśmiecanie ;)

chciałem go kupić w zeszłym roku, ze względu na to malowanie 8-) zaje..fajnie zrobiony ten bak. w sam raz dla człowieka z "mechaniką" w głowie

Wykonałem model do przymiarek autorskiego projektu chłodnicy cieczy chłodzącej. Rysunek zrobiony. Teraz jechać tylko zamówić wykonanie.

Potem tylko węże (samco? :roll: ) i coraz bliżej próbnego odpalenia jednostki. :twisted:

samco robi czerwone silikony? bo do Twojego potwora czerwien chyba bardziej bedzie pasowała niz niebieski

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.