Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
davidson

Potrzebna pomoc! (teraz na serio :) )

Polecane posty

Podczas remontu mojego SS-siaka zniszczyła mi się jedna z naklejek z numerami (te na ramie)

Potrzebuję zdjęcie naklejki z ramy (tej górnej, dolna przetrwała - po lewej stronie główki ramy). Chciałbym ją odtworzyć a nie wiem co na niej było. Jakbym miał zdjęcie to bym podpatrzył, zmienił numery na moje, opracował w kompie i wydrukował nową. :)

Naklejka była na: SS 900 rocznik 1996.

Jak ktoś ma takowego, niech cyknie zdjęcie i mi podeśle.

Z góry dzięki.

Pzdr.

Mogę zrobić fotkę z 600 SS 1995. Niech się mądrzejsi wypowiedzą, czy to będzie to samo.

Jeśli możesz, to wrzuć tutaj fotkę tej naklejki. Porównam ją z tą dolną która mi została. Myślę, że w 1995 graficznie wiele się nie różniła od tej z 1996. A dane sobie zmienię :)

... choć może się mylę :?

Może ktoś kto ma 900-tkę też się odezwie...

U mnie jest tabliczka nitowana do ramy, ale to jest '92.

No właśnie. Nitowane to też mam, leżą nawet przede mną na biurku. ...po mojej starej ramie.

...też porąbany pomysł mieli z tymi naklejkami. :evil: Lepsze były te blaszane. Można było odczepić, przemalować ramę i przynitować z powrotem...

sorry kolego,że się wtrącam,ale przypadkowo przeczytałem na temat tej zniszczonej tabliczki.Na twoim miejscu nie kombinował bym,gdyż jest to tabliczka znamionowa z numerem ramy.A tych znaków nie jest wolno podrabiać.nawet jest na to jakiś art, KK(kodeksu karnego)Proponuję Ci jechać na najbliższą stację Okregową i poprosić o zaświadczenie o zagubieniu tabliczki.koszt ok 20 zł.Z tym zaświadczeniem do Wydz.Komunikacji po skierowanie na wyrobienie tabliczki zastępczej i wszystko jest ok i zgodne z prawem.

Jeśli trafisz na kumatego diagnostę lub gościa który zechce wybawić Cię od twego szczęścia możesz mieć kłopoty.pozdrawiam.Masz pytania napisz [email protected].

Dzięki,

Tak właśnie polecił mi facet na przeglądzie. Aktualnie mam założoną oryginalną, tylko jest trochę zniszczona. Ale da się odczytać. W wolej chwili zrobię jak radzisz. :)

Pzdr.

Lepiej "zrobić" nową tabliczę zastępczą u właściwego diagnosty ( nie wszyscy mogą to robić), którego powinien wskazać urząd komunikacyjny.

Pozdr. J-999

Nie diagnosty tylko w Okręgowej stacji kontroli pojazdów - tylko ona ma upoważnienie do wydawania tabliczek zastępczych itd...

Masz rację: we właściwej Stacji Kontroli Pojazdów , wskazanej przez urząd komunikacji.

Pozdr. J-999

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.