dimitrus 0 Napisano Marzec 6, 2011 Przeglądam forum i widzę, że nie jest to jakoś wyjątkowo poszukiwane akcesorium do Monstera. Czy ktoś z was może się podzielić informacjami na temat podgrzewanych manetek? Tzn. czy macie (jeśli tak, to jakie), czy są jakieś przeciwskazania, ewentualnie jakieś dodatkowe uwagi/porady. Pozdrawiam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 6, 2011 Nie sa poszukiwanym wyposażeniem, bo po pierwsze ducaty to ciepłolubne stwory i po prostu nie ma frajdy z jazdy w zimno i deszcz. Po drugie podgrzewane manetki są strasznie brzydkie. A po trzecie są dużo grubsze i niewygodne przez to. Generalnie uważam podgrzewane manetki za zbędny, a wręcz przeszkadzający element motocykla. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dimitrus 0 Napisano Marzec 6, 2011 Dzięki za opinię. Czy ktoś z forumowiczów montował taki gadżet do Monstera i ma jakieś ciekawe spostrzeżenia na ten temat? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 6, 2011 podgrzewane manetki fajnie wpychają wilgoć do srodka rekawiczek. Lepiej zainwestować w rękawiczki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dimitrus 0 Napisano Marzec 6, 2011 Po takich reakcjach nawet jeżeli ktoś ma podgrzewane manetki, to się nie przyzna :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Marzec 7, 2011 Ja nie mam ale przyznaję Ci rację.. Teraz to bym się już bał :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
77royal 0 Napisano Marzec 7, 2011 ja mam grzałke w prawej manetce. Jak mi zimno odkręcam ją do końca, dostaje zastrzyk adrenaliny i juz mi ciepło i to WSZĘDZIE :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Marzec 7, 2011 eee taką grzałkę to mają wszyscy :lol: Też jestem zdania, że porządne rękawice na łapki i bedzie git. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dimitrus 0 Napisano Marzec 7, 2011 ja mam grzałke w prawej manetce. Jak mi zimno odkręcam ją do końca, dostaje zastrzyk adrenaliny i juz mi ciepło i to WSZĘDZIE :D Taaaa... A jednak we wszystkich poradnikach survivalowych odradzają robić "jedynkę" i "dwójkę" w ubranie. Za krótką chwilę błogości zapłacić można paskudną wysypką :) Widzę Panowie, że się z wami nie dogadam :mrgreen: Zadam więc pytanie od innej strony: jak Monster znosi "dzikie" wpięcia w układ elektryczny? Tzn, wiem że prąd to nie jest mocna strona włoskich motocykli, pytanie czy np. wpięcie manetek, grzałki, reklamy neonowej, tostera etc... znacząco zwiększa prawdopodobieństwo usterki układu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RuBBeN 0 Napisano Marzec 7, 2011 Jeździłem kolegi Fazerem z manetkami grzanymi Oxforda i przyznam szczerze iż było miło ciepło w chłodne dni, a raczej nie odczuwałem jakiegoś dyskomfortu jeżeli chodzi o grubość kierownicy. Ciepłe rękawice to jedno ale ciepło od kierownicy to drugie. A sprawa wyglądu to kwestia gustu chociaż na monstera bym się zastanawiał. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fakir 0 Napisano Marzec 18, 2011 Polecam Saito, były grubsze od standartowych a przez co wygodniejsze. polecam podłączenie poprzez przekaźnik zasilany np. postojówką od świateł . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Marzec 19, 2011 nie ma frajdy z jazdy w zimno i deszcz Czasami nie ma też wyjścia i trzeba jechać dalej. Po drugie podgrzewane manetki są strasznie brzydkie. A po trzecie są dużo grubsze i niewygodne przez to. Po raz kolejny napiszę- kwestia gustu, kwestie grubości, wygody lub nie zostawmy praktykom. Generalnie uważam podgrzewane manetki za zbędny, a wręcz przeszkadzający element motocykla. Genaralnie kolega się nie pyta o prywatne opinie nt. podgrzewanych manetek a sposób montażu- tak przynajmniej zrozumiałem temat. Sorry za off, ale proponuję trochę dystansu do innych motocykli ;) P.S. Jakby się ktoś pytał- nie uważam, że są brzydkie, grube, niepraktyczne. Wiadomo, że na tor czy lans po Wawce nikt nie założy, w podróży- wynalazek jak najbardziej przydatny. Jak autor tematu jeszcze nie uciekł, to mogę podać sposób montowania manetek Oxford. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gajos 0 Napisano Marzec 20, 2011 Mialem Oxfordy w poprzednim motocyklu - bardzo fajny gadzet. Jednak jedynym modelem Ducati dla jakiego pomyslalbym o ich montazu to Multizdrada. Jednak jak przedmowcy - kwestia gustu i potrzeb :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 21, 2011 Plaster słoniny performance. I nawet to ze za karę mam montować podgrzewane manetki R&G Racing Frankowi nie wpłynie na mój pogląd w tej materii :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Marzec 21, 2011 Plaster słoniny performance. Lepszy plaster słoniny niż kciuk himalaisty :D Wczoraj kończąc trasę przy upale 1,5 stopnia Celsjusza miałem ręce zimniejsze od Królowej Śniegu. Resztę ciała potrafię zabezpieczyć- palców nie. Marzyłem, żeby objąć coś ciepłego, może nawet grubego nie zsiadając z motura, ba- jadąc dalej. Jest to możliwe, ale żeby nie skończyło się tragicznie, trzy warunki jednocześnie ( ściskamy coś ciepłego, grubego, moto jedzie) spełniają tylko grzane manetki. A te, które dziś zamówiłem wcale nie są grube, mają tylko jedną wadę- nie będzie montował ich Teoś :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
dimitrus 0 Napisano Marzec 21, 2011 Dzięki Franek za wsparcie duchowe :) W razie jakby co, wiem do kogo się zgłaszać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Marzec 21, 2011 Spoko. Manetki możesz zamówić u Musielliniego, zamontujemy u mnie w garage za pomocą kumpla, który ogarnia kablozję :idea: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Kwiecień 23, 2011 A ja mam podgrzewane manetki :D w szafie... nie założyłem, bo faktycznie szpecą troszke, Qpa kabli się plata za tym... Ale!! Mój kolega ma w SV650 i zawsze, zawsze, zawsze jak mi piździ w paluchy, a bywa to za każdym razem wieczór, w nocy, on ma luz i light ciepełko... wtedy zarzekam się MONTUJE manety, ale rano mi przechodzi ta ochota... MoM te: http://allegro.pl/podgrzewane-manetki-s ... 50570.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fakir 0 Napisano Kwiecień 23, 2011 MoM te: http://allegro.pl/podgrzewane-manetki-s ... 50570.html swietne manetki, mialem takie w poprzednim moto gdybym miał teraz monstera, bez wahania bym je zamontował :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach