Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
jacaszef

gdzie można kupić takie osłony pasków??

Polecane posty

Widzę że tu mocna ekipa poszukiwaczy - może Panowie znajdziecie mi - mogą być używki samoróbki etc.. takie przeźroczyste osłony pasków do Classica bio z 2007 r.. będę wdzięczny ;)

krl    0
Widzę że tu mocna ekipa poszukiwaczy - może Panowie znajdziecie mi - mogą być używki samoróbki etc.. takie przeźroczyste osłony pasków do Classica bio z 2007 r.. będę wdzięczny ;)

Mój kumpel w classicu ma założone takie:

http://fresco-exhaust.com/carter-couvre ... p-318.html

Spoko dzięki ale szukam czegoś trochę tańszego - widziałem, że u Darka można nawet zahaczyć za 1200 chyba, że znowu patrzyłem nie na te co trzeba ;)

Ja przerabiałem na szybki ;) Wiadomo, że efekt nie taki jak w rizomie, ale hipnotyzujące paseczki wszystko rekompensują ;)

Masz jakieś foty jak to wyszło jak wygląda..? Mnie tam nie przeraża hand made i może bym zrobił u Ciebie - nawet lepiej ;) indywidualnie hehe

No zrobilem kilka zdjęć i nawet coś nagrałem.

Więc wygląda to w ten sposób :

post-561-1366037293,6105_thumb.jpg

Oczywiście nie jest to jakaś idealna laser robota, robiłem to wszystko dremelem - bo wtedy nie mialem dostępu do frezarki ;) więc zdarzyły się nierówności powierzchni czy krawędzi Lexanu :

post-561-1366037293,4349_thumb.jpg

Ale czy ten widok nie rekompensuje wszystkiego ? ;)

Wiem, wiem - czujnik od oleju mam odłączony - zalałem go na myjni ;)

Już Ci pisałem kiedyś na PW, ale nie sposób nie powtórzyć:

Świetny wygląd i wykonanie - i co najważniejsze, tanim kosztem i "własnymi ręcyma" ;) :thumbup:

Mnie się podoba - tym bardziej, że ręcznie - podaj cenę i czy można przesłać Ci osłony jak już będzie zimno - no chyba że robisz to w 15 minut ;)

Pozdrowienia i gratulacje :)

No Bern - nie wiem, czy się nie wpuszczasz :lol: Ręczna robota jest najdroższa !!! - patrz Maybach ;) :mrgreen: :lol:

No Bern - nie wiem, czy się nie wpuszczasz :lol: Ręczna robota jest najdroższa !!! - patrz Maybach ;) :mrgreen: :lol:

Te manager hehe nie podbijaj ceny zanim nie padła :D

Serdeczności heh

Serdeczności heh

To chyba z zadrości ;) :lol:

Najlepszego - pogadamy w Jarocinie ? ;)

Serdeczności heh

To chyba z zadrości ;) :lol:

Najlepszego - pogadamy w Jarocinie ? ;)

Bielyj ja kurka nie wiem boję się deklarować wiesz mam dwie malutkie pociechy córcille i różnie z nimi bywa ale jak dopiszą dzieci w Jarocku to pewnie się pojawię i chętnie rezerwuje jednego z Tobą ;)

Jednego ??

Minęliśmy się (do dziś nie wiem jak :shock: ) w Żerkowie - więc wypada nadrobić ;)

Wydaj komendę córuniom: "Zdrowieć mię tu natentychmiast, bo następne zastrzyki zamówię" i do zobaczyska - będzie dobrze. :mrgreen:

P.S.

Wcale nie offtopujemy ;) :lol:

No ni ma tak lekko Panowie ;) Musiałbym sie w kilka precyzyjnych końcówek frezujących jednak zaopatrzyć ( bo te z supermarkietów nie godne... ). Jak znajdę czas ( niestety duzo czasu ) to jakąś ofiarę bym przerobił - ktoś obiektywny musiałby ocenić "czy warto" ;). Jest jednak minus - czas pracy - a to ze względu, że najpierw trza wyrzeźbić te osłony ( nie tylko wyciąć, frezować, dłutami poprawiać, żeby nie było zaokrąglonych kątów ), a potem zrobić odpowiednio pasujące ( muszą być lekko za luźne ze względu na wpływ rozszerzalności cieplnej ) szybki. Może namówię sąsiada hmera, albo jeśli ktoś jest z okolic śląską to mógłby wpaść pomacać ewentualnie zostawić ;)

Cena - nie wiem - chciałbym by była odpowiednia do efektu i czasu pracy - aby każda ze stron była zadowolona ;)

No ni ma tak lekko Panowie ;) Musiałbym sie w kilka precyzyjnych końcówek frezujących jednak zaopatrzyć ( bo te z supermarkietów nie godne... ). Jak znajdę czas ( niestety duzo czasu ) to jakąś ofiarę bym przerobił - ktoś obiektywny musiałby ocenić "czy warto" ;). Jest jednak minus - czas pracy - a to ze względu, że najpierw trza wyrzeźbić te osłony ( nie tylko wyciąć, frezować, dłutami poprawiać, żeby nie było zaokrąglonych kątów ), a potem zrobić odpowiednio pasujące ( muszą być lekko za luźne ze względu na wpływ rozszerzalności cieplnej ) szybki. Może namówię sąsiada hmera, albo jeśli ktoś jest z okolic śląską to mógłby wpaść pomacać ewentualnie zostawić ;)

Cena - nie wiem - chciałbym by była odpowiednia do efektu i czasu pracy - aby każda ze stron była zadowolona ;)

no dobra więc jaka cena..? :mrgreen:

I coś mam wrażenie że zaraz zostanie obalona teoria o bezzasadności cen akcesoriów markowych.

I coś mam wrażenie że zaraz zostanie obalona teoria o bezzasadności cen akcesoriów markowych.

E - tam, Theo

To już przerabialiśmy :lol:

Po co się powtarzać ;)

Wysoka cena takich akcesoryjnych elementów ma tę zaletę ze są mało powszechne. Gdyby każdy miał takie osłony na motocyklu, to mając je za darmo, bym ich nie zamontował.

Chyba już swoje powiedziałeś na ten temat :twisted:

Dać chłopu 200-300zł za tyle godzin roboty, miast 1200zł za czekanie kilka miesięcy na towar który potem ma napis "rizoma"? Niech zainteresowani sami ocenią ;)

krl    0
Wysoka cena takich akcesoryjnych elementów ma tę zaletę ze są mało powszechne. Gdyby każdy miał takie osłony na motocyklu, to mając je za darmo, bym ich nie zamontował.

Dać chłopu 200-300zł za tyle godzin roboty, miast 1200zł za czekanie kilka miesięcy na towar który potem ma napis "rizoma"? Niech zainteresowani sami ocenią ;)

Cena to jedno a czas realizacji to co innego, dlatego polecam zamawianie na stronie bardzo szybko paczka zjawia się w domu.

Koszty są ale jakość warta pieniędzy, poza tym tu przychylam się do Theodora wysoka cena powoduje że nie każdy ma te graty na moto a w końcu jaki jest cel zmiany tego co fabryczne ;)

Cena to jedno a czas realizacji to co innego, dlatego polecam zamawianie na stronie bardzo szybko paczka zjawia się w domu.

Koszty są ale jakość warta pieniędzy, poza tym tu przychylam się do Theodora wysoka cena powoduje że nie każdy ma te graty na moto a w końcu jaki jest cel zmiany tego co fabryczne ;)

A mi się wydaje, że jest większa szansa na spotkanie kogos na ducati ubranego w Rizomę, niż z handmade osłonami

A mi się wydaje, że jest większa szansa na spotkanie kogos na ducati ubranego w Rizomę, niż z handmade osłonami

Ta, jasne. 3/4 motocykli jeździ z tym badziewiem, o dukatach już nie wspomnę, które są dosłownie oblepione rizomą :lol: Łukasz, jak by tak było to pewnie już dawno bym latał na Desmosedici 8-)

Co do osłon - fakt, rozkręcają się śrubki, 748Dukowi już dosyłałem pogubione 2 czy 3 sztuki. Co nie znaczy, że trzeba doje...ać tak śrubki, że lexanowe szybki popękają, jak to widać na zdjęciu, które zamieścił plpt. Pewnie przykręcenie ich na dobry klej do śrub załatwia sprawę, co nie zmienia faktu, że już w fabryce powinni to zrobić jak nalezy. Już zwróciłem jakiś czas temu producentowi na ten fakt, może coś zmodyfikowali na montażu tego produktu.

A wracając do tematu - ile na oko będzie taka zabawa kosztować??

Co do osłon - fakt, rozkręcają się śrubki, 748Dukowi już dosyłałem pogubione 2 czy 3 sztuki. Co nie znaczy, że trzeba doje...ać tak śrubki, że lexanowe szybki popękają, jak to widać na zdjęciu, które zamieścił plpt. Pewnie przykręcenie ich na dobry klej do śrub załatwia sprawę, co nie zmienia faktu, że już w fabryce powinni to zrobić jak nalezy. Już zwróciłem jakiś czas temu producentowi na ten fakt, może coś zmodyfikowali na montażu tego produktu.

Potwierdzam,jednak oryginalna podkładka pod lexan i odpowiednie dociągnięcie eliminuje problem. Moim błędem był brak sprawdzenia siły dokręcenia nowego zestawu. Trzeba je też czasami rozebrać i umyć. Jednak nakręciłem już sporo km i bardzo mi się podobują. Ach - jedną śrubkę mam na zapas :twisted:

Ja ominąłem to stosując nity ( które oczywiście też nie można przesadnie dociągnąć).

Raczej zabawa taka będzie kosztować ok. 300zł. Jak ktoś będzie niezadowolony z efektu to dam se spokój i tela ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.