Pablo 0 Napisano Październik 8, 2011 Poszukuję ładnej, akcesoryjnej lampy do SportClassica. Jeśli ktoś ma pomysł, proszę o info ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
2wheels 0 Napisano Październik 8, 2011 Poszukuję ładnej, akcesoryjnej lampy do SportClassica. Jeśli ktoś ma pomysł, proszę o info ;) Pablo jak bym zdołał kupic jeszcze classica to to dla mnie jedyne rozwiązanie jest tutaj tylko cena troszkę dobija ale co tam :) http://pakbikes.net/PS1000LE/FLEDA001.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Październik 9, 2011 Poszukuję ładnej, akcesoryjnej lampy do SportClassica. Jeśli ktoś ma pomysł, proszę o info ;) Pablo jak bym zdołał kupic jeszcze classica to to dla mnie jedyne rozwiązanie jest tutaj tylko cena troszkę dobija ale co tam :) http://pakbikes.net/PS1000LE/FLEDA001.html Tak, Fleda jest super, ale ta cena... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MINI-MAN 1 Napisano Październik 14, 2011 moim zdaniem to lipa Nie rozumiem jak do CLASSICA można zamontować coś co przypomina UFO fajne jest tylko to, że jest inna.... ale dajcie spokój NIE DO CLASSICA Posiadacie piękne motocykle, nie unowocześniajcie ich na siłę :evil: naprawdę fajne klasyczne lampy robi PJP polecam bo widziałem ale niestety już po sprzedaniu mojego ukochanego classica. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Październik 14, 2011 Tu także Flada System: http://pakbikes.net/PS1000LE/FLEDADRWD/FLEDA-DR-WD.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmo77 0 Napisano Październik 15, 2011 Tak się przyglądam i przyglądam i do mnie też to nie przemawia. Pierwsze skojarzenie to "hełm robocopa" ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Październik 15, 2011 Alboto co miał knightrider z przodu w swoim samochodzie. A do tego ta muzyczka taratata taratata :) Chociaż mi się podoba i bym założył :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Październik 15, 2011 Się nie chciałem się wypowiadać bo się nie znam w temacie classikowym, ale w pełni popieram MINI'EGO :thumbup: Nie pasi nowoczesność do classicyzmu ;) moim zdaniem to lipa Nie rozumiem jak do CLASSICA można zamontować coś co przypomina UFO fajne jest tylko to, że jest inna.... ale dajcie spokój NIE DO CLASSICA Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Październik 15, 2011 Spory wybór lamp zwykłych i LED-owych ma Larsson: http://www.larsson.pl/index.php?c=odk&n ... py%20tylne Moim zdaniem oryginał wygląda fajnie, jedyną rzeczą jaką bym zrobił to wewnętrzny LED-owy wkład z odpowiedniej mocy diodami. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Październik 16, 2011 Misiek błagam Cię - porównywać Flada system do tych lamp z larssona? Ale pomysł na ledowy wklad do oryginału - bardzo fajny, ciekawe jak z legalnoscia tego rozwiązania Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Październik 16, 2011 moim zdaniem to lipa Nie rozumiem jak do CLASSICA można zamontować coś co przypomina UFO fajne jest tylko to, że jest inna.... ale dajcie spokój NIE DO CLASSICA Posiadacie piękne motocykle, nie unowocześniajcie ich na siłę :evil: naprawdę fajne klasyczne lampy robi PJP polecam bo widziałem ale niestety już po sprzedaniu mojego ukochanego classica. Mini, masz rację, już kupiłem lampę i kierunkowskazy tylne w stylu retro. Po zamontowaniu wrzucę fotki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Październik 16, 2011 Ja tam lubię łączenie retro z ultranowoczesnością, fleda bardzo mi się podoba, tak samo jak zestaw włoskiego maddoctor-a Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sulek 0 Napisano Październik 17, 2011 szkoda tylko, że te rozwiązania są nielegalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Październik 17, 2011 szkoda tylko, że te rozwiązania są nielegalne ??? To akurat spełnia normę... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 17, 2011 szkoda tylko, że te rozwiązania są nielegalne :roll: http://bip.kgp.policja.gov.pl/portal/kgp/1104/6664/Zagadnienia_dotyczace_ruchu_drogowego.html#36 http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet?id=WDU20030320262 W skrócie: "Kierunkowskazy tylne: rozmieszczenie na szerokości nie dalej niż 400 mm od bocznego obrysu pojazdu (z wyjątkiem świateł dodatkowych), wzajemna odległość nie może być mniejsza niż 180 mm dla motocykla jednośladowego." "Światło hamowania "STOP" - dla motocykla najmniejsza wysokość wynosi 250 mm" "Należy pamiętać, że zarówno sama lampa, żarówka czy też światłą typu LED muszą posiadać homologację, jak również trzeba mieć na uwadze przepisy cytowanego rozporządzenia, które określają ogólne zasady oświetlenia pojazdu." W tym przypadku chyba TYLKO o homologację chodzi, bo nie wiem czy lampa pokazana przez Darka taką posiada :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sulek 0 Napisano Październik 18, 2011 Odległość 180mm między kierunkowskazami :) Wiesz... Nie chcę robić za moralizatora i dziadka dobrą radę. Ale w przypadku takich modyfikacji zabranie dowodu rejestracyjnego przez policjanta upierdliwego to mały pikuś. Problemy zaczynają się w momencie jakiejkolwiek kolizji/wypadku (niezależnie od tego kto jest sprawcą) i wypięcia się ubezpieczalni na pokrycie jakichkolwiek kosztów w związku z nielegalną przeróbką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Październik 18, 2011 A bo to "upierdliwego Policjanta" należy na miejscu uświadomić o KONKRETNYCH wymaganiach zawartych w Rozporządzeniu - jeśli tylko jest nadruk z homologacją ;) A i Towarzystwa Ubezpieczeniowe też nie mają samych głupich pracowników. :lol: Homologacja i spełnienie warunków to dwa aspekty konieczne do LEGALNEGO użytkowania. Pewnie - ktoś coś może zarzucać (Policja), bronić się przed wypłatą odszkodowania (od tego przecież są TU ;) ), ale , jak zwykle, trzeba UDOWODNIĆ SWOJĄ NIEWINNOŚĆ - przy Policji działa spokój i kultura wraz z konkretami - wiem coś o tym ;) Niemniej jednak - montaż lampy pokazanej przez Darka jest LEGALNA. :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Październik 20, 2011 Lampa i reszta jak najbardziej mogą być legalne, niestety sposób montażu już nie do końca. I o to za pewne niektórzy mogą się czepiać. Ponieważ w przepisach jest określone że światło musi być widoczne, w tym przypadku niestety jest za mocno schowane w głąb pod tyłem. Za to tylko mogą zabrać dowód. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sulek 0 Napisano Październik 20, 2011 Lampa i reszta jak najbardziej mogą być legalne, niestety sposób montażu już nie do końca. I o to za pewne niektórzy mogą się czepiać. Ponieważ w przepisach jest określone że światło musi być widoczne, w tym przypadku niestety jest za mocno schowane w głąb pod tyłem. Za to tylko mogą zabrać dowód. Jak już pisałem. Zabranie dowodu to najmniejszy problem. Jaja zaczynają się w przypadku kolizji. A wierzcie mi. Ubezpieczyciel zrobi WSZYSTKO, aby nie zapłacić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Październik 24, 2011 Niby tak, ale jeśli motocykl przeszedł badanie techniczne + Policja nie zabrała dowodu po kolizji za np. nie właściwe oświetlenie, zużyte opony itd... tylko za uszkodzenia po kolizyjne to zawsze można wziąć prywatnie odpowiedniego rzeczoznawcę który podważy słowo tego z ubezpieczalni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach