Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lkrencik

748C życie po życiu projekt by lkrencik

Polecane posty

Boa    0

Ale wiesz, że są takie do kupienia :?: :lol: :lol: :lol: ;)

No więc dostałem owiewki. Tak świeżo lakierowany ze jeszcze clar nie wysechl. Dotknalem czache i został odcisk palca. Mam nadzieje ze ten penis to spoleruje. Mówi ze tak

krl    0
No więc dostałem owiewki. Tak świeżo lakierowany ze jeszcze clar nie wysechl. Dotknalem czache i został odcisk palca. Mam nadzieje ze ten penis to spoleruje. Mówi ze tak

Uważaj bo przez tego K...... jeszcze cię wyeliminują na kilka dni ;)

ubrałem złotko w węgiel i nowe slidery od musielego

do tego czarne koło i brak hamulca tylnego narazie

post-357-1366037973,3517_thumb.jpg

post-357-1366037973,5443_thumb.jpg

post-357-1366037973,7195_thumb.jpg

Teraz to demontuj szybciutko, bo na bank połamiesz zakładając na to ramę i silnik.

no pewnie że tak... ale nie mogłem sie powstrzymać

choć może skoro silnik wypadł to i sam wpadnie do ramy?

no pewnie że tak... ale nie mogłem sie powstrzymać

choć może skoro silnik wypadł to i sam wpadnie do ramy?

To wszystko zależy jak mocno niż rzucisz :D

obiecane zdjecie wahacza

A co to za kolor?? brałeś jakiś nr koloru ? jak tak to jaki i z czego ? czy miałeś coś na wzór i wg tego ci namieszali?

kolor to zastrzezona receptura Marchesini, nie do sprzedazy. a załatwił ją jeden z klubowiczów :D

kolor to zastrzezona receptura Marchesini, nie do sprzedazy. a załatwił ją jeden z klubowiczów :D

ale proszek?? czy baza i klar na to szedł?? bardzo mi się podoba te złoto, ale założę się ze wszystko jest do namieszania, musiałbym mieć tylko coś na wzór :D

baza plus clar - zapytaj KRLa, może bedzie mógł pomóc w kwestii receptury. to jest kolor którym pokrywane sa magnezowe felgi marchesini. tyle ze w oryginale bazę pokrywa sie satynowym clarem, a ja błyskiem pokryłem bo latwiej ze smaru wyczyscic

Walnij sobie suchy smar i nie będziesz musiał nic czyścić :P

Musiałbym i napęd wymienić a na to mnie nie stać

Musiałbym i napęd wymienić a na to mnie nie stać

Tak czy siak prędzej musisz go wymienić a lakier w połysku Ci pozostanie :P ja bym nie szedł tą drogą, a dwa cała robotą w piz...u jak teraz to wszytko ubabrzesz masą mokrego smaru którego po przejechaniu 2 tys km będziesz miał pełno wszędzie - w każdym teraz wyczyszczonym zakamarku.

Już chyba wolał bym umyć stary napęd detergentem, smarować go suchym smarem i nawet go zajeździć 2 razy szybciej niż ubabrać wszytko od nowa :P Nie ma nic gorszego niż szlachetny węgiel usyfiony smarem przemieszanym z syfozą z drogi :P

Ale ja to fetyszysta jestem i esteta jeśli chodzi o te klimaty 8-) :D

Jak ktoś ma problemy z utrzymaniem czystości motocykla używając klasycznego smaru do napedu, to albo jest brudasem, albo ma do bani smar.

Jakoś używam zwykłego smaru i motocykl mam czyściutki.

krl    0

Ja także lubię czysto i schludnie mieć w okolicach łańcucha, używam mokrego smaru i zapewniam że nic nie jest ufajdane - dużo zależy od tego czego i jak używasz.

Ja także lubię czysto i schludnie mieć w okolicach łańcucha, używam mokrego smaru i zapewniam że nic nie jest ufajdane - dużo zależy od tego czego i jak używasz.

To chyba wyczerpuje materiał na następną duskusję o niewiadomoczym...

W RSV miałem polerowany wahacz z aluminium, do tego tuż przy łańcuchu szczotkowane wydechy - używałem Motul PTFE i inne najlepsze, najdroższe smary mokre na rynku - efekt taki że po każdej jeździe nie mogłem znieść widoku przypalonych na wydechu kropek z oderwanego smaru oraz ufajdanego wahacza - jak byś nie jechał zawsze coś odpadnie, zwłaszcza jak nawet przez chwilę pojedziesz szybko. Kończyło się to tym że odrazu zapocony w kombi brałem naftę lub zmywacz i klęczałem jak debil żeby to na świeżo zmyć zanim się przypali jeszcze mocniej.

Później odkryłem takie coś jak suchy smar - od tamtej pory już nie klęczę przed moto ze szmatą po każdym wyjeździe ;)

Nie przekona mnie już nikt do mokrego nigdy choć bym miał nawet napęd 2 razy częściej wymieniać :P (a tak nie jest)

I super, wyraziłeś swój pogląd na ten temat i chyba raz starczy, czy znów będziesz na siłę wszystkich przekonywał że tylko Twoja racja jest najsłuszniejsza?

Przyjmij że ktoś może mieć inne przekonanie i nie przepychaj swojego do wyczerpania cierpliwości czytajacych jak masz to w zwyczaju.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.