Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
the12

Krótki wydech Monster 900

Polecane posty

Witam

Mam pytanie do bardziej kumatych czy taki wydech pasowałby do 900i.e ?

http://www.ebay.com/itm/93-01-Monster-600-M600-Shorty-Stealth-GP-Exhaust-BLACK-/170672798945?pt=Motorcycles_Parts_Accessories&vxp=mtr&hash=item27bce43ce1

Jeśli tak to czy montaż jest bardzo trudny, cóż wstyd się przyznac ale mechanik ze mnie żaden :P a Monster u mnie od niedawna

Mi to wygląda na totalny przelot. Nie wyobrażam sobie jaki łoskot musi dochodzić podczas jazdy.

Montaż wygląda na "klocki Lego": odkręcasz obejmy na swoich tłumikach, ściągasz i zakładasz te krótkie, skręcasz obejmy i Game Over. ;)

Nie wiem, czy są warte 102 $ (ok 350 zł) - pierwszy lepszy gość od tłumików, po dopasowaniu średnic zetnie Ci pod skosem wygięte lekko rury i będzie to samo.

No chyba, że tam w środku coś napchali... ;) :lol:

Wtryskowy to jeszcze będzie pracował na takim ogryzku, tyle ze moment spadnie dramatycznie. Gaźnikówka to już gorzej, lub w ogóle nie da sie jej wyregulować.

No niby fajne są..ale za tymi wydechami i za tobą polecą :Sąsiedzi,Strażnicy,Strażacy,Klerycy i Policjanci...ale zyskasz rozgłos ;) Osobiście testowałem coś podobnego na VFR 750(rc24) ale to był początek lat 90'..i komendant znajomy ;) Ale to była MMMAAAASSSSAAAKKKRAAAA

Hmm czyli widzę delikatnie odradzacie :( A jaka alternatywa tzn najkrótsze z długich ?

http://moto.allegro.pl/ducati-monster-1 ... 43852.html w czymś takim widzę alternatywę, odpowiedniej długości kolektor i krótkie ryczące wydechy, za którymi i tak wszyscy polecą.

A co do tego co zapodałeś w linku, czyli kawałka rury, to miałem okazję słuchać swoich wydechów co są teraz u Białego i Frankowego smoka wawelskiego, w głośności na nie duży plus dla Wdowy Franka która miała coś takiego jak Ty byś chaciał, na spory plus dla moich bo lepsze brzmienie i fajniej strzelało z nich, bardziej bassowo. Wiec jak widać poniżej pewnej krótkości nie ma różnicy takich strasznych by nie postawić na kompromisie.

Hej wracam z tematem :)

Krótkich tłumików zadowalających mnie nie znalazłem ale pomyslałem o takich jak na focie.

Wysłałem nawet dwa zapytania do firm co je w necie znalazłem ale jedna w Olsztynie powiedział, że i owszem i nawet cena jak dla mnie ok

tylko trza moto podjechac a z Łodzi mi się nie widzi :( Druga koło Wawy odpowiedziała że niet :(

Mam więc pytanko może macie namiar na jakąś firme do której mógłbym wysłac zapytanko w tej sprawie ale tak w okolicach Łodzi czy Wawy

znaczy tak w tym zasięgu :)

post-867-1366037656,8191_thumb.jpg

krl    0

To co proponuje Billy to jest ok, ale ta rura obcięta na kiełbasę to katastrofa.

Chciałem tylko swoje zdanie wyrazić.

W przypadku tak małych tłumików, przy jednocześnie okreslonym designie należałoby pozbyć się tych wilekich oryginalnych setów. Tłumiki optycznie zginął w przeciwnym razie.

Pojedyńczy set dla kierowcy, filigranowy wieszak do końcóki. Wówczas to ma sens.

Chciałem tylko swoje zdanie wyrazić.

W przypadku tak małych tłumików, przy jednocześnie okreslonym designie należałoby pozbyć się tych wilekich oryginalnych setów. Tłumiki optycznie zginął w przeciwnym razie.

Pojedyńczy set dla kierowcy, filigranowy wieszak do końcóki. Wówczas to ma sens.

Hmm sety i tak miały być z czasem zmienione, ale sugestia że powinny być znacznie mniejsze przy małych tłumikach jest jak najbardziej do rozważenia. Pewnie na wiosne i ta przybędę na przegląd do Was więc będzie okazja do konsultacji.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.