Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Patryho

S2R na CafeRacera albo coś w tym rodzaju

Polecane posty

Takie kastrowanie Monsta nie wyjdzie dobrze...On jest doskonale zaprojektowany. Zmiana proporcji - to moim zdaniem zła droga.

Ale jak masz pomysł - działaj.

Każde alu możesz zrobić na błysk.

krl    0

I jak ma być krótki tył to trzeba zmienić błotnik z przodu bo proporcja wyjdzie taka se.

No w razie powrotu w deszcze to będzie masakra:/Błotnik fakt trzema zminimalizować,projekt z tym laminatem na samym początku nawet się trzymał:)ale każda modyfiko jest robiona pod właściciela i musi się jemu podobać:)

I jak ma być krótki tył to trzeba zmienić błotnik z przodu bo proporcja wyjdzie taka se.

Zgadzam się :!:

Wow, węglowe siedzisko zacne :shock:

...powracając natomiast do tematu lag, to jeśli by Cię interesował nowy zawias, to tutaj mają 5 szt 8-) moim zdaniem w REWELACYJNEJ cenie:

http://moto.allegro.pl/ducati-monster-0 ... 81471.html

Wymiary się zgadzają ale zbyt wielkiej regulacji to one nie mają :cry:

Znalazłem lagi i hamulce od GSXRa - biorę!

Rozumiem ze motocykl ma wygladać, a nie dobrze jeździć?

Odpychać się to on nie będzie ze zrozumiałych względów :( ale chciałbym żeby hamował i w winkle się jakoś składał.

Prawda jest taka, że już mi chodzi po głowie zakup S4R i przełożenie wszystkich ciekawych gratów do niego.

Taaaa - ale najpierw chcę poskładać "małego" i zobaczę jak to wyjdzie.

Zamówiłem już ten zadupek, mam nadzieję, że dziś przyjdzie i po kilku ruchach brzeszczota go założę :twisted:

Polecam przy okazji przestudiować nasze przepisy homologacyjne - jak trafisz na czepliwego policjanta czy diagnostę ...

Po za tym jak już wspomniano przedni błotnik - nie pasuje, wydech moim zdaniem do całej koncepcji też nie pasuje, oraz warto by dodać jakąś fajną lampę z mocowaniem tablicy.

Polecam przy okazji przestudiować nasze przepisy homologacyjne - jak trafisz na czepliwego policjanta czy diagnostę ...

Po za tym jak już wspomniano przedni błotnik - nie pasuje, wydech moim zdaniem do całej koncepcji też nie pasuje, oraz warto by dodać jakąś fajną lampę z mocowaniem tablicy.

lampę chcę zastosować takową

classic_taillight_round225_62-21514.jpg

z wydechem jak już wspomniałem mam największy problem. Na razie licytuję taki IXIL, zobaczymy co z tego będzie

Już w kilku motongach miałem przeprawę z policystem i jakoś dałem radę ;)

a to że tablica rejestracyjna nie widoczna i bez oświetlenia, a to że wydechy za głośne, że gumy niehomologowane, że błotnik zbyt mały itd

przy okazji się pochwalę moimi "ex wynalazkami" :oops:

ajIMG_0744.jpg

IMG_2162_resize.JPG

Mam taką wstępną idee - niezbyt się postarałem z grafiką ale o pomysł mi chodzi:

- spojrzałem na spód zbiornika i chyba jego dolną część można uciąć żeby wysmuklić linię, wywalić airboxa i zastosować dwa małe stożki.

Kilka razy widziałem tak podkrojony zbiornik monstera. Oczywiście mniej niz na tej grafice, ale istotnie sa tam w tylnej części zbiornika takie "kieszenie" po bokach które mozna usunąć odsłaniając tylną głowicę silnika.

Jak dla mnie Cafe bez okraglej lampy nie oddaje uroku. Jest to wrecz charakterystyczne dla takiego motocykla. Mi sie podwone lampy nie podoba...

Jak dla mnie Cafe bez okraglej lampy nie oddaje uroku. Jest to wrecz charakterystyczne dla takiego motocykla. Mi sie podwone lampy nie podoba...

Jasne, że przednia będzie pojedyncza ale tylną to albo pojedynczą albo dwie małe okrągłe obok siebie.

Jeśli pozwolisz wyrażę swoją opinię

Caferacer powinien mieć z tyłu wąską oponę. S2R800 ma 5,5" felgę z oponą 180 co wg mnie jest za dużo do takiego projektu.

Co do tylnej lampki. Ja bym celował w boczne mocowanie tablicy rejestracyjnej i zamontował zintegrowaną tylna lampę z podświetleniem tablicy. Za to racerową dupkę zostawił czystą.

Co do opony masz 100% rację ale też szprychy, dwie sprężyny z tyłu, zwykłe lagi z gumami i wąski bak.

Wiem, z tej maszyny 100% efektu caferacer nie uzyskam dlatego w tytule jest "....albo coś w tym rodzaju"

Tablicę faktycznie może i z boku umieszczę ale lampka w zadupku to jak wisienka na torcie :P

cholera - IXILa mi przelicytowali :evil:

ale za to znalazłem takie cudo

190102_1847148388729_1541276604_1906913_2997918_n.jpg

może pójść w tym kierunku - co wy na to?

cholera - IXILa mi przelicytowali :evil:

ale za to znalazłem takie cudo

190102_1847148388729_1541276604_1906913_2997918_n.jpg

może pójść w tym kierunku - co wy na to?

kolektory boskie , wszystko z kawałeczków pięknie pospawanych

No to garść świeżych informacji!

Monsterek pojechał już do Olsztyna celem zrobienia wydechów. Na tą chwilę nic więcej na ich temat nie napiszę - jak przyjdzie dam fotę :twisted:

W międzyczasie doszły moje cacuszka: zawieszenie, zaciski i tarcze 320mm oraz zadupek.

Zaciski będą musiały przejść malowanie proszkowe bo trochę są styrane.

IMG_0102.jpg?gl=PL

Oryginalne siedzisko rozłożyłem na elementy pierwsze, a podstawę za pomocą piły i pilnika przerobiłem na pasowne do zadupka.

Trochę czasu mi z tym zeszło ale przy okazji odkopałem i przesłuchałem trzykrotnie zajefajną płytę - The Music :twisted: :twisted: :twisted:

IMG_0095.jpg?gl=PL

Sam zadupek pasował prawie idealnie - musiałem go delikatnie podciąć z przodu i hula! Pozostanie tylko go połączyć z podstawą kanapy i będzie lepiej niż z fabryki :twisted:

IMG_0106.JPG?gl=PL

Tu foto Monsterka przed wyjazdem do doktora od jelita grubego :geek:

real.jpg?gl=PL

Tylnej części ramy chyba nie będę ciął bo wygląda całkiem, całkiem z tym zadupkiem?!

tez mi sie to podoba

jedynie te "wklęśnięcia" na baku mi nie pasują - coś z tym robisz czy tak zostanie?

No no robi sie bardzo ciekawie, ciekawi mnie również ten zabieg na jelicie grubym :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.