Gorzko 10 Napisano Kwiecień 13, 2012 Fajne :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kurak 1 Napisano Kwiecień 13, 2012 Szykuje się piękne moto, gratki :) P.S. Fajnie czachy na ścianie 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Kwiecień 13, 2012 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Kwiecień 13, 2012 Szykuje się piękne moto, gratki :) P.S. Fajnie czachy na ścianie 8-) Koledzy z Bad Pistols :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Pierwszy problem natury technicznej marki Ducati. Po zdjęciu pokrywy sprzęgła oczom mym ukazał się kawałek sprężyny ale większej niż dociskowej. Kolega Theodor rozpoznał ją jako amortyzator drgań - element niewymienny :evil: Muszę kupić nowe sprzęgło! BTW na ameryckich forach znalazłem info o takich przypadkach. Czyżby to wada tych silników. Czy ktoś tak miał? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Kwiecień 15, 2012 Nie tyle nowe sprzęgło co kosz sprzęgłowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Kwiecień 15, 2012 bardzo ładnie Ci to wychodzi... ale weź się spiesz bo meeting2012 już na dniach :) zwłaszcza przy tak zaawansowanych pracach... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Lakier na zbiorniku poprawiasz czy tak zostaje? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Nie tyle nowe sprzęgło co kosz sprzęgłowy No tak :roll: Krl - Zdjęcie było zrobione podczas lakierownia Krome'm ale przed klarem. Nie wiem czy zbiornik już jest gotowy ale podejrzewam, że nie bo weekend, a do "chromowania" są jeszcze inne elementy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Lakier na zbiorniku poprawiasz czy tak zostaje? Zdjęcie było zrobione podczas lakierownia Krome'm ale przed klarem. Nie wiem czy zbiornik już jest gotowy ale podejrzewam, że nie bo weekend, a do "chromowania" są jeszcze inne elementy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 15, 2012 Czekam więc na efekt końcowy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Kwiecień 30, 2012 Jestem w czarnej du*ie! Lakiernik nie może uzyskać żądanego efektu :x Albo coś robi nie tak albo cały ten chrom to jakaś mistyfikacja :evil: Po nałożeniu klaru wychodzi z tego zwykły kolor, a nie efekt chromu. 1000zł wydane na materiały i lipa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sulek 0 Napisano Kwiecień 30, 2012 Lakiernik robi wszystko zgodnie z manualem? http://houseofkolor.com/PDF/TechData/En ... Manual.pdf jeszcze trochę informacji http://lakierowanko.info/viewtopic.php?t=5723 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Kwiecień 30, 2012 Problem zapewne dotyczy koloru podłoża i jego wykończenia? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Kwiecień 30, 2012 Wszystkie lakiery "chromopodobne" to nie to o co Ci chodzi. Chrom to ma się jak psu jajca świecić :lol: U nas robią takie cuda - poniżej zrobione w chromie plastikowe lusterka do jakiegoś tam Audi, robionego na nowszy model. Koszt 300zł za komplet. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Kwiecień 30, 2012 Mi się zawsze wydawało, ze lakiery chrom to tylko inny rodzaj połysku, a nie efekt jak po chromowaniu. Ale nie pracowałem z nimi, wiec mogę się mylić :) tak czy siak - jezeli chciałeś coś swiecącego sie jak psu cojones, to nie łatwiej było pojsc do galwanizera? :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chino 0 Napisano Maj 1, 2012 Jestem w czarnej du*ie! Lakiernik nie może uzyskać żądanego efektu :x Albo coś robi nie tak albo cały ten chrom to jakaś mistyfikacja :evil: Po nałożeniu klaru wychodzi z tego zwykły kolor, a nie efekt chromu. 1000zł wydane na materiały i lipa. Cześć. Miło mi powitać szanowne grono. Patryho - czy HOK kupujesz ode mnie czy jakiś prywatny import? Jak kładziecie to? Bo mirror refflective jest bardzo wymagającym lakierem. Mega ważna jest czarna baza pod nim. HOK BC25 (warto dać jeszzcze bezbarwny na niego zeby bardziej błyszczał) na to wspomniany Kosmic Krome - mega ważne jest zeby go nakładać tak ... jak by wcale się go nie nakładało. Jedną bardzo cienką warstwę ewentualnie 2 mega cieniutkie, dosłownie wypruszone. No i mamy efekt chromu. I teraz najgorsze - jak się domyślam kładziecie klar House Of Kolor na Kosmic Krome? Który? UC35 czy UFC 35 ? Kosmic Krome Mirror Refflective najlepiej wygląd bez bezbarwnego ale jeśli już trzeba go nałożyć (a na motocyklu trzeba) to po tryśnięciu chromu odczekujemy dobre 24godz żeby się ułożył i dajemy cieniutką warstwę najlepiej UFC35. Za duza ilosc Kosmic Krome, za duża ilosć bezbarwnego poprostu psuje efekt. Lakier chrom z HOK jest najdoskonalszym chromem na rynku (tuż obok ALSA) i da się tym osiagnąć naprawdę super efekt. Jak by ktoś miał pytani w sprawie HOK'ów to atakujcie śmiało. Pzdr Artur Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Maj 4, 2012 Jestem w czarnej du*ie! Lakiernik nie może uzyskać żądanego efektu :x Albo coś robi nie tak albo cały ten chrom to jakaś mistyfikacja :evil: Po nałożeniu klaru wychodzi z tego zwykły kolor, a nie efekt chromu. 1000zł wydane na materiały i lipa. Cześć. Miło mi powitać szanowne grono. Patryho - czy HOK kupujesz ode mnie czy jakiś prywatny import? Jak kładziecie to? Bo mirror refflective jest bardzo wymagającym lakierem. Mega ważna jest czarna baza pod nim. HOK BC25 (warto dać jeszzcze bezbarwny na niego zeby bardziej błyszczał) na to wspomniany Kosmic Krome - mega ważne jest zeby go nakładać tak ... jak by wcale się go nie nakładało. Jedną bardzo cienką warstwę ewentualnie 2 mega cieniutkie, dosłownie wypruszone. No i mamy efekt chromu. I teraz najgorsze - jak się domyślam kładziecie klar House Of Kolor na Kosmic Krome? Który? UC35 czy UFC 35 ? Kosmic Krome Mirror Refflective najlepiej wygląd bez bezbarwnego ale jeśli już trzeba go nałożyć (a na motocyklu trzeba) to po tryśnięciu chromu odczekujemy dobre 24godz żeby się ułożył i dajemy cieniutką warstwę najlepiej UFC35. Za duza ilosc Kosmic Krome, za duża ilosć bezbarwnego poprostu psuje efekt. Lakier chrom z HOK jest najdoskonalszym chromem na rynku (tuż obok ALSA) i da się tym osiagnąć naprawdę super efekt. Jak by ktoś miał pytani w sprawie HOK'ów to atakujcie śmiało. Pzdr Artur W zasadzie wszystko robimy z Twoimi wytycznymi tyle, że po BC25 nie kładliśmy klaru (mamy UC35). Faktycznie może tylko warstwy zbyt "tłuste" :( Materiały głównie kupione w Polsce - chyba u Ciebie. Musieli - te lusterka były lakierowane czy to jakiś natrysk? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Maj 4, 2012 Musieli - te lusterka były lakierowane czy to jakiś natrysk? Nie wiem co to, ale może warto się tym: zainteresować. Podstawowa zaleta- czas wykonania, ewentualnej naprawy i zawsze możesz zdjąć folię jak Ci się znudzi czy zmieni wizja. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chino 0 Napisano Maj 4, 2012 Faktycznie może tylko warstwy zbyt "tłuste" :( No właśnie. Już iałem kilka telefonów "Panie, co mnie Pan sprzedaje tutaj srebrny metalik" ;) A problem był zawsze w grubosci i ilosci warstw albo w klarze. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Maj 4, 2012 A no właśnie - wiadomo że lakier to lakier, ale jak kto na tyle wprawny zeby polozyc folię tak jak trzeba ? Chociaz ostatnio widziałem intrudera całego w kolorowej folii, i efekt moze jakis i był, ale fakt że lakier przy tym to bajka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
01franki 0 Napisano Maj 4, 2012 A moze by tak wyprobowac "owy" wynalazek...? Chrom jak by prosto z galwanizerni...:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Maj 5, 2012 Musieli - te lusterka były lakierowane czy to jakiś natrysk? Takie napylanie robią gdzieś w okolicy Nowej Iwicznej pod Piasecznem. Mój znajomy robi u nich przeróżne rzeczy, i nie wygląda to tandetnie jak na chińskich tanich zabawkach tylko jak prawdziwy metalowy chromowany element. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Patryho 0 Napisano Maj 7, 2012 Faktycznie może tylko warstwy zbyt "tłuste" :( No właśnie. Już iałem kilka telefonów "Panie, co mnie Pan sprzedaje tutaj srebrny metalik" ;) A problem był zawsze w grubosci i ilosci warstw albo w klarze. Czy wy też lakierujecie usługowo czy tylko handlujecie HoK? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Chino 0 Napisano Maj 7, 2012 Faktycznie może tylko warstwy zbyt "tłuste" :( No właśnie. Już iałem kilka telefonów "Panie, co mnie Pan sprzedaje tutaj srebrny metalik" ;) A problem był zawsze w grubosci i ilosci warstw albo w klarze. Czy wy też lakierujecie usługowo czy tylko handlujecie HoK? Jeśli lakieruję to tak dla siebie, na swoje potrzeby i dla zabawy. Mam w kraju kilku lakierników jak byś potrzebował takich godnych polecenia. Kurcze, ostatnio dzwonił do mnie klient "Panie Arturze, położyliśmy w końcu dobrze ten chrom i jest kozak. Dziękuję". DO neigo bym chetnie dał namiar tlyko nie zapisałem nr i <font color='red'>[desmo]</font> .. :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach