tmsa 0 Napisano Maj 14, 2012 Przyszedł czas na wymianę oponek w MTS 1200, co polecacie w tych razmiarach? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Maj 14, 2012 Widzę że MTS szybko połyka opony. Cinek mówi że musi wymienić ja też i ty także. Widzę że dzięki nam firmy oponiarskie przetrwają w PL ;) Cinek wspominał o Dunlopach Road Smart II ja zastanawiam się nad tym co jest bo jest ok, lub ewentualnie założę PIRELLI Angel ST. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tmsa 0 Napisano Maj 14, 2012 Też myślę o "scorpionach" bo są OK i nie zawiodły, nawet na śniegu :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 15, 2012 sporo na tel rozmawialiśmy z krl o oponach - zależy do czego używasz - ja skorpionów nie założę , bo przy mocnym rozgrzaniu i pełnym złożeniu puszczają,,,, jak są zimnie to super gumka, po nagrzaniu się urok pryska - ja dzisiaj zamawiam dunlopy road smart - środek z innej gumy (większe przebiegi) a boki z typowo sportowej mieszanki i argument koronny : w 3 ostatnich testach (w rożnych krajach, różnych gazetach) dunlopy wygrały... ;) :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Napisano Maj 15, 2012 Rowniez sie zdecydowalem na Dunlop RoadSmart II, co prawda na St'ka. Bede zakladal przed wyjazdem do Jarocina to juz bede mogl cos powiedziec. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Maj 15, 2012 Ja także wybrałem po wnikliwych poszukiwaniach i przemyśleniach wybrałem Michelin Pilot Road 3 oczywiście o ile zdołam zamówić je w naszym pięknym kraju a to wcale nie jest takie proste jak mogłoby się wydawać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Maj 15, 2012 Jaki musisz miec rozmiar? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Maj 15, 2012 Jaki musisz miec rozmiar? 120/70 ZR17 190/55 ZR17 Michałki Pilot Road 3, będę silnie zobowiązany :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shogun 0 Napisano Maj 15, 2012 Rowniez sie zdecydowalem na Dunlop RoadSmart II, co prawda na St'ka. Bede zakladal przed wyjazdem do Jarocinato juz bede mogl cos powiedziec. Ja dziś podobnie, po wnikliwej analizie chyba całego internetu pod tym kątem, tzn. zarówno opinii kierowców jak i rożnych testów, wybrałem właśnie Road Smarty II, również do St'ka. Również jeszcze nie założyłem :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Maj 15, 2012 Jaki musisz miec rozmiar? 120/70 ZR17 190/55 ZR17 Michałki Pilot Road 3, będę silnie zobowiązany :D Popytam w PL ale Ebay to: http://www.ebay.pl/itm/MICHELIN-PILOT-R ... 3cb7a1dc73 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Shogun 0 Napisano Maj 15, 2012 W razie czego, tutaj kolega się ogłasza: search.php?author_id=246&sr=posts Ma również Pilot Roady 3 w cenie 1114. Co prawda pytałem o 120/180. Napisz na pw, na pewno coś uradzicie, również z wysyłką. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Maj 15, 2012 Jaki musisz miec rozmiar? 120/70 ZR17 190/55 ZR17 Michałki Pilot Road 3, będę silnie zobowiązany :D Popytam w PL ale Ebay to: http://www.ebay.pl/itm/MICHELIN-PILOT-R ... 3cb7a1dc73 Już dziś rozmawiałem tu i tam i problem tkwi w rozmiarze 190/50 to by się znalazł ale 190/55 to już w naszym kraju trudno dostać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Maj 15, 2012 A! Sorry, polecialem po latwiznie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mayday 0 Napisano Maj 15, 2012 http://www.motogumy.pl/Catalog.aspx tu wygląda , że mają 190/55 ZR17 nawet w promocji za 720 PLN Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Maj 15, 2012 http://www.motogumy.pl/Catalog.aspx tu wygląda , że mają 190/55 ZR17 nawet w promocji za 720 PLN Atakuję jutro z samego rana :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mayday 0 Napisano Maj 15, 2012 kupiłem u nich Pirelli , spoko obsługa i cena na dobrym optymalnym poziomie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krycha 0 Napisano Maj 18, 2012 czesc, podepne sie pod temat bo wlasnie szukam opon do MTS 1000 a doswiadczenie mam zadne. :) Budzet mam mocnao ograniczony i zastanawiam sie nad Michelin Pilot Road (pierwszej albo drugiej generacji) alo Pirelli Diablo Strada. Cel to jazda po miescie plus jakies dalsze traski bez toru i schodzenia na lokiec na winkach. Zdarza mi sie latac po deszczu wiec fajnie jakby nie mialy charakterystyki slickow :) Co polecacie z tych dwoch (albo jakies inne w podobnym budzecie) ? Z gory dzieki za podpowiedz Pozdr ! Adam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Maj 18, 2012 Zdecydowanie z tej dwójki polecałbym Micheliny - na suchym są bez zastrzeżeń a na mokrym perfekcyjne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
1jabartoldi 0 Napisano Maj 22, 2012 Dobry, multi powoli zbliża się do końca grzebania w HRG, gdzie przechodzi przegląd - dałęm sobie siana i sam nie robię. Ma wymieniane paski... sraski, filtry i co tam jeszczea do tego rozebrano zacisk z tyłu bo sie bidula zapiekła, lagi, wymiana oleum, główka ramy łożysko - lusterka też już dojechały, więc powinna nie wyglądać jak kasztan, po upadku na mój płot:-) koło chałupy kiedy zapomniałem coś podłożyć pod boczną nóżkę. A teraz do brzegu kolezanki i koledzy: jakie kapcie zakładacie do swoich multistrad 1000? mam obecnie scorpiony Pirelli, za jakiś czas się skończą. Wcześniej przez kilka lat jeździłem na conti atack'ach ale nie byłem specjalnie zachwycony, kolejne komplety zamawiałem z przyzwyczajenia. Co obecnie mozna polecić, do naszego motocykla? Nie wybieram się w szutry, zależy mi na oponie dobrze znoszącej deszcz, do tego z dobrym "feedbackiem" przy granicy przyczepności? Bartek Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Maj 22, 2012 Nie wybieram się w szutry, zależy mi na oponie dobrze znoszącej deszcz, do tego z dobrym "feedbackiem" przy granicy przyczepności? Bartek ...dunlop road smart.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Maj 23, 2012 albo pilot road 2ct, wg mnie bardzo dobrze sobie dawała radę we dwoje i z bagażem, ale co prawda nie na multi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 8 Napisano Maj 23, 2012 albo pilot road 2ct, wg mnie bardzo dobrze sobie dawała radę we dwoje i z bagażem, ale co prawda nie na multi a ja mam właśnie takie, zrobiłem dopiero 1000km, ale są spoko, dają radę, dość pewnie się na nich czuję. W deszczu nie jeździłem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krasnal 0 Napisano Maj 24, 2012 Ja mam drugi sezon Pilot Road 2 (teraz obute na MTS, wcześniej Monster) i jestem zachwycony: świetnie trzymają na sucho i mokro, szybko sie grzeją i dawały radę na "torze" w Gostyniu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Maj 24, 2012 W deszczu nie jeździłem. W deszczu tak do 160ciu też jak najbardziej ok. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krupin99 0 Napisano Maj 24, 2012 Tematy zostały połączone a mowa jest o oponach do mts1000 i mts1200. Motocykle z nazwy podobne ale akurat oponami się różnią. Ja mam w mts1000 Pirelli Angel i mogę śmiało polecić. Dobra przyczepność, świetne prowadzenie, małe zużycie, dobra cena. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach