martini 34 Napisano Czerwiec 27, 2012 witam w moim monsterku przy dodawaniu gazu wydaje jakis dziwny dzwiek jakby świst:P , na wolnych obrotach nic jedynie jak sie doda gazu tak przy 4tys wie ktos co to moze byc:P? rozbawiliście mnie do łez... dziękuje, i love you all... a więc !! Może świszczą (piszczą, szumią) na wyższych obrotach łożyska w rozrządzie... jedź sprawdź i w razie czego je wymień, bo się rozlecą i po silniku... powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Czerwiec 27, 2012 Jak dla mnie - zasługujesz na bana. Ile Ty masz lat ? 14 ? bo na takiego się kreujesz w internetowej społeczności. Pośmiać się można przez pół godziny ale teraz to jest już po prostu żałosne. Zgłosiłem ten wątek moderatorowi do wywalenia bo wnosi co najwyżej zażenowanie osób czytających go. Aż dziwne, że to jeszcze nie wyleciało - dzięki temu z forum robi się g...o. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 Nie za ostro przypadkiem Panowie/Panie? Może jest tam rzeczywiście jakiś problem którego kolega nie umie opisać? Może niech rzeczywiście nagra (a nuż będzie coś słychać) - choć tak naprawdę skoro słyszysz coś dziwnego (a czego np. wcześniej nie było) to warto pojechać do mechanika? Nie każdy jest mechanikiem by potrafić pewne rzeczy nazwać i to co wam wydaje się mega zabawne dla kogoś może być rzeczywiście problemem... (szczególnie jeśli ma problem z opisaniem tego). Jak na razie produkujecie tonę spamu zamiast albo od razu napisać o filmik albo wysłać kolegę do mechanika... P.S. Chyba mam dzisiaj zły humor... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Czerwiec 28, 2012 wysłać kolegę do mechanika... Wojtek - skoro Ty (i zapewne nie Ty jeden) na to wpadłeś - dlaczego nie wpadnie na to blanko ?? Jakie są realne szanse na pomoc przez net na podstawie "wziuum" ? :roll: :crazy: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
makaron 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 wysłać kolegę do mechanika... Wojtek - skoro Ty (i zapewne nie Ty jeden) na to wpadłeś - dlaczego nie wpadnie na to blanko ?? Jakie są realne szanse na pomoc przez net na podstawie "wziuum" ? :roll: :crazy: Blanko ma w profilu "tokaz cnc, mechanik samochodowy", tak na marginesie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 no i:P? link do filmiku Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 28, 2012 no i:P? link do filmiku Coś z paskami nie halo - zawieź to gdzieś na lawecie, przynajmniej ja bym dalej nie odpalał silnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 tyle ze wlasnie wymienialem paski.... w serwisie ducati toruń Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 Nie jest to taki typowy dzwiek ducatow? Wlasnie z prawej strony od paskow, wzium wzium? tez to mam ale tlumiki mam glosniejsze :p paski rolki i lozyska sa tez nowe a na starych defacto za luznych chodzil tak samo... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 hmm powiem ci ze nie wiem bo downo nie jezdzilem i specialnie zalozylem dławiki zeby bylo lepiej slychac Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Czerwiec 28, 2012 tyle ze wlasnie wymienialem paski.... w serwisie ducati toruń Nie chcę wchodzić nikomu w kompetencje, ale nawet na tym filmiku słabej jakości słychać, że paski są przynajmniej za mocno napięte. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
morham 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 wysłać kolegę do mechanika... Wojtek - skoro Ty (i zapewne nie Ty jeden) na to wpadłeś - dlaczego nie wpadnie na to blanko ?? Jakie są realne szanse na pomoc przez net na podstawie "wziuum" ? :roll: :crazy: Wiesz - ja pracuje jako serwisant sprzętu komputerowego, dodatkowo w pomocy technicznej i czasami szkolę ludzi z obsługi technicznej - toteż dokładnie wiem ile takie internetowe, telefoniczne wziuuuuummm jest warte. No ale nie wszyscy tak mają to jedno a dwa niektórzy uczą się przez doświadczenie... ;) Toteż trochę wyrozumiałości po prostu... Także to, że czasami wskazówka taka jaką wyżej umieścił musieli, już jest jakimś kierunkiem :) Blanko ma w profilu "tokaz cnc, mechanik samochodowy", tak na marginesie... Ależ wy się czasami czepiacie :) Ja też i lubię ale może dzisiaj to do mnie nie trafia... toć niejednokrotnie było mówione iż mechanik samochodowy niekoniecznie musi być dobrym motocyklowym. Nuż wychwycił iż coś nie tak i chciał podpytać, nabrać kierunku... Zamiast 3 stron spamu :) przez który się ciężko przebić jak ktoś będzie miał podobny problem i będzie szukał wskazówek - można szybko było napisać by kolega filmik wrzucił i cosik mu odpowiedź - co jak widać na przykładzie musieli - dało się :) I żeby już offtopa nie robić, ni spamu - to moja ostatnia wypowiedź w tym temacie... P.S. Aż dzisiaj odpalę Dusię i posłucham czy wydaje takie dźwięki ale na 85% moja nie wydaje... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 ok to ja wkleje moje wideo gdzie tez slychac ten dzwiek, dziwne ze pomimo ze ten filmik na forum juz byl to nikt mi nie zwrocil uwagi na ten dzwiek... Bardzo dobrze slychac przy 55 sekundzie... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 No Al, u Ciebie to dopiero jest konkretne 'wzium' ;) :D A tak na serio to sam się zastanawiam skąd taki dźwięk. Czy to rzeczywiście wina zbyt mocno naciągniętych pasków rozrządu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 Z tym ze filmikow z tym dziewkiem na necie jest niezliczona ilosc... Dlatego raczej sie tym nie przejmuje... Mnie sie wydaje ze jest to zwiazane z ukladem wtryskowym... http://www.youtube.com/watch?v=YlChxKI78XI Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 hmmm ciekawe:P to ja juz sam nie wiem:d Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 hmmm ciekawe:P to ja juz sam nie wiem:d Jest to taki sam dzwiek jak z mojego filmu? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 wychodzi na to ze tak:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 No to czekam na odpowiedz madrzejszych odemnie ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blanko 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 ja tez:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Czerwiec 28, 2012 czytam i czytam i juz WIEM CO TO JEST :!: :!: :!: :!: jutro sie okaże, że to reklama mazdy :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: zoom-zoom 8-) niezły marketing , jak w filmie Alfreda Hitchcocka : 3 strony narastającego napięcia i.... BUM Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 28, 2012 Może to kwestia nagrania, ale sugerowałbym z motocyklem udać się możliwie szybko do serwisu i możliwie nie odpalając przy tym silnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 No dobra i tak musze do serwisu o sprzeglo, ale i tak chcialbym wiedziec na co typujesz? Nie jest to najwyrazniej rzadkoscia skoro ot tak znalazlem tyle filmikow ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Czerwiec 28, 2012 1. nieprawidłowy naciąg pasków 2. uszkodzone łożyskowanie rolek prowadzącej/napinającej 3. skrzywione ramię rolki napinającej i powoli zsuwający się pasek ociera o "coś" Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Czerwiec 28, 2012 2 odpada, nowe rolki i lozyska 3 tez odpada bo wszystko jest ok i nic nie ociera Pozostaje 1... Napinalem paski ze szwagrem na uoko, tak zeby sie wykrecil pasek na druga strone. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach