Frencci 5 Napisano Marzec 6, 2015 Fajnie Tomek, ze sie dogadaliscie! Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 6, 2015 Ducati Bielsko Biała - poprostu autoryzowany salon i serwis Ducati. Dodam, ze w Bielsku u Rafała tworzy sie najpiekniejsza miejscówka włoskich marek w Polsce. Over the TOP. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Marzec 6, 2015 tak jak pisałem warto rozmawiać z serwisem w takich sytuacjach. Mi Niemiecki serwis Ducati zaoszczędził kilka tysięcy euro, ale podobnie miałem sytuacje z autem. Serwis pomógł - marka umyła ręce. Serwisowi bardziej zależy na kliencie bo jest bliżej klienta (druga sprawa że często właśnie na serwisie zarabiają więcej niż na sprzedaży samego pojazdu)- właścicielowi marki/importerowi już mniej na pojedynczym kliencie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 6, 2015 (edytowany) Taaaak..... sprawna jest!!! Kawy niestety w życiu nie wypiłem, ale single-malt w szklaneczce jest, Moto odebrane, małe poprawki są niestety niezbędne, ale mimo lekkiego opadu śniegu śmignołem jakieś 70 km :) :D jeżeli chodzi o sprawy finansowe to DUCATI BIELSKO stanęło na wysokości zadania i krzywdy nie ma, przelew już poszedł, natomiast Bologna się wypieła, ale takie życie, chyba kupie sobie SCRAMBLERA dla utulenia żalu ;) Wyjaśnijcie mi jedna sprawę : wszyscy pieją z zachwytu nad BB , ale nie wiem dlaczego...? tmsa napisał jak wyżej, czyli że moto zrobione , zapłacone , rachunek z rabatem , i:cyt małe poprawki są niestety niezbędne, Co tu takiego wspaniałego?? wykonali swoja prace , wzięli za to należność, i tyle. Chyba , że coś źle odebrałem / nie doczytałem, lub wiecie coś czego w postach nie ma... Żeby było jasne - nie jest to jakiś atak z mojej strony na BB , ale nie rozumiem bezzasadnego bicia piany... Edytowano Marzec 6, 2015 przez cinek78 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Marzec 6, 2015 Jak było wspominane - nie smak ze strony marki/importera jest. A serwis nie musiał ale naprawił z rabatem. Że trzeba było zapłacić to było wiadomo, ale kwestia ile ..... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
korkir 3 Napisano Marzec 6, 2015 Wyjaśnijcie mi jedna sprawę : wszyscy pieją z zachwytu nad BB , ale nie wiem dlaczego...? tmsa napisał jak wyżej, czyli że moto zrobione , zapłacone , rachunek z rabatem , i:cyt małe poprawki są niestety niezbędne, Co tu takiego wspaniałego?? wykonali swoja prace , wzięli za to należność, i tyle. Chyba , że coś źle odebrałem / nie doczytałem, lub wiecie coś czego w postach nie ma... Żeby było jasne - nie jest to jakiś atak z mojej strony na BB , ale nie rozumiem bezzasadnego bicia piany... Marcin... Ty naprawdę nic nie rozumiesz? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tmsa 0 Napisano Marzec 6, 2015 Niestety cinek78 ma rację ja w serwisie od ponad dwuch lat monitowałem w serwisie BB, zeby ktoś się zainteresował moim ubytkiem płynu, pisze oty m w tym wątku od początku, jeżeli wtedy usterka zostałaby zdiagnozowana dzisiaj nie musiałbym się dogadywać, a uszkodzenie głowicy zostałaby usunięte na gwarancji bez łaski! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
tmsa 0 Napisano Marzec 6, 2015 Miki , serwis nie musiał! tylko wtedy sprawa skończyła by się w sądzie Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 6, 2015 Tak czy inaczej, skoro jesteś zadowolony, a mam taką szczerą nadzieję że jesteś, to cieszę się z Tobą :D Oby takie sytuacje już nie musiały mieć miejsca... Gratuluję Ducati Bielsko poważnego i profesjonalnego podejścia do tematu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 7, 2015 Wszystko się da, trzeba tylko chcieć. Pamiętam jak trochę nieświadomie przeforsowałem pracując w Kawasaki gwarancyjną wymianę tarcz hamulcowych w ZZR1400, który to element nie podlega gwarancji ;-) A to, że w Ducati ciężko się załatwia tematy gwarancyjne to nie pierwszyzna. Dobrym przykładem jest wada konstrukcyjna lusterek w 1098 z pierwszego rocznika - lustra same odpadały od obudowy, zanim motocykl wypakowało się ze skrzyni transportowej. Ducati nigdy do tego problemu się nie przyznało i nie wzięło go na klatę. Wracając do ww sytuacji, nie zdziwię się jeśli jakaś inna jeszcze gwarancyjna MTS1200 ma już w dokumentacji gwarancyjną wymianę głowicy ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Napisano Marzec 7, 2015 (edytowany) Popełnianie błędów jest ludzką sprawą i zdarza się, najważniejsze, żeby przyznać się do niech i rozwiązać honorowo... Edytowano Marzec 7, 2015 przez Pablo Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
oskar 0 Napisano Marzec 7, 2015 Popełnianie błędów jest ludzką sprawą i zdarza się, najważniejsze, żeby przyznać się do niech i rozwiązać honorowo... Święte słowa. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Tomek G 14 Napisano Marzec 10, 2015 (edytowany) Temat jest rzeka ale czy ktoś w Bolonii przyjrzał się sprawie dla czego głowice pękają i w jakich okolicznościach? Edytowano Marzec 10, 2015 przez Tomek G Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach