Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

TomekL

MTS 1200 - pęknięcia głowic

Polecane posty

Fajnie Tomek, ze sie dogadaliscie!

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

Ducati Bielsko Biała - poprostu autoryzowany salon i serwis Ducati.

Dodam, ze w Bielsku u Rafała tworzy sie najpiekniejsza miejscówka włoskich marek w Polsce.

Over the TOP.

tak jak pisałem warto rozmawiać z serwisem w takich sytuacjach. Mi Niemiecki serwis Ducati zaoszczędził kilka tysięcy euro, ale podobnie miałem sytuacje z autem. Serwis pomógł - marka umyła ręce. Serwisowi bardziej zależy na kliencie bo jest bliżej klienta (druga sprawa że często właśnie na serwisie zarabiają więcej niż na sprzedaży samego pojazdu)- właścicielowi marki/importerowi już mniej  na pojedynczym kliencie

Taaaak..... sprawna jest!!! Kawy niestety w życiu nie wypiłem, ale single-malt w szklaneczce jest,

Moto odebrane, małe poprawki są niestety niezbędne, ale mimo lekkiego opadu śniegu śmignołem jakieś 70 km :) :D jeżeli chodzi o sprawy finansowe to DUCATI BIELSKO stanęło na wysokości zadania i krzywdy nie ma, przelew już poszedł, natomiast Bologna się wypieła, ale takie życie, chyba kupie sobie SCRAMBLERA dla utulenia żalu ;)

Wyjaśnijcie mi jedna sprawę :

wszyscy pieją z zachwytu nad BB , ale nie wiem dlaczego...?

tmsa napisał jak wyżej, czyli że moto zrobione , zapłacone , rachunek z rabatem , i:cyt

małe poprawki są niestety niezbędne,

Co tu takiego wspaniałego?? wykonali swoja prace , wzięli za to należność, i tyle. Chyba , że coś źle odebrałem / nie doczytałem, lub wiecie coś czego w postach nie ma...

Żeby było jasne - nie jest to jakiś atak z mojej strony na BB , ale nie rozumiem bezzasadnego bicia piany...

Edytowano przez cinek78

Jak było wspominane -  nie smak ze strony marki/importera jest.

A serwis nie musiał ale naprawił z rabatem. Że trzeba było zapłacić to było wiadomo, ale kwestia ile .....

Wyjaśnijcie mi jedna sprawę :

wszyscy pieją z zachwytu nad BB , ale nie wiem dlaczego...?

tmsa napisał jak wyżej, czyli że moto zrobione , zapłacone , rachunek z rabatem , i:cyt

małe poprawki są niestety niezbędne,

Co tu takiego wspaniałego?? wykonali swoja prace , wzięli za to należność, i tyle. Chyba , że coś źle odebrałem / nie doczytałem, lub wiecie coś czego w postach nie ma...

Żeby było jasne - nie jest to jakiś atak z mojej strony na BB , ale nie rozumiem bezzasadnego bicia piany...

Marcin... Ty naprawdę nic nie rozumiesz? ;)

Niestety cinek78 ma rację ja w serwisie od ponad dwuch lat monitowałem w serwisie BB, zeby ktoś się zainteresował moim ubytkiem płynu, pisze oty m w tym wątku od początku, jeżeli wtedy usterka zostałaby zdiagnozowana dzisiaj nie musiałbym się dogadywać, a uszkodzenie głowicy zostałaby usunięte na gwarancji bez łaski!

Miki , serwis nie musiał! tylko wtedy sprawa skończyła by się w sądzie

Tak czy inaczej, skoro jesteś zadowolony, a mam taką szczerą nadzieję że jesteś, to cieszę się z Tobą :D

Oby takie sytuacje już nie musiały mieć miejsca...

Gratuluję Ducati Bielsko poważnego i profesjonalnego podejścia do tematu.

Wszystko się da, trzeba tylko chcieć. Pamiętam jak trochę nieświadomie przeforsowałem pracując w Kawasaki gwarancyjną wymianę tarcz hamulcowych w ZZR1400, który to element nie podlega gwarancji ;-)

A to, że w Ducati ciężko się załatwia tematy gwarancyjne to nie pierwszyzna. Dobrym przykładem jest wada konstrukcyjna lusterek w 1098 z pierwszego rocznika - lustra same odpadały od obudowy, zanim motocykl wypakowało się ze skrzyni transportowej. Ducati nigdy do tego problemu się nie przyznało i nie wzięło go na klatę.

Wracając do ww sytuacji, nie zdziwię się jeśli jakaś inna jeszcze gwarancyjna MTS1200 ma już w dokumentacji gwarancyjną wymianę głowicy ;-)

Popełnianie błędów jest ludzką sprawą i zdarza się, najważniejsze, żeby przyznać się do niech i rozwiązać honorowo...

Edytowano przez Pablo

Popełnianie błędów jest ludzką sprawą i zdarza się, najważniejsze, żeby przyznać się do niech i rozwiązać honorowo...

Święte słowa.

Temat jest rzeka ale czy ktoś w Bolonii przyjrzał się sprawie dla czego głowice pękają i w jakich okolicznościach?

Edytowano przez Tomek G

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.