bialy114 1 Napisano Marzec 27, 2013 Może ktoś potrzebuje: http://allegro.pl/zard-ducati-monster-s4r-s4rs-testastretta-promocja-i3135598994.html http://allegro.pl/zard-ducati-monster-696-1100-2009-promocja-nowy-i3135649379.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 27, 2013 Tak, sprzedawcą jest Marcin, z desmosilesii. sprawa pewna i nie podejrzana. już zazdroszczę osobie, która zakupi i zamontuje taki zestaw... http://desmosilesia.pl/forum/viewtopic. ... 2454#12454 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Marzec 28, 2013 Ostatnio nawet zaczalem zglebiac temat wydechow do M11, i te sa cudo. Tylko skad ja wezme 2,5 tysia... :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 28, 2013 Czy umieszczanie w tym dziale ofert firm zajmujących sie sprzedażą akcesoriów to nie reklama??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Marzec 28, 2013 Reklama jest wtedy-kiedy to firma sama się reklamuje, a nie jak ktoś inny podaje linka z fajnymi kominami ;) , a w praniu wychodzi, że znajomy znajomego... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 28, 2013 ,a w praniu wychodzi, że znajomy znajomego... otóż to, nic prostrzego teraz poprosić znajomego by w tym dziale całą ofertę firmy wrzucić ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 28, 2013 Czy umieszczanie w tym dziale ofert firm zajmujących sie sprzedażą akcesoriów to nie reklama??? A gdzie napisano, że to jakaś firma sprzedaje ? Sprzedawcą jest Marcin. Tak samo, jak np. musieli, czy Ty. Nie rozumiem teorii spiskowych. Czy to może jakiś rodzaj zazdrości ? Bo ktoś inny ? ;) Czy ja coś mówie na temat reklamowania portali nie związanych z klubem ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 28, 2013 Pomijając kwestię, że ktoś z forumowiczów na tym może zyskać (i to się chwali), bo cena rzeczywiście jest znacznie niższa niż sugerowana przez producenta (ZARD napewno byłby "zachwycony" jak by wychwycił taki proceder, no chyba że to jednostkowy przypadek), to rzeczywiście jest to oferta firmy (sklepu internetowego), a nie prywatnej osoby - nie wiem Biały czemu z tym faktem dyskutujesz, naprawdę tego nie widzisz? ;) Czy ja coś mówie na temat reklamowania portali nie związanych z klubem ? DUCATISTI.pl nie jest reklamowane w zakładkach klubowych, tylko na "ogólnym". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwinto 21 Napisano Marzec 28, 2013 Ja z innej beczki, bo robi sie nerwowo :-) jak te wydechy maja się do Termignoni - bo cena naprawde ok i może bym ...... :shock: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Marzec 28, 2013 Ja z innej beczki, bo robi sie nerwowo :-) jak te wydechy maja się do Termignoni - bo cena naprawde ok i może bym ...... :shock: Prawdopodobnie będziesz miał pierwsze w Polsce M696 na ZARDach - bo 696tek na termisach to jest jak przysłowiowych psów ;) Co do jakości wykonania, to mam wrażenie, że jest lepiej niż w przypadku termosów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Marzec 28, 2013 Ja z innej beczki, bo robi sie nerwowo :-) jak te wydechy maja się do Termignoni - bo cena naprawde ok i może bym ...... :shock: Prawdopodobnie będziesz miał pierwsze w Polsce M696 na ZARDach - bo 696tek na termisach to jest jak przysłowiowych psów ;) Co do jakości wykonania, to mam wrażenie, że jest lepiej niż w przypadku termosów. Największa różnica jest w dźwięku (jest chyba bardziej basowy - subiektywna ocena) Z tym pierwszy w Polsce to przesada bardzo często czerwony M696 na czarnych Zaradach, jeździł po Modlińskiej w tamtym sezonie. Ale na pewno, jest ich dość mało. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 28, 2013 Pomijając kwestię, że ktoś z forumowiczów na tym może zyskać (i to się chwali), bo cena rzeczywiście jest znacznie niższa niż sugerowana przez producenta (ZARD napewno byłby "zachwycony" jak by wychwycił taki proceder, no chyba że to jednostkowy przypadek), to rzeczywiście jest to oferta firmy (sklepu internetowego), a nie prywatnej osoby - nie wiem Biały czemu z tym faktem dyskutujesz, naprawdę tego nie widzisz? ;) Czy ja coś mówie na temat reklamowania portali nie związanych z klubem ? DUCATISTI.pl nie jest reklamowane w zakładkach klubowych, tylko na "ogólnym". Opowiem więc: Zobaczyłem na FB wpisy Marcina i linki do Allegro. Sam (z własnej inicjatywy) napisałem, że umieściłem le linki również na forum DMX. Marcin mi podziękował I TYLE. Wrzuciłem do "ogłoszeń", a nie do "Reklamy", bo to JA napisałem post na forum, a nie sprzedający, który nie jest tu zarejestrowany. Pomijając (w tym zdaniu) kwestię, czy Marcin to Marcin, czy Marcina to Firma twierdzę, że CENA tłumików jest na tyle atrakcyjna, że warto (moim zdaniem) podzielić się taką informacją z "Naszymi". I to bez roztrząsania, gdzie pojawią się linki. Co "zachwyt" ZARD'a ma tutaj do rzeczy...naprawdę nie rozumiem. Ba ! Nic mnie to nie obchodzi, zapewne podobnie do ewentualnego nabywcy... Teraz czas na osoba vs. firma. A CO TO ZA RÓŻNICA, skoro ani osoba, ani firma nie jest zarejestrowana na naszym forum ??? Gdyby był to ktoś (jak np. musieli, czy MOTOMANIAX.pl) zarejestrowany, to wtedy dyskusja o miejscu (Reklama/Ogłoszenia) miałaby jakiś sens. A w drugą stronę: jaką mam mieć pewność, że żaden z Twoich (lub Theo) znajomych nie robi wrzutek z linkami do Waszego Allegro na forum, gdzie NIE jesteście zarejestrowani ?? DUCATISTI.pl widnieje w Twojej i kilku innych stopkach, więc może ja wrzucę w swoją linki do tłumików Marcina ?? Bo przecież TO nie będzie reklama ? Zgadza się ? Może żyję w innym świecie i nie widzę wokół "chłitów marketingowych" ale ludzi, którzy mogą właśnie szukać ZARD'a za które "cena rzeczywiście jest znacznie niższa niż sugerowana przez producenta" i z radością dzielę się taką informacją. Może powinienem sam kupić i próbować "ugrać" dla siebie parę "dudków" ? Wtedy pewnie użyłbym działu "Sprzedam". Tyle z mojej strony. Reszta zależy od Władzy Forum. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 28, 2013 Ok, niech będzie. Czyli można wrzucać linki do ofert firm, szczególnie firm prowadzonych przez kolegów i nie bedzie to traktowane jako reklama. Dziekuję, już wiem co dalej robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 28, 2013 Dziekuję, już wiem co dalej robić. Oczywiście możesz oskarżyć autora o kumoterstwo tutaj: http://forum.docpoland.com/viewtopic.php?f=102&t=11073 :clap: Janek też pewnie bierze "w łapę" http://forum.docpoland.com/viewtopic.php?f=102&t=11059 :lol: i to też pewnie reklama http://forum.docpoland.com/viewtopic.php?f=102&t=11030 .... Theo, boli Cię, że Marcin sprzedaje taniej niż Motomaniax ?? Bo nie wiem do czego zmierzasz ? Do opanowania RÓWNIEŻ działu "ogłoszenia znalezione" ? W "Reklamie" już za mało tematów firm prowadzonych przez kolegów ?Powtórzę: Co za różnica GDZIE pojawią się linki ? Czym różnią się linki Marcina(lub Jego firmy) od linków np. auto(moto) komisu z ogłoszeniem sprzedaży Ducati skoro to nie ON wrzuca na forum ?? Zresztą...tak, jak powiedziałem wyżej - decyzję zostawiam Władzom. Jeśli zdecydują, że zbłądziłem - dobrowolnie poddaję się karze. :oops: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Marzec 28, 2013 Jest różnica czy jest to link do oferty sprzedazy prywatnego motocykla czy ogólnej oferty firmy. Ale pożądki na forum to nie moja sprawa... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 28, 2013 http://forum.docpoland.com/viewtopic.php?f=102&t=11073 to chyba oferta Firmy MOTODAR S.C. MOTOCYKLE ? Czy ja źle widzę ? wwk dostaje profity ?? A może jest kumplem sprzedawcy ? Normalnie...Teoria Spisku... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Frencci 5 Napisano Marzec 28, 2013 Czy umieszczanie w tym dziale ofert firm zajmujących sie sprzedażą akcesoriów to nie reklama??? A linki do aukcji firm sprzedajacych uzywane motocykle to tez reklama? Jaka to roznica? Zadna. Byly juz tlumiki, klamki i inne - nie reagowaliscie wtedy. I nie pytam aby oczekiwac na odpowiedz. Chyba nie tylko ja mam juz dosyc tych ciaglych klotni niezwiazanych z tematami watkow wiec bardzo prosze o dalsza wymiane pogladow na PW. I wcale nie znam sprzedajacego :crazy: Skonczcie juz i zlitujcie sie nad czytajacymi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MOTOMANIAXpl 0 Napisano Marzec 28, 2013 Theo, boli Cię, że Marcin sprzedaje taniej niż Motomaniax ?? Bardzo proszę nie używać nazwy firmy MOTOMANIAX.pl w kontekście tego prywatnego sporu. Dziękuję. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 28, 2013 Widzę że sporo mnie ominęło :) Chłopaki nie zastanawiać się, tylko brać!! po wyciągnięciu DB jest naprawdę DESMO :D a taka okazja się nie powtórzy, widziałem je z bliska, bawiłem się nimi :) koledzy z DSilesii się przymierzali, ale wtedy kosztowały coś ok 4000 i nie wzięli, teraz jest to rozbój w biały dzień... ja bym kupił gdybym tylko miał takowy model. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MOTOMANIAXpl 0 Napisano Marzec 28, 2013 Drobna uwaga w temacie kominów - z naszej wiedzy na temat oznaczeń producenta ZARD wynika, że nie są to tłumiki przelotowe, jakich każdy użytkownik Ducati pożąda, a wersje "street-legal" czyli homologowane, tzn nie posiadają demontowalnych db-killerów. Są poprostu ciche. Możliwe, że jestem w błędzie, bo mogło się coś zmienić od czasów kiedy ściągaliśmy ostatniego ZARDa, wtedy poproszę o korektę powyższego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 28, 2013 poproszę o korektę powyższego. Czekam na konkretne info od Sprzedającego, ale z mojej umiejętności czytania treści aukcji: link nr 1. DUCATI MONSTER S4R S4RS TESTASTRETTA kod producenta ZD028HSO-2 Homologacja Europejska drogowa e13 DB KILLER demontowalny Końcówka END-CAP typu TOP GUN, wykonana z tytanu Tłumik końcowy tytanowy, łączniki środkowe ze stali szlachetnej Typ tłumika SLIP-ON Uchwyt / sawiesie wykonana ze stali Waga tłumika ok. 3500 gram link nr 2. DUCATI MONSTER 696/1100 (od 2009) kod producenta ZD0115ASO Homologacja Europejska drogowa e13 DB KILLER demontowalny Końcówka END-CAP tupu PENTA Tłumik końcowy stalowy z aluminiowym otokiem ochronnym Typ tłumika SLIP-ON Uchwyt / sawiesie wykonana ze stali Waga tłumika ok. 1500 gram Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MOTOMANIAXpl 0 Napisano Marzec 28, 2013 Zwróciłem uwagę na to w aukcji. Możliwe, że to ja coś pokręciłem, ale napewno warto potwierdzić. Zawsze sprowadzamy wersję RACING, która właśnie posiada demontowalny db-killer. Nigdy nie mieliśmy okazji mieć fizycznie w rękach wersji homologowanej, niemniej jednak z tego co wspominała Giulia Gherlone (odpowiedzialna za sprzedaż na nasz rynek w firmie ZARD), że wersje homologowane nie są "przelotowe". Bardzo dokładnie o to pytaliśmy "przecierając ścieżkę". Warto sprawdzić to jak jest faktycznie, ponieważ niezaprzeczalnie jest to prawdziwa okazja zaopatrzenia się w zacne kominy zacnego producenta. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Marzec 28, 2013 dźwięk i strona producenta http://www.zardexhaust.com/?page_id=221 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Marzec 29, 2013 Oto odpowiedź od Marcina: Wydechy, które mam u siebie to dokładnie te z prezentacji obrotowych. Wersja karbonowa S4R S4RS (tak jak napisałem pod zdjęciami w aukcjach) to tylko zdjęcie poglądowe - jak wyglądają te kominy zamontowane na Monstera. Mam u siebie wersje tytanowe z otokiem stalowym. Łączniki środkowe stalowe - typu SLIP ON - wyprofilowane pod wskazane modele. Natomiast same kominy bez łączników pasują do większości mocnych monsterów. Po 20 sekundach (z pomocą imbusa LUX nr 4) wyjąłem DB KILLERY. Łatwo demontowalne, komin przelotowy. Podobnie sprawa się ma z końcówkami do 696/1100 - z tym, że nie ma tu w standardzie łączników środkowych (MID PIPE). DB Killer wyjęty po 10 sekundach. Myślę, że każdy zainteresowany otrzymałby dokładnie taką samą odpowiedź... Użytkownikowi forum MOTOMANIAXpl zostaje podziękować za troskę o to, żeby ktoś nie kupił czasem bubla ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MOTOMANIAXpl 0 Napisano Marzec 29, 2013 Sprawa jasna. Coś mi się musiało pokręcić. Teraz wyraźnie widać, że jest to okazja i można śmiało wchodzić w temat ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach