Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

wwk

748 D.I.Y.

Polecane posty

wwk    0

Czwartek powitał mnie "wspaniałą" wiadomością. Pierścienie do wymiany, olejowy miał już 2mm gdzie wartość max to 1mm, pozostałe już na granicy. Ponadto chyba czeka mnie pomiar zużycia cylindrów bo też to jakieś podejrzane. W dwóch prostych słowach "ja pie****e", nie spodziewałem się tego.

Czwartek powitał mnie "wspaniałą" wiadomością. Pierścienie do wymiany, olejowy miał już 2mm gdzie wartość max to 1mm, pozostałe już na granicy. Ponadto chyba czeka mnie pomiar zużycia cylindrów bo też to jakieś podejrzane. W dwóch prostych słowach "ja pie****e", nie spodziewałem się tego.

Nic tylko brać komplet na jakiś big-bore z podwyższoną komprechą ;-) Nie załamuj się, bywa gorzej. Przynajmniej będzie to najlepsza 748mka w Polsce :-D

ile ten silnik ma najechane ze taka generalka sie szykuje .Takie zeczy dzieja sie przy katowaniui na zimnym albo przebiegu na 100 000 

wwk    0

ile ten silnik ma najechane ze taka generalka sie szykuje .Takie zeczy dzieja sie przy katowaniui na zimnym albo przebiegu na 100 000

Tego to chyba nikt nie wie. Zresztą kupowałem Ducati i jakoś nie jestem strasznie zaskoczony. Plan już się rodzi, będzie zło.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

wwk    0

Jeszcze nie wiem dziś jest akcja średnicówka, mam pewne obawy ponieważ rant jest wyczuwalny "pod palcem".

rant rantem, ale pytanie czy cylindry w "beczkę" nie sa odkształcone.

Z pamieci, więc mogę sie mylić ale wydaje mi się że dopuszczalna owalizacja to 0,03mm

rant rantem, ale pytanie czy cylindry w "beczkę" nie sa odkształcone.

To absolutnie nie jest żadnym problem pod warunkiem ,że użyje się "beczkowatych" tłoków i owalnych pierścieni. Tylko czy ktoś sprzedaje takie zestawy naprawcze...  ;)

wwk    0

Było już tuż, tuż :) Utwierdzam się w przekonaniu o słuszności rozebrania silnika.

xd6y.jpg

hgwb.jpg

Przy okazji cylindry w tolerancji :)

Super że cylindry ok, panewki to właściwie formalność ;)

Jak zacznę kxerować to go szlag trafi, książkę zrobiły chyba małe chińskie rączki i widać oszczędności :mrgreen: ...

Pozdr. J-999

P.S. Tam nie ma nic ponad to czego byś już nie wiedział :thumbup:

wwk    0

Głowice prawie gotowe. Świeże dźwigienki, wałki pokryte DLC, zawory dotarte z powłokami ceramicznymi na trzonkach i denkach. Sprężyny pozapinane, MBP założone, dekielki pomalowane, czekam na płytki. Żal wrzucać to w moto, takie ładne wyszły, że na półce bym zostawi :)

y9hd.jpg

Jak sprężyny zaworowe pozapinane, to będzie już tylko łatwiej :D

No wreszcie, dawno nic się nie działo.

Żal wrzucać to w moto, takie ładne wyszły, że na półce bym zostawi :)

Ha, jestem za! Piękna robota :cool:

wwk    0

wygląda super, ale przyznaj się co taśmą tam kleiłeś? :)

No jak to co, przecież tam wszystko na taśmie się trzyma.

Jak sprężyny zaworowe pozapinane, to będzie już tylko łatwiej :D

Też dzisiaj zbroiłem głowice i męka Pańska z tymi sprężynami ale znalazłem sposób :)

wwk    0

Dobra przyznaje się, postępy marne bo wpadł nieoczekiwany remont kapitalny KTMa (jeszcze 2 wieczory i będzie skończony). W między czasie:

dzw1.jpg

el2l.jpg

Mentalnie jestem już z 748, przy okazji pomalowałem silnik i całkiem fajny efekt wyszedł. Boki są czarne i wyglądają jak młotkowane aluminium, zdjęcia niedługo :)

o wyszła mi krypto reklama dla Rudigera ;)

Edytowano przez wwk

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.