Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Wadel

696 do oceny

Polecane posty

Zgadzam się z kolegą Wwk,  nie znalazłem żadnego Ducata w teren i w związku z tym kupiłem KTMa i też złego słowa o nim nie powiem :)

Nie wiem co masz do ktma ;)

Sam mam jednego :)

Technicznie nie mam do niego nic :-) Ale KTM nie jest marką premium, a Ducati jest. I ze względu na to, że jestem właścicielem Ducati, nie chcę by ktoś generalizował i obniżał jego wartość tylko dlatego, że są przeca tańsze na allegro ;-)

KGr    1

przy cenie 65 tys za nakeda marka budzetowa KTM tez raczej nie jest :/

przy cenie 65 tys za nakeda marka budzetowa KTM tez raczej nie jest :/

Nie jest marką budżetową, ale nie jest marką premium.

M696 wycenianego przez włąściciela na taką sumę to za płot nie chciało by mi się iść go oglądać nawet...

KGr    1

Ale jedno co to ma ciekawie rozwiazane crash pady. Ciekawe czy daja cokolwiek w razie gleby...

Odnośnie właściciela, to kiedyś było ogłoszenie rozpatrywane na forum:

http://allegro.pl/ducati-monster-695-i3840079354.html - cena atrakcyjna, moto be....

i nastąpiła metamorfoza....właściciel zmienił się...na sprzedawcę z miejscowości obok i mamy....

http://otomoto.pl/ducati-monster-695-M3901027.html - motor cacy, cena lepsza hehe....czyli można już brać, czy za tanio jeszcze? ;)

crashe spowodowały, że tylko tak ucierpiał, a, że to handlarz można wywnioskować z otoczenia...

Edytowano przez maniujr

"Na sprzedaż Ducati Monster 696
Stan jak na zdjęciach"

Spójrz na to trochę z psychologicznego punktu widzenia. Jeśli nie masz nic do ukrycia to nazywasz rzeczy po imieniu a więc takie słowa jak idealny, bardzo dobry, bezwypadkowy, bez draśnięcia, świetna kondycja są w ogłoszeniach naprawde drogisz sztuk.
Jak ktoś pisze "stan jak na zdjęciach" albo "stan tak jak widać" to znaczy że unika odpowiedzialności. Bo przecież nie powiedział "stan idealny" więc o nic nie będziesz miał pretensji jak kupisz padlinę, widziałeś co bierzesz. A nie sądzę, że gościowi spłonęła chata i potrzebuje pieniędzy. Okazje nie istnieją.

KGr    1

crashe spowodowały, że tylko tak ucierpiał

Na crashpadach nie ma (albo nie widac na zdjeciu) uszkodzen po tym szlifie. Poza tym wydaje mi sie ze 696 kladzie sie na wydechach, a te sa jak nowe. Podchodzilbym bardzo ostroznie do tego moto i sprawdzil je przed zakupem. Pare polamanych elementow moze byc zostawione celowo, nie takie cuda sie zdarzaly juz...

Na crashpadach nie ma (albo nie widac na zdjeciu) uszkodzen po tym szlifie. Poza tym wydaje mi sie ze 696 kladzie sie na wydechach, a te sa jak nowe. Podchodzilbym bardzo ostroznie do tego moto i sprawdzil je przed zakupem. Pare polamanych elementow moze byc zostawione celowo, nie takie cuda sie zdarzaly juz...

true...

KGr    1

Odnośnie właściciela, to kiedyś było ogłoszenie rozpatrywane na forum:

http://allegro.pl/ducati-monster-695-i3840079354.html - cena atrakcyjna, moto be....

i nastąpiła metamorfoza....właściciel zmienił się...na sprzedawcę z miejscowości obok i mamy....

http://otomoto.pl/ducati-monster-695-M3901027.html - motor cacy, cena lepsza hehe....czyli można już brać, czy za tanio jeszcze? ;)

Podobna historia byla kiedys z czerwonym 796 sprowadzonym z USA - jezdzilo po kilku miejscowosciach, zmienialo ceny, opisy, zdjecia... A po kilku elementach bylo widac, ze to to samo moto.

z całym szacunkiem do marki, ale ducati marką premium ? bo audi ich kupiło niedawno, czy bo mało ich na rynku i są dla fanatyków ? powyżej 100k mają aż dwa modele...

Tak, Ducati jest marką premium.

a możesz to jakoś uzasadnić, czy to tylko "IMHO"...

Ale po co, skoro i tak masz własne zdanie?

Poczytaj trochę... niech będzie z brzegu http://www.mbaskool.com/business-articles/marketing/319-premium-brands.html

a następnie http://articles.latimes.com/keyword/ducati/featured/3

Edytowano przez musieli

KGr    1

Maniujr, my tu uwazamy ze ducati to premium i ceny sa jakie sa . Powiem brutalnie - jak nie czujesz bakcyla desmo i uwazasz ze wlasciciele za duzo sobie za nie krzycza....to wiesz :)

Maniujr, my tu uwazamy ze ducati to premium i ceny sa jakie sa . Powiem brutalnie - jak nie czujesz bakcyla desmo i uwazasz ze wlasciciele za duzo sobie za nie krzycza....to wiesz :)

Spoko, każdy swoje chwali ;) Ja jestem mocno liberalny, może dlatego, że przerabiałem w życiu różne marki (i te premium i te nie ;) i generalnie mnie to mało rusza) Nie drążę dalej, dr mam z innej dziedziny niż marketing :) Napisałem na PW koledze, aby tu nie offtop'ować.

LwG!

Panowie - w temacie cen Monsterów 696

doradźcie proszę za ile ja mogę/powinienem wystawić 696+ABS 2012 z polskiego salonu ?? bo głowa mała.... 

moto jeszcze na gwarancji - ale ceny na all.. takie abstrakcyjne, że nie mam wrażenie że cokolwiek bym nie wystawił to albo będzie krytyka że (idiot) bo za drogo albo wręcz przeciwnie... chodzi mi o widełki cenowe nie o wycenę oczywiście

Kolego Ducatista - nie wiem czego nie zrozumiałeś w moim pytaniu zakończonym : "widełki cenowe" ?

jeśli nie wiesz że istnieje coś takiego jak info expert lub eurotax to mi przykro - oni nie wyceniają pojazdów na podstawie wystawienia na allegro od 1zł 

nie liczę na wypis z aktualnego taryfikatora ale na poradę którą mimo Twojej jakże pomocnej wypowiedzi nie raz można na tym forum uzyskać - po to jest forum z założenia aby rozmawiać a wychodząc z Twojego założenia to w ogóle zamknijmy połowę postów bo są niezasadne...

ile profili tyle podejść , ale jak miałbym tak sarkastyczną radę to już wolę nic nie pisać.

Jak większości zależy mi na niezaniżaniu cen marki, co mimowolnie odbywa się poprzez sprzedaż sprowadzonych szrotów na allegro.

Nie uważam się za fachowca w temacie Ducati więc postanowiłem się posiłkować doświadczeniem bardziej wtajemniczonych.

heh!  ;)

Pierwszy raz muszę się wstawić za Ducatista - odpowiedział Ci bardzo klarownie. Jak mamy ocenić stan Twojego motocykla jak go nie widzieliśmy. Przecież zdajesz sobie sprawę, że ceny jakie możemy podawać są za egzemplarz bezwypadkowy w doskonałym stanie - co jedynie można domniemywać u Ciebie.

Nie lubię się odzywać na forum, gdy nie chce się wypowiadać, bądź muszę napisać takiego posta, ale Ty po prostu byłeś natrętny z tym pytaniem (chyba 3 razy pytasz o to w różnych miejscach - jeśli nikt nie chciał odpowiedzieć to może nie chcieli, bądź nie wiedzieli co Ci napisać bo lista wyposażenia, czy rocznik to czasem mało i ciężko poczuwać się za rzeczoznawcę). Theodor udzielił Ci odpowiedzi, ale z drugiej strony nie rozumiem Ciebie. Wystarczy wejść w kategorię Motocykle >> Szosowo turystyczne i wpisać w wyszukiwarkę 696 - otrzymasz pełen zakres cenowy, czyli Twoje widełki.

Sławek czy już wystawiłeś swój motocykl na allegro? Jeśli potrzebowałeś jakiejś wartości do podparcia się w aukcji to 23+ Theodora powinno wystarczyć.

Lewa w górę i powodzenia ze sprzedażą.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.