Bagi 0 Napisano Marzec 23, 2014 Powracając do układu wydechowego mam do Was pytanie: czy bawić się w układ 2-1-2 i zamontować oryginalny zawór exup, czy lepiej pominąć ten element i puścić 2-2 z wspawanymi szerokopasmowymi sondami lambda i oczywiście przeprowadzić zabawą z mapami? Komplikacją całego układu będzie jeszcze praktycznie otwarty dolot(stożki K&N). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Pmcpoznan 0 Napisano Marzec 23, 2014 Dzięki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
cinek78 124 Napisano Marzec 23, 2014 jak masz zamiar to wszystko wystroic, to wypatroasz dziada całkowicie.. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martini 34 Napisano Marzec 23, 2014 ja robił bym 2-2 będzie bardzo ciekawie brzmiał... ;) mój kolega który przebudował mi kolektory w monsterku by pasowały, kiedyś zbudował customa "Dream", tam właśnie z V hondy miał fajny efekt wyciągnięty... Brzmiał niepowtarzalnie, zwłaszcza no wolnych... tak z głębi... ;) dźwięk jak ze studni... oczywiście puszka wydechu zmieni dźwięk... http://www.swiatmotocykli.pl/Motocykle/1,113375,10740385,Tuning___Dream.html http://www.viragomotocykle.pl/images/galeriamain/dream/dream.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Alcapone 0 Napisano Marzec 24, 2014 ja robił bym 2-2 będzie bardzo ciekawie brzmiał... ;) mój kolega który przebudował mi kolektory w monsterku by pasowały, kiedyś zbudował customa "Dream", tam właśnie z V hondy miał fajny efekt wyciągnięty... Brzmiał niepowtarzalnie, zwłaszcza no wolnych... tak z głębi... ;) dźwięk jak ze studni... oczywiście puszka wydechu zmieni dźwięk... http://www.swiatmotocykli.pl/Motocykle/1,113375,10740385,Tuning___Dream.html http://www.viragomotocykle.pl/images/galeriamain/dream/dream.html Nie chce sie wymondrzac ale polaczenie kolektorow wydechowych ze soba typu 2-1-1 lub 2-1-2 ma swoja racje bytu, nie bez powodu wiekszosc motocykl tak ma. Tutaj wytlumaczone dla harego: http://www.dailymotion.com/video/x6xpmh_exhaust-systems-and-performance-2-i_news Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Marzec 26, 2014 Złapałem dzisiaj jeden dzień wolnego, niestety jutro znowu muszę jechać do pracy, tak więc robota przy moto nie idzie za szybko :-( Zamontowałem lusterka, zastanawiam się czy zostawić te srebrne manetki(Rizoma) czy wymienić je na czarne: Odebrałem dzisiaj z anodowania osłonę sprzęgła i wyciąłem otwór, pasuje wszystko jak ulał :smile: brakuje mi tylko jakiegoś koloru w środku :wink: Kolektory będą musiały poczekać do piątku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Marzec 26, 2014 Na czarne też ten model? Miałem je i czym dłużej je użytkowalem tym bardziej mi sie nie podobały są jakies takie bez wyrazu. Jesli masz mozliwośc to pomysl o innych " bardziej w twój motocykl" Choć jak ci sie podobaja to nie ma tematu ilośc barwy dopasuj do reszty, wyszukaj smaczki to lubi Ducati. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
martyn 0 Napisano Marzec 27, 2014 Osłona - rewelacja :) Niech się schowa Ducabike i reszta :) Jaki będzie kolor ramy, lag? Bo co do manetek - to srebro w pewnej dawce ładnie się komponuje ze złotem. Jednak co do walorów użytkowych Rizomy, porównując je z oryginałami wypadają tak sobie, a cena nowych zamówionych w Ducati wraz z rolgazem to groszowa sprawa. Wszelkie gumowe zwykłe (kofiakowe) niestety wymagają rzeźby plastiku z manetki gazu, ale to pewnie wiesz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Marzec 27, 2014 fajne lusterka mam takie same Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
NeX 3 Napisano Marzec 27, 2014 Właśnie co to za lusterka? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Marzec 27, 2014 Napewno nie ryżoma :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
yarek72 0 Napisano Marzec 27, 2014 i to jeszcze wydają się fajniejsze od rizomy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Marzec 27, 2014 nie pisz tego glosno bo panowie od wiary handlowej bedą sypac inwektywy. :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Marzec 27, 2014 Lusterka to chiński produkt za 50$ ale jestem mile zaskoczony wykonaniem. Dla porównania w Hypermotardzie mam lusterka Rizomy i te od chińczyków bardziej mi się podobają, są dopracowane, anoda super i więcej w nich widać :grin: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Marzec 27, 2014 (edytowany) Ja zamowilem je jakies 3 miesiace temu i u mnie anoda sie juz wytarla w jednym miejscu.Ale mam po sasiedzku anodownie i robia mi takie zeczy za free jak poprawia to juz na amen. Zoltasy cnc maja w jednym palcu ale anoda to jeszcze musi potrenowac :razz: Edytowano Marzec 27, 2014 przez adrian Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Kwiecień 2, 2014 Prace nad wydechem pomału posuwają się do przodu :smile: końcówki będą dwie, jedna pod siedzeniem a druga obok setów. Średnica wewnętrzna 60mm, powinno dawać fajnym basem :smile: poniżej zdjęcia ze wstępnej przymiarki: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Kwiecień 2, 2014 :crazy: :crazy: :crazy: bagi zdazysz z nim na rybnik ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Kwiecień 2, 2014 bagi zdazysz z nim na rybnik ? taki mam plan, muszę skończyć wydech, a później to już z górki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Kwiecień 2, 2014 gogogo :) lecisz z tym klekotem ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Kwiecień 2, 2014 :shock: ale kominy jak w kotłowni zielona góra, coraz bardziej mi się podoba! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bagi 0 Napisano Kwiecień 17, 2014 Układ wydechowy skończony, na żywo lepiej wygląda bo aparat kiepski i trochę zniekształca, trochę się naspawałem dzisiaj... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kwinto 21 Napisano Kwiecień 17, 2014 Osz... Ty co za koza :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Kwiecień 17, 2014 niezły dzik, a kolektory zakręcone jak baranie rogi. będzie grillownia jak talala. fajnie to wygląda już, czekam na więcej :razz: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
blejz23 0 Napisano Kwiecień 17, 2014 Jest moc :)))!!! Sent from my Lumia 710 using Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Kwiecień 17, 2014 jeszcze nieskończony a już wygląda super :) w prawą nogę to ty raczej nie zmarźniesz :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach