musieli 30 Napisano Luty 1, 2014 Dla mnie osobiście, na przestrzeni kilku lat obcowania z marką od strony zawodowej, stało się jasne, że fakt sprzedaży przez klubowicza "sprawdzonej i znanej sztuki" jest niestety pustym i wyświechtanym sloganem. Dlatego też zawsze warto oglądać i oceniać na żywo. A na forum to co najwyżej można zapytać, czy ktoś już widział a nie co sądzi o stanie na podstawie zdjęć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
klekot999 29 Napisano Luty 1, 2014 Zegary w motocyklu nie uszkadzają się od stania w garażu. U mnie dokładnie tak było, pękła szybka od stania w garażu... Co do używanych motocykli, to tak jak poprzednio napisałem tyle wart, ile interesant jest w stanie zapłacić niezależnie od stanu technicznego, poparte potem negocjacjami... może warto się potargować i kupić moto za 7000 i go właściwie naprawić, ale wszystko to decyzja kupującego... najlepsze wyjście to samemu obejrzeć na dodatek z paroma kolegami najlepiej...bo gorąca głowa nie zawsze potrafi właściwie ocenić stan motocykla... Pozdr. J-999 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 1, 2014 (edytowany) No niezupełnie. Kupując motocykl z krzywą rama i zarzyganym silnikiem kwasem z akumulatora nie ma znaczenie ile się wynegocjuje. Nadal będzie to strup z krzywą ramą. Ile pieniędzy i zaangażowania się w niego nie włoży. I tutaj najładniejszy lakier nie zmieni faktu że moto jest po śrubie klasy międzynarodowej. Chodzi mi dokładnie o to że nic nie warty jest czasem, a nawet często, argument "tanio było". Czasem po prostu stan motocykla jpowoduje że jest wart tyle ile części które można z niego rozsprzedać. I tutaj niska cena nie spowoduje że można taki stan pominąć. I tutaj satysfakcja z małej sumy wydanej na zakup nie zrekompensuje faktu krzywego motocykla czy tłukącego korbą silnika. Po prostu "bo tanio było" to nie argument czasem. Edytowano Luty 1, 2014 przez theodor Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Luty 1, 2014 (edytowany) może czasami lepiej sie powstrzymać, bo więcej tu ostatnio jest postów usuwanych niz dodawanych :D (...) Jednak dobrze nie pamiętałam, dotyczyło to m695 z zegarami od s2r - http://docpoland.com/temat/13734-problem-z-pr%C4%99dko%C5%9Bciomierzem-ducati695-licznik-magnetimarelli/?hl=zegary Więc może warto się powstrzymać z osądami o "raczej robionym przodzie", jak sama widzisz , bo pamięć ludzka bywa zawodna, a co napisane - już nie cofniemy (bo ja też :oops: ) ? Chyba mamy 1:1 ;) :) Co do trzymania się tematu: nie da się inaczej, jak tylko obejrzeć na żywo. Którykolwiek z ogłoszeń. Dla mnie osobiście, na przestrzeni kilku lat obcowania z marką od strony zawodowej, stało się jasne, że fakt sprzedaży przez klubowicza "sprawdzonej i znanej sztuki" jest niestety pustym i wyświechtanym sloganem. Dlatego też zawsze warto oglądać i oceniać na żywo. A na forum to co najwyżej można zapytać, czy ktoś już widział a nie co sądzi o stanie na podstawie zdjęć. I tu mamy wspólne zdanie ! W moim przypadku oczywiście nie nie ma mowy o stronie zawodowej. :D KAŻDY motocykl trzeba obejrzeć na żywo i tak, jak napisał również Janek - z kimś, kto zabierze wiadro zimnej wody do wylania na gorącą głowę ;) Klubowicz, Sympatyk, Serwis, Komis, 1 post, czy 10000 postów - zawsze obowiązuje zasada ograniczonego zaufania. "Kochajmy się , jak bracia - liczmy się jak Żydzi." ;) Żeby nie było niedomówień - nie mam nikogo "na celowniku" :!: Edytowano Luty 1, 2014 przez bialy114 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike91 0 Napisano Luty 1, 2014 Szczerze to ten z Poznania "czarny" nie podoba mi się kompletnie, nawet ze zdjęć... mam wrażenie, że jednak coś tam mogło być robione, ale oczywiście nie jestem wielkim znawcą... Po prostu uznaję że ten nie i tyle ;) Powiedzcie mi coś więcej o tym czerwonym, jak go widzicie... bo omawiany głownie jest 1000. Może jest ktoś z okolic Poznania, kto byłby w stanie pomóc mi w ocenie któregoś z tych moto na żywo, oczywiście odwdzięczyłbym się :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Banita 0 Napisano Luty 1, 2014 Ja chciałbym się rozstać z moją 800. Na razie nigdzie nie wystawiona. Jeśli chcesz więcej szczegółów wal na PW, lub pytaj tu bezpośrednio, nic do ukrycia nie mam ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike91 0 Napisano Luty 1, 2014 Ja chciałbym się rozstać z moją 800. Na razie nigdzie nie wystawiona. Jeśli chcesz więcej szczegółów wal na PW, lub pytaj tu bezpośrednio, nic do ukrycia nie mam ;) To napisz coś kolego więcej... jaki przebieg, co było robione, jak(często) serwisowane, rocznik itp.itd. No i oczywiście cena(możesz na PW wrzucić) Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Banita 0 Napisano Luty 1, 2014 (edytowany) Moto z wysp. Rocznik 2007 z sondą lambda. Przede mną miał go kolega Gorzko z forum ,któremu ktoś wjechał w zad. Moto było wystawione na aukcji z ubezpieczalni, z której kupił je mój znajomy i naprawił (prostowanie ramy pod zadupkiem, wymieniony wahacz i felga). Jak je kupiłem( co mi odradzano, na forum jest gdzieś foto jak leży po wypadku) miało przejechane koło 7 tyś mil. Teraz jest koło 12 tyś mil. Przez ten czas, czyli niecałe 2 sezony, przepaliła mi się 2 razy żarówka pozycji z tyłu. Wymieniłem napęd, opony maja jeden sezon. Carbonowe boczki pod siedziskiem. Krótkie regulowane klamki. Moto jedzie prosto jak po sznurku. Wszystko suche, żadnych wycieków. Obcięty bóbr (mam, oddam z motocyklem). 3 kluczyki, karta kodowa. Minusy -bez ściem:-Pęknięty na kilku cm zadupek(trzeba się przyjrzeć, żeby zobaczyć- zamknęła mi się na nim brama. -Lekko podbity rant tylnej felgi. -Przedni błotnik do malowania (lub nie) -mam niefabrycznie zamontowany amortyzator skrętu ohlinsa i przy dobiciu zawieszenia niszczy błotnik. -Do zrobienia serwis z regulacją zaworów i wymianą pasków.(serwis planowany na luty, więc mogę oddać po serwisie, ale cena będzie inna. - Carbonowe wydechy termognoni, ale z wymienionymi końcówkami -efekt tego wypadku. Mogę zrobić foty uszkodzeń i motocykla, ale tylko jeśli jesteś zainteresowany, bo... zimno ;) Cena "as is" - 14k Malowanie takie( innej foty nie mam pod ręką):https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/598465_112949002202581_1339767203_n.jpg Edytowano Luty 1, 2014 przez Banita Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Mike91 0 Napisano Luty 1, 2014 Moto z wysp. Rocznik 2007 z sondą lambda. Przede mną miał go kolega Gorzko z forum ,któremu ktoś wjechał w zad. Moto było wystawione na aukcji z ubezpieczalni, z której kupił je mój znajomy i naprawił (prostowanie ramy pod zadupkiem, wymieniony wahacz i felga). Jak je kupiłem( co mi odradzano, na forum jest gdzieś foto jak leży po wypadku) miało przejechane koło 7 tyś mil. Teraz jest koło 12 tyś mil. Przez ten czas, czyli niecałe 2 sezony, przepaliła mi się 2 razy żarówka pozycji z tyłu. Wymieniłem napęd, opony maja jeden sezon. Carbonowe boczki pod siedziskiem. Krótkie regulowane klamki. Moto jedzie prosto jak po sznurku. Wszystko suche, żadnych wycieków. Obcięty bóbr (mam, oddam z motocyklem). 3 kluczyki, karta kodowa. Minusy -bez ściem: -Pęknięty na kilku cm zadupek(trzeba się przyjrzeć, żeby zobaczyć- zamknęła mi się na nim brama. -Lekko podbity rant tylnej felgi. -Przedni błotnik do malowania (lub nie) -mam niefabrycznie zamontowany amortyzator skrętu ohlinsa i przy dobiciu zawieszenia niszczy błotnik. -Do zrobienia serwis z regulacją zaworów i wymianą pasków.(serwis planowany na luty, więc mogę oddać po serwisie, ale cena będzie inna. - Carbonowe wydechy termognoni, ale z wymienionymi końcówkami -efekt tego wypadku. Mogę zrobić foty uszkodzeń i motocykla, ale tylko jeśli jesteś zainteresowany, bo... zimno ;) Cena "as is" - 14k Malowanie takie( innej foty nie mam pod ręką): https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/598465_112949002202581_1339767203_n.jpg Fajny sprzęcik, tylko trochę za daleko... Więc bardzo Ci dziękuję, ale poszukam czegoś bliżej Poznania ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
johnnyb88 0 Napisano Luty 1, 2014 200km to daleko jeśli sprzęt jest godny uwagi?! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
xyntR 2 Napisano Luty 1, 2014 Ja po moto leciałem z Gdyni do Bielska-Białej. Jesli ktos nie chce przebyc 200km by Ducata obejrzeć to... Trza kupić japonie :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
chojny 0 Napisano Luty 1, 2014 200km to daleko jeśli sprzęt jest godny uwagi?! Zrobiłem w sumie 300km aby sobie tylko podotykać ;) Kolejne 150 aby kupić. Warto pojeździć nawet do jednego motoru ze dwa razy aby na chłodno oceniać sytuacje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Banita 0 Napisano Luty 1, 2014 Dla mnie to chęć zmiany na 1098, nic na siłę. Jakby co, wiesz gdzie szukać. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach