Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

FeGy

Streetfighter 1098 S

Polecane posty

malowanie takie było z tego co się orientuję. Jest piękny:)

Witam

Tak, dokładnie, było takie malowanie i to jest moje ulubione malowanie SFa (chociaż wszystkie ciekawe w sumie). Trochę mnie niepokoi cena.... Nie znam cen "rynkowych", ale tu mi się coś troszkę za tanio wydaje, szczególnie z tym przebiegiem.... Ale co ja tam wiem ? Poza tym nie mam żadnych podstaw pisać, że coś jest nie tak. Na fotkach cudo jak dla mnie.... Pytam, bo może ktoś go zna / widział....

Pozdrawiam

KGr    1

Ten motocykl wisi baaaaardzooooo dlugo na allegro. Zaczynal z cena w okolicy 50 tys PLN tak z rok temu. Co do samego egzemplarza - nie wiem, nie widzialem, ale to tez moim zdaniem najfajniejsze malowanie :)

Nie sądzę żeby opłacało się przywozic ducata ze Szwajcarii z takim przebiegiem, który by był bez żadnej przygody. Trochę bywam w CH i ceny Ducati tutaj to raczej górna półka, a sprowadzając do PL dochodzą jeszcze spore opłaty (np. 19% VAT). Wejdź sobie np na Ricardo.ch a zobaczysz jakie są prawdziwe ceny, natomiast motocykle po przejściach są niedrogie. Co nie znaczy że ten egzemplarz jest zły, może tylko był lekko przytarty.

Witam

Ok, rezygnuję z tego pomysłu.

Dzięki, pozdrawiam !

KGr    1

No nieslusznie. Moze mimo wszystko warto by go przeswietlic? Niedaleko wlasciciela jest Rzeszow a tam mamy kilku "lokalnych" fachmanow.

Witam

Może i niesłusznie. Ale po pierwsze to dość daleko a ja tam nikogo w pobliżu nie znam. Po drugie ma porysowany dekiel z lewej strony - tyle się dowiedziałem, ale coś się nie mogę dokładniejszych fotek doprosić i tak wszystko zaczyna mnie przekonywać, że to dość niepewna sprawa - oczywiście nie chcę powiedzieć nic złego, bo nie mam pojęcia jak to wygląda naprawdę. Ale jak dodamy do tego fakt, że specem nie jestem i musiałbym tam z kimś pojechać....

P.S. W ofercie natomiast tutaj w garażu wisi fajny biały Monster ;), wiem, że to inny typ moto, ale nie mam ściśle określonego typu, bo podoba mi się kilka. Chociaż tamten SF w tym kolorze to zawsze było marzenie.

Pozdrawiam

Jeżeli to tylko kosmetyka to nie ma się czym przejmować, silnik ma być sprawny, moto ma jechać prosto, a z dokładkami i tak musisz się liczyć bo to nie nówka z salonu, takie jest moje zdanie. Osobiście jakbym dysponował wolnymi 36 tys. zł o ile moto jest rzeczywiście w porządku to sam bym je łyknął bo SF S chodzi za mną od dawna.

@FeGy jeśli STF w S od zawsze był Twoim marzeniem to... Stary jedno mogę powiedzieć: Spełnione marzenia nie mają ceny. Wiem z doświadczenia. I bez względu jak bardzo absurdalne i nieracjonalne jest to marzenie (160KM w golasie, który non stop chce Cię z siebie zrzucić do codziennej jazdy w koło komina) NIE ODPUSZCZAJ! Jeśli nie ten, to inny egzemplarz, ale idź w stronę realizacji założonego planu.

Jak dla mnie nie powinieneś odpuszczać...

Ja szukałem swojego ponad 3 miesiące i dopiero jak go mam to doceniam, że poczekałem.

Wywalisz kasę na coś innego i wciąż będziesz się oglądał za SF... To bez sensu...

Jak płacisz tyle to niech to ma sens... żebyś miał wciąż ciarki i nieznikający uśmiech na twarzy.

Nie daj się prowokować, uwierz w to co chcesz mieć i czekaj, szukaj aż znajdziesz. Jest końcówka sezonu, cierpliwie szukaj i zobaczysz jaka będzie nagroda jak wsiądziesz...

Taka moja rada bo też to przerabiałem. Nigdy nie pożałowałem tej decyzji. 

Życie jest krótkie i trzeba spełniać marzenia a nie kombinować:)

Gdybyś miał jakieś pytania chętnie Ci odpowiem:)

Powodzenia;)

Trudno wróżyć ze zdjęć ale moto wygląda przyzwoicie. JEDŹ obejrzeć! Polska to taki kraj że różne rzeczy się zdarzają :-)

Witam

Postaram się go zobaczyć, macie racje, że pewnie warto chociaż spróbować. Ale będzie trudno i dlatego może się skończyć na czymś innym. Ja tam mam dość daleko, a dodatkowo teraz niewiele czasu i praktycznie nie mam dnia żeby pojechać tam na cały dzień. Mógłbym wygospodarować jakiś dzień w weekend, ale właściciela nie ma w weekendy - praca na wyjeździe. Dlatego zerkam nieśmiało w inne strony jak ten Monster 1100s tutaj na forum w garażu albo Street 848 w Poznaniu w Moto44. Wiem, że to inne typy moto, ale nie mogę powiedzieć, że bym się pogniewał jak by się na nich skończyło ;)

Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

FeGy, w dniu kiedy wziąłeś ode mnie monstera, popędziłem z językiem na wierzchu do Lubina, po Hipka, nie było watro nawet dzwonić w jego sprawie, bo ściema leciała od początku... Może najpierw ktoś zerknie za Ciebie na miejscu...

Spoko, Panowie, nikogo tam nie znam i nie chcę też nikomu głowy zawracać, wiem też, że jestem na tyle słabo obcykany z techniką moto, że jak tam potem pojadę sam to nie będę potrafił rzeczowo wyczuć ściemy. Mam kumpla tutaj u siebie, co by ze mną pojechał na 100% (ten sam, z którym byłem u Ciebie po Monstera ;), ale wtedy wyszło, że mogłem przyjechać bez nikogo i bym i tak dobre moto od Ciebie wziął - inna sprawa, że nie miałem wtedy jeszcze prawka ;)), ale wiem, że ma teraz sporo spraw na głowie - powiększenie rodziny itp., że mu głowy tym nie chcę też zawracać. Po prostu poszukam czegoś co łatwiej mi będzie sprawdzić i tyle. O tamtym SF złego słowa powiedzieć nie mogę, więc jak się ktoś natknie na tego posta a będzie chciał go dla siebie, to powiem tylko, że właściciel tej eSki wydaje się być sensowny i tyle, nic więcej nie wiem, poza tym, że wtedy kiedy mogę podjechać - weekend - to on nie ma czasu.

Pozdrawiam i szukam dalej. Jak będę miał wątpliwości to coś tu jeszcze podrzucę do oceny. Serio, dzięki za każdego posta. Fajne moto, ale ja wiem, że to niekoniecznie musi być to jedyne - mogło by być, ale nie musi.

fajna maszynka, ma trochę węgla, tam jest Qpa chopa tam, co może popa3y na tego sprzęta...
Ktoś z kolegów ma po drodze do tego sprzedawcy, by rzucić okiem na stefana?? Kolega FrGy by się ucieszył... ;)

W zeszłym tygodniu byłem w Moto44 z innego powodu.

Mały Stefan stał na zewnątrz i kusił ;)

Rozmawiałem z Miłoszem - chyba właściciel.

Fajna rozmowa, gość kontaktowy.

FeGy - zadzwoń, poproś o milion zdjęć - prześlą.

Moje "oglądanie na żywo" nie różni się od oglądania zdjęć - nie jestem mechanikiem, więc...czerwone plamki przesłonią wszystko ;)

tam jest Qpa chopa tam, co może popa3y na tego sprzęta...
Ktoś z kolegów ma po drodze do tego sprzedawcy, by rzucić okiem na stefana?? Kolega FrGy by się ucieszył... ;)

Są Klubowicze ze stażem na Ducati dużo większym od mojego, jeden nawet ma STF'a  :roll:

A ten SF 848 ?

http://otomoto.pl/oferta/ducati-848-streetfighter-salon-pl-1-wlasciciel-termignoni-stan-wzorowy-ID6y8w6d.html

WuJot już mi coś wspominał o nim - dzięki. Może ktoś go jeszcze na żywo widział itp. ?

Pozdrawiam

Możesz brać w ciemno, moto44 to firma w której każdy by chciał kupować. Gwarancja, żadnych wałków, sprzedają kilka sprzętów tygodniowo i większość salon PL, 1wł.

Witam

Fotki już dodatkowe mam. Rozmowy też już były. Po prostu chciałem aby to jeszcze ludzie z forum zobaczyli - może ktoś coś wie ;). SF i firma sprzedająca wydają sie byc na prawdę spoko. Dzięki wszystkim za wpisy ! Działam dalej. Może to właśnie TA maszyna ;)

Pozdrawiam

@FeGy jeśli STF w S od zawsze był Twoim marzeniem to... Stary jedno mogę powiedzieć: Spełnione marzenia nie mają ceny. Wiem z doświadczenia. I bez względu jak bardzo absurdalne i nieracjonalne jest to marzenie (160KM w golasie, który non stop chce Cię z siebie zrzucić do codziennej jazdy w koło komina) NIE ODPUSZCZAJ! Jeśli nie ten, to inny egzemplarz, ale idź w stronę realizacji założonego planu.

jestem na to Dobrym przykładem..... nie było chwili abym nie żałował iż jestem dumnym posiadaczem "stefanka"... bier i się nie zastanawiaj.... :) jest nas bardzo mało w Polsce.... :)

nie było chwili abym nie żałował iż jestem dumnym posiadaczem "stefanka"

Czyli bez przerwy tego żałujesz? ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.