Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
krzysiek siz

Montaz crashpadów puig do Multistrady 1200

Polecane posty

Witam. Czy montował ktoś crashpady puig ( takie jak na załączonym foto ) . W jaki sposób dokręcić poprawnie dystans?? Ja zrobiłem to poprzez wkręcenie do dystansu śruby i dociągalem. Czy taki sposób jest dobry ?? Wydaje mi się że nie ma innej opcji na dokręcenie tego z siłą 60Nm jak podaje instrukcja...

post-90301-0-99783100-1455904801_thumb.jpg

Edytowano przez krzysiek siz

Powiem krótko

Gówno jak mało które crashpady, szkoda nawet gadać.

Faktycznie kiepskie rozwiązanie - w MTS bezapelacyjnie sprawdzają się gmole - przetestowane już przez kilka osób. Realnie chronią motocykl i osprzęt , nie uszkadzają elementów w punktach montażowych do ramy podczas kolizji...

Gmole idealne, nie ustałem kiedyś przy zawracaniu na nierównym parkingu w pionie, nie utrzymałem masy i położyłem na kostce moto, na szczęście były gmole, gdyby nie one, to boczek połamany, porysowany w najlepszym razie...
2 raz krzyżówce, na wąskiej drodze, nie rozjechała mnie nieomal córka Ducafil'a :razz: (żarcik) oboje sobie środeczkiem jechaliśmy, a ZONK za zakrętem :) niech żyją gmole...

Daruj sobie crashpady montowane do silnika, a w szczególności koło pompy wody, bo glebniesz jak ja, nie fortunnie na parkingu i do domu nie dojedziesz na kołach...

Edytowano przez martini

Trochę odgrzeję temat.. Jakie gmole (producent) szczególnie polecacie? Polski HEED z wersją "bunkier" czy coś innego? Pasowałyby mi w wersji kolorystycznej stalowej a nie czarnej.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.