Strzala88 0 Napisano Listopad 18, 2020 (edytowany) Zanoszę się z zamiarem zakupu MTS 1200 na wydechu Termignioni, niby wszystko ok z motocyklem, jest to Polski salon, przebieg około 35 tyś. zastanawia mnie tylko to że jest mocno okopcony wydech. W żadnym innym motocyklu nie miałem aż tak okopconej końcówki wydechu, ale spotkałem się z tym nie pierwszy raz w Multistradzie, nawet jak przeglądam ogłoszenia to widać na zdjęciach że inne egzemplarze też tak mają? Czy to jest normalne w tych motocyklach? Jaki może być tego przyczyna? Edytowano Listopad 18, 2020 przez Strzala88 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
zuper 12 Napisano Listopad 18, 2020 u siebie w 1260 co jakiś czas doczyszczam Termi tym bardziej że jest bez kata :D a i tablica rej. od spodu jest trochę osmolona. Jak założyłem plastikową ramkę to ją powyginało od temperatury i poszła do kosza ;) Tapatalk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asty 34 Napisano Listopad 19, 2020 4 godziny temu, Strzala88 napisał: Zanoszę się z zamiarem zakupu MTS 1200 na wydechu Termignioni, niby wszystko ok z motocyklem, jest to Polski salon, przebieg około 35 tyś. zastanawia mnie tylko to że jest mocno okopcony wydech. W żadnym innym motocyklu nie miałem aż tak okopconej końcówki wydechu, ale spotkałem się z tym nie pierwszy raz w Multistradzie, nawet jak przeglądam ogłoszenia to widać na zdjęciach że inne egzemplarze też tak mają? Czy to jest normalne w tych motocyklach? Jaki może być tego przyczyna? Odpowiedź jest prosta: MTS 1200 a zwłaszcza DVT lubi łyknąć trochę oleju, nawet 1260 też tak ma, pomimo, że coś tam poprawiono z pierścieniami, ponoć 950S nie wymaga dolewek ;-) Zatem albo to akceptujesz , albo kupuj MTS V4, choć nie gwarantuję, bo każdy silnik odrobinę oleju zużywa, jednak nasze więcej a zwłaszcza jak rozkręcisz mocno manetkę ;-) :-) Chyba, że jest to pełny przelot i bez kata, tak jak u mnie, to ma prawo być tak :-) https://photos.app.goo.gl/TWnYRdHJkvrzNGdP7 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
herni 9 Napisano Listopad 19, 2020 Odpowiedź jest prosta: MTS 1200 a zwłaszcza DVT lubi łyknąć trochę oleju, nawet 1260 też tak ma, pomimo, że coś tam poprawiono z pierścieniami, ponoć 950S nie wymaga dolewek ;-) Zatem albo to akceptujesz , albo kupuj MTS V4, choć nie gwarantuję, bo każdy silnik odrobinę oleju zużywa, jednak nasze więcej a zwłaszcza jak rozkręcisz mocno manetkę ;-) :-) Chyba, że jest to pełny przelot i bez kata, tak jak u mnie, to ma prawo być tak :-) https://photos.app.goo.gl/TWnYRdHJkvrzNGdP7Mam MTS 1000DS z około 60tys przebiegu . Oleju kompletnie nie pobiera a nie ma lekko pod moją ręką. Świetny motocykl.Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka 1 Asty zareagowało na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Asty 34 Napisano Listopad 19, 2020 (edytowany) herni Twój nie ale ja w 1200S DVT 2015 jak rozkręcam, to dolewam - taka prawda jest 1 godzinę temu, herni napisał: Mam MTS 1000DS z około 60tys przebiegu . Oleju kompletnie nie pobiera a nie ma lekko pod moją ręką. Świetny motocykl. Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka herni Twój nie i ja bym się cieszył , ale ja w 1200S DVT 2015 jak rozkręcam, to dolewam - taka prawda jest - mój potrzebuje trochę oleju od zmiany do zmiany , niestety... Edytowano Listopad 19, 2020 przez Asty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Listopad 20, 2020 Wystarczy może, dbając o sprzeta bardziej, niż fabryka zaleca, robić przeglady olejowe połówkowe co 50% interwału i nie trzeba dolewać. ...a przynajmniej ja nie miałem potrzeby.Wysłane z pośrodku niczego 2 FLASH i Asty zareagowały na to Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Groszek 8 Napisano Listopad 23, 2020 gizzy... czyli Ty też dolewasz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
miki 19 Napisano Listopad 23, 2020 Dnia 20.11.2020 o 11:14, gizzy napisał: Wystarczy może, dbając o sprzeta bardziej, niż fabryka zaleca, robić przeglady olejowe połówkowe co 50% interwału i nie trzeba dolewać. ...a przynajmniej ja nie miałem potrzeby. Wysłane z pośrodku niczego Też nie dolewam i nie kopci. Może to ropniak ...;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gizzy 54 Napisano Listopad 24, 2020 gizzy... czyli Ty też dolewasz :)W pewnym sensie tak i to dość sporo ;)Wysłane z pośrodku niczego Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach