Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Gość

Pokaż swojego superbike`a.

Polecane posty

Moto kosmetyka.. Ja jeszcze parę tygodni i powinno być ok :)

Z tą koncentracją zgadzam się 100%.. Od prawie dwudziestu lat jeżdżę w góry od ponad 10 w najwyższe także i tam to jest wyrocznia.. Ale tutaj dochodzi czynnik niezależny odemnie niestety.. awaria tylnego zacisku dosłownie.. pytanie tylko dlaczego bo to że miałem szczęście to wiem.. Minutę wcześniej a nie byłoby co zbierać (czytać winklowy amok..)

.. awaria tylnego zacisku dosłownie.. pytanie tylko dlaczego bo to że miałem szczęście to wiem..

... no jak awaria zacisku to nie mam pytań - trzymaj się i jak znajdziesz przyczynę to wrzuć koniecznie

Szukam.. Ale na razie nie bardzo mogę zajrzeć bo troszkę mnie na....la wszystko.. Oczywiście że zapodam bo takie cuda działy się już kiedyś w UK i US..

Zblokowanie tylnego koła, mogła spowodować prozaiczna sprawa zbyt dużo płynu w zbiorniczku, lub uszkodzone uszczelnienie tłoczka/ zapieczenie, tak czy siak, trzeba rozebrać i sprawdzić... i zwracać uwagę na prawidłowy poziom płynu...

Bywały takie przypadki, że syf z nadmiernie smarowanego łańcucha w połączeniu z piaskiem podrywanym przez tylne koło, uszkadzały uszczelniacz, słone okolice exploatacja motocykla zimą, także swoje robi...

Życzę szybkiego powrotu do zdrowia!

Pozdr. J-999

Dziękuję.. Powoli wszystko zaczyna mieć sens.. Za moto wezmę się jak wrócę z rekonwalescencji.. Tak po 25tym powinienem być już w stanie coś pogrzebać.. Ale też taki samo tok myślenia mam jak J-999

A nie zmieniałeś przypadkiem setów lub samej dźwigni tylnego hamulca?

No właśnie nie.. Oskar kiedyś zmienił ale to dawno raczej było, ale on także nie używał tylnego hamulca.. sprawdziłem wyregulowane było dobrze..

Za...bisty sprzęt. Gdyby 3x9 nie były tak śliczne, to kupiłbym Panigale :). Bardzo mi się podoba ta maszyna.

Edytowano przez Jarek72

I wszystko jasne :-D

To teraz zabierajcie sprzęty i do mnie na tor pod Paryżem ;-)

Porównamy z moim austriackim potworem ;)

Ps. Chyba musimy was na "kawkę" odwiedzić i na żywo obczaić

Właśnie, że nie :mrgreen: , nie jestem skonserwowanym zwolennikiem monowahadła, chociaż faktem jest, że jest ładniejszy, :mrgreen:

Pozdr. J-999

Hehehe, na dodatek umiem liczyć.....

Ale ładniejsze jest 1199 na bank, hm.... niestety, jeszcze długo nie będzie mnie stać, a obawiam się, że jak w końcu będzie, to nie bdzie już paliw płynnych, a motongi będą bezgłośnie pokonywać bezkresne przestrzenie naszych pięknych profilowanych autostrad :mrgreen:

Dobra, już nie będę pić.... do następnego razu....

A tak poważnie, to Panigale, dużo bardziej mi się podoba niż 1098/1198...

Pozdr. J-999

P.S.

A gdybym miał jednakową ilość gotówki i miał wybierać jak kiedyś (  między 1098 a 999, i wybrałem 999), między 999 a Panigale obojętnie, którym wybrałbym Panigale...podoba mi się ten drapieżny wygląd....

Edytowano przez klekot999

Mój wczorajszy zakup - do dziś jeszcze z radochy po ścianach chodzę ;)

Czyli, że to Ty !! ;)

Gratulejszyn :D

KGr    1

Mój wczorajszy zakup - do dziś jeszcze z radochy po ścianach chodzę ;)

Grubo! "9" zawsze mi sie podobaly. Gratki! :)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.