ArturN 0 Napisano Wrzesień 28, 2012 :mrgreen: jakiś zboczony jestem, fajne macie te papugi, zazdroszczę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Wrzesień 28, 2012 Nieee, no SUPER! :) Bardzo fajnie się prezentuje 8-) ... nie ma to jak gaźniki! :thumbup: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marian89 1 Napisano Wrzesień 30, 2012 gdzie się kupuje SS-y? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sizen1 1 Napisano Wrzesień 30, 2012 ja mojego mam z niemiec z Drangstedt calkiem przypadkowo poprostu byl na sprzedaz i jak usłyszałem silnik to sie wgl nie zastanawiałem ; :D :D :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
JBo 0 Napisano Październik 7, 2012 ja mojego mam z niemiec z Drangstedt calkiem przypadkowo poprostu byl na sprzedaz i jak usłyszałem silnik to sie wgl nie zastanawiałem ; :D :D :D Rewelacyjny ten SS wyglada na bardzo dobry stan, który to rocznik? I jaki przebieg? świetna sztuka. Trafiło Ci się jak nic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sizen1 1 Napisano Październik 7, 2012 ja mojego mam z niemiec z Drangstedt calkiem przypadkowo poprostu byl na sprzedaz i jak usłyszałem silnik to sie wgl nie zastanawiałem ; :D :D :D Rewelacyjny ten SS wyglada na bardzo dobry stan, który to rocznik? I jaki przebieg? świetna sztuka. Trafiło Ci się jak nic Rok 94 i 52 tys z groszem .;D sporo juz w nim wymienilem (alternator , rozrusznik , tarcze sprzegla , i pods. paski olej itd) na dniach daje go do malowania ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Październik 7, 2012 ja mojego mam z niemiec z Drangstedt calkiem przypadkowo poprostu byl na sprzedaz i jak usłyszałem silnik to sie wgl nie zastanawiałem ; :D :D :D Rewelacyjny ten SS wyglada na bardzo dobry stan, który to rocznik? I jaki przebieg? świetna sztuka. Trafiło Ci się jak nic Rok 94 i 52 tys z groszem .;D sporo juz w nim wymienilem (alternator , rozrusznik , tarcze sprzegla , i pods. paski olej itd) na dniach daje go do malowania ;] Ale wiesz, że to jest 750-tka z silnikiem od 900-tki, nie? ... I ten rocznik '94 to być może jest silnika bo "buda" jest starsza... Jak już dajesz go do malowania to daj mu nowszy wzór napisów (te mniejsze, złote) Wtedy będzie wyglądał na '94 ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sizen1 1 Napisano Październik 8, 2012 ja mojego mam z niemiec z Drangstedt calkiem przypadkowo poprostu byl na sprzedaz i jak usłyszałem silnik to sie wgl nie zastanawiałem ; :D :D :D Rewelacyjny ten SS wyglada na bardzo dobry stan, który to rocznik? I jaki przebieg? świetna sztuka. Trafiło Ci się jak nic Rok 94 i 52 tys z groszem .;D sporo juz w nim wymienilem (alternator , rozrusznik , tarcze sprzegla , i pods. paski olej itd) na dniach daje go do malowania ;] Ale wiesz, że to jest 750-tka z silnikiem od 900-tki, nie? ... I ten rocznik '94 to być może jest silnika bo "buda" jest starsza... Jak już dajesz go do malowania to daj mu nowszy wzór napisów (te mniejsze, złote) Wtedy będzie wyglądał na '94 ;) Wiem :D przeciez w papierach mam wszystko napisane a po 2 jest on po wypadku ;p tank jest inny lagi i kilka innych elementow ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sizen1 1 Napisano Październik 8, 2012 stary tank. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Październik 8, 2012 Aaa, to dobrze :) Po starym tanku (nieźle zmasakrowany) widać że to '94-ty ;) ... no, to masz co robić w zimę ;) Pzdr. ja mojego mam z niemiec z Drangstedt calkiem przypadkowo poprostu byl na sprzedaz i jak usłyszałem silnik to sie wgl nie zastanawiałem ; :D :D :D Rewelacyjny ten SS wyglada na bardzo dobry stan, który to rocznik? I jaki przebieg? świetna sztuka. Trafiło Ci się jak nic Rok 94 i 52 tys z groszem .;D sporo juz w nim wymienilem (alternator , rozrusznik , tarcze sprzegla , i pods. paski olej itd) na dniach daje go do malowania ;] Ale wiesz, że to jest 750-tka z silnikiem od 900-tki, nie? ... I ten rocznik '94 to być może jest silnika bo "buda" jest starsza... Jak już dajesz go do malowania to daj mu nowszy wzór napisów (te mniejsze, złote) Wtedy będzie wyglądał na '94 ;) Wiem :D przeciez w papierach mam wszystko napisane a po 2 jest on po wypadku ;p tank jest inny lagi i kilka innych elementow ;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marian89 1 Napisano Listopad 19, 2012 ostatni wypad za miasto Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grants 0 Napisano Grudzień 18, 2012 po wysokowaniu:)) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marian89 1 Napisano Grudzień 19, 2012 polerka , recyma? czy firmowa? u siebie rozważałem taka opcje z czerwonym ale nie wyszło na szczęście. U Ciebie bardziej pasuje. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grants 0 Napisano Grudzień 19, 2012 Maszyna samorobka swietnie sobie radzi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
marian89 1 Napisano Grudzień 19, 2012 Maszyna samorobka swietnie sobie radzi ;) a mógł byś ja zaprezentować? tez miałem w planach coś zrobić , a skończyło się na rekach. dostałem kostkę do polerki (jak cegła wygląda taka mała) i pod temp. obrotu filcu na wiertarce topi się i po przyłożeniu do alu. zciera metal dość dobrze i daje ładny połysk. ukróciła mi prace o polowe. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
grants 0 Napisano Grudzień 20, 2012 w dziale reklama jest watek poleruje felgi tam cos sie dowiesz :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
piolek 0 Napisano Marzec 6, 2013 A oto mój. Jest to sprzęt po Redu więc starych zdjęć wtykał nie będę. Teraz jest zrobiony troszkę inaczej. Podobało mi się bez owiewek więc zostało, drobna rzecz jak fajnie zamaskować dół czachy może jakieś pomysły? Technicznie TIP- TOP zrobione wszystko a z zewnątrz może komuś się spodoba. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sizen1 1 Napisano Czerwiec 24, 2013 Moje cudo po malowaniu troche malo wyrazne ale jest;p http://img6.imageshack.us/img6/5650/9xgm.jpg nie idzie dodaczdjecia ;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mandaryn 1 Napisano Sierpień 4, 2013 Witajcie, SS przeszedł juz chrzest bojowy, dzielnie radząc sobie z zakrętasami chorwackich dróg. Czas zatem podzielić się i z Wami moim małym projektem, który tak na dobrą sprawę, finał będzie miał w przyszłym sezonie. Ale zanim SS’iak pokaże nowe szaty króla, parę słów, czemu poświęciłem minioną zimę i godziny poszukiwań części online;) Aha, co do samej „bazy”- nabyta drogą zakupu, w okolicach Poznania; zapuszczona, umorusana i zabiedzona. Do tego, po małych drogowych traumach. Ale, od czego są dobrzy wujkowie… ;)Dodam jeszcze, że wszystko wzięło się z tego, że ten Supersport jest dla mnie tak ponadczasowy w swej linii, że jak już przejdzie total makeover i stanie się zadziornym monoposto, całe to grzebanie, poszukiwanie, radzenie się i kombinowanie, wynagrodzone zostanie do n-tej satysfakcji. A tymczasem, lista małych ingerencji: a) napęd • zębatka tylna STEALTH 37Z• zębatka przednia JT 15Z• DID łańcuch- złoty VX2• osłonka zębatki- malowanie/czarny mat;• klocki hamulcowe- przód i tył- sportowe Lucas’y• komplet opon- Pirelli Diablo Rosso II• zmienione tarcze hamulcowe- przód b)zawieszenie –„wisienka na torcie” ;) • tylny amortyzator- nowy, dedykowany do tego model firmy Hyperpro• przednie zawieszenie- cały środek nowy- sprężyny Hyperpro, uszczelniacze, oleje; całość zawieszenia przygotowana przez dobrze znanego Łukasza z LTDesigns. Rezultat- moto prowadzi sie wybitnie! c)silnik • założone dysze Dynojet+ filtr K&N+ regulacja i strojenie gaźników(juz pod nowy wydech)• świece NGK• przewody zapłonowe NGK• nowe paski& rolkiCałość zalana Agip'em. d)wydech• BOS carbon, dorobiony pod wysokie mocowanie• dorobione mocowanie• dorobione rury• zmienione nowe, ale używane korektory d) modyfikacje: • felga tylna- z modelu 900- 5,5 cala• szyba MRA• pompy hamulcowe BREMBO z modelu 900• akcesoryjne clip'on'y i zbiorniczki( całość w czerni) e)malowanie: • felgi• wahacz• stelaż• lusterka• osłona pasków(wraz z elementem rzeźbiarskim kolegi PLP;); wszystko w czernif)pozostałe • uszczelka pokrywy sprzęgła• uszczelka kolektora wydechowego• komplet manetek Progrip 724 czarny/czerwony• nowe obicie kanapy• male kierunkowskazy( tyl, plastik został przycięty)• nowy, oryginalny podnóżek• nowe łożyska• nowe mocowanie tablicy• nowe aku• przewody hamulcowe w stalowym oplocie• sportowe klamki CNC- czarno- czerwone• akcesoryjne końcówki kierownicy• alu podnóżki- czerwień, wpadająca w róż;)Docelowo- akcesoryjne sety. Pewnie padnie na Woodcraft'a.Do zamontowania: • boczny amortyzator( poszukiwane mocowanie- chetnie przyjme;)• przedni błotnik- carbon- do kupienia; kupiony okazał sie nietrafiony- chętnie odsprzedam/wymienię• crash pady I jak pisałem wcześniej-nowe barwy. Ale to dopiero przed nami. I nie będzie to kolejna wariacja z białą ramą ;) Na tym etapie, moto miało zostać sprawdzone mechanicznie. Jest świetnie, ale nie wiem, czy nie skończy sie na włożeniu mocniejszego serducha... może coś z ST'ka... Gdyby ktoś miał silnik od ST2,chętnie poznam szczegóły. Pozdrawiam, Mandaryn;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
geni 0 Napisano Sierpień 4, 2013 Już jest malinowo, a jak zrealizujesz wizje, to będziesz miał zajebisty zakrętozapierdalaczonastrojopoprawiacz ;). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mandaryn 1 Napisano Sierpień 5, 2013 I do tego- v2.A tego nie da się podrobić;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
desmoradek 0 Napisano Sierpień 24, 2013 A to mój SS 900 wersja torowa . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Sierpień 24, 2013 Prawdziwy torowy wycior, podoba mi się :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KAMYK 9 Napisano Sierpień 24, 2013 A to mój SS 900 wersja torowa . stopu nie musi być? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
topgear68 0 Napisano Sierpień 26, 2013 stopu nie musi być? Nie B) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach