Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

delta81

Pochwal się swoją Multi

Polecane posty

To ja też się pochwalę :D

Naaaajs ;)

A co to za system masz pod kufry? Ciekaw jestem, bo oryginalne są mega drogie a wcale nie tak praktyczne (przez swój dość nietypowy kształt).

Taką kupiłeś czy dorabiałeś?

Pozdrawiam,

Quanti

Naaaajs ;)

A co to za system masz pod kufry? Ciekaw jestem, bo oryginalne są mega drogie a wcale nie tak praktyczne (przez swój dość nietypowy kształt).

Pozdrawiam,

Quanti

:D

Co do stelaża pod kufry, to kupiłem z takim i jeszcze nie wiem jak się to będzie spisywać. W każdym razie geni prosił o dokładne fotki i obmiar. Jak zrobię to mogę podesłać.

Naaaajs ;)

Pozdrawiam,

Quanti

Co do stelaża pod kufry, to kupiłem z takim i jeszcze nie wiem jak się to będzie spisywać. W każdym razie geni prosił o dokładne fotki i obmiar. Jak zrobię to mogę podesłać.

Ale kufry też były w komplecie?

Jasne, ślij jak tylko będziesz miał :)

Pozdr,

Q.

Naaaajs ;)

Pozdrawiam,

Quanti

Hehe

Stelaż pod kufry to moja produkcja. Pasuje pod takie stare kufry Shuha. wygląda tak:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/7de ... ee8a4.html

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/937 ... 53b5d.html

Poprzedni właściciel dostał je ode mnie w prezencie.

Krupin:

Jak nakazują zasady dobrego wychowania - zanim dołączysz się do dyskusji - przywitaj się, przedstaw siebie, pochwal się swoim motocyklem.

Krupin:
Jak nakazują zasady dobrego wychowania - zanim dołączysz się do dyskusji - przywitaj się, przedstaw siebie, pochwal się swoim motocyklem.

OK jak znajde czas to się przedstawie w odpowiednim dziale

Piękne motocykle :)

przy okazji pytanie, niedawno miałem możliwość przejechania sie na multi 620, moto robi spore wrazenie...

Mam jednak pytanie, czy ten motocykl nie jest niewygodny dla wysokich osob? Niestety nie mialem mozliwosci zrobic nim trasy 200km i przekonac sie czy będę w stanie z niego zsiąść... mam 195cm, 96kg wagi.

Dzięki 8-)

multi 620 bardzo fajna, a MTS 1000 jeszcze fajniejsza...... bo mocniejsza

Mam 180 cm i przebiegi 1000 km dziennie nie stanowiły nigdy żadnego problemu.

Myślę, że przy 195 cm będzie Ci również wygodnie

Pozdrawiam

... a ja napisze 2-3 słowa jako porównanie - miałem przyjemnośc jeżdzić: bmw 1200 adventure, aprilią caponord 1000 i mam zaszczyt posiadać multę 1000, i wnioski mam następujące:

bmw- pomijam kwestie że koleś od wiosny ją ma i zaliczył już 2 naprawy warte ponad 4 tysie (przebieg 47tysi)- nie moja sprawa ale: dynamika do BANI, powyzej 160 strasznie myszkuje, dobrze chroni przed wiatrem , kopa ma powyżej 5500obr., jak sie leci powyżej 150 to dodanie i ujęcie manetki gazy jest odczuwale (bujnie maszyną), bardzo ciezki, zalety: małe spalanie (5,8-6.7), bardzo wygodna kanapa i sam motocykl także ale przy prędkościach 120-130 max. , rewelacyjne!!! prowadzenie tylnego koła - poprostu jak po lini... - generalnie chciałem ten sprzet , ale sie wyleczyłem...

caponord: fajny kompromis między multa , a bmw tz. - tanie w kupnie i eksploatacji, bezawaryjny, bardzo wygodny i dobrze chroni przed wiatrem/deszczem. minusy : kanapowiec - dla mnie za miekki,średnio o 1 litr większe spalanie niz multa,koleś spalił licznik i ksenony - może miał pecha. po zakrętach niepewna , czuć jak "pracuje" cała rama, za słabe hamulce - tylny się zagotował w górach.

multa: minusy: mała ochrona (bardzo) przed deszczem , przed wiatrem też ale akcesoryjna szyba +deflektor załatwia temat zawirowań powietrza,do bani wskażnik paliwa - pokazuje co chce.... przeglądy (co 8 tysi ) to już jakaś masakra przy turystyku!!! niekiedy 1 wyjazd to 9-13 tysięcy!plusy: mała masa - bardzo poręczna, smukła budowa dolnej cześci ( capcie w koleinach poległu - multa nie ;-) ) , bardzo ekonomiczny (5,4-6,5 - turystyka (100-160km/h) + 3 kufry i metrowy wieprz (czyli ja)) , dynamiką powala zarówno capcia jak i bmw - i to w każej chwili ruszenia manetką.... zakręty - króluje!!! bezapelacyjnie jeśli jest trochę skręcona na twardo to łupie wszystkie sprzętu - nawet plastiki, ale te nastawy są problematyczne w jeździe turystycznej... generalnie jest precyzyjna jak chirurgiczny skalpel : jak przyłorzysz tak pokonasz zakret. "zamykanie" opon jest łatwe jak "bułka z masłem" jak jedziesz na mulcie

chyba tyle - osoby które będą chciały mnie zlinczować za obrazę bmw czy capcia to: miałem pod sobą egzemplarze jakie miałem (bmw-2009, capeć- 2004 i 2006) - jesli miały jakieś usterki to ja ich nie wyłapałem a własciciele o nich nie wiedzieli - powyższe słowa są moimi prywatymi i subiektywnymi odczyciami/opiniami .

a za to mnie możecie linczować - DUCATI GÓRĄ!!!!!!!

Jak to jest że takie cuda śmigają po 3city a ja żadnego nie widziałem !!!! Musimy się jakoś spotkać w naszym trójmiejskim gronie i po podziwiać :P

To i ja pozwolę sobie wkleić moją sztukę:

p90300211111111.jpg

p9030020.jpg

Uploaded with ImageShack.us

No nie powiem nic... oprócz tego, że do Libanu to tym bym się chętnie wybrał ;)

Piękna maszyneria... dopracowana i trochę sucz zadziorna - naprawdę fajny sprzęt. Tyko cena trochę męczy ale o tym nie powinno się pisać to przecież nie wada.. :|

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.