Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
Arnelize

Reanimacja od A do Z

Polecane posty

Mam gdzieś taka tuleję przedniej osi od monstera z sensorowym napędem z tylnego koła. Poszukam i dam znać.

Mam gdzieś taka tuleję przedniej osi od monstera z sensorowym napędem z tylnego koła. Poszukam i dam znać.

Oooo... !! :) będę wdzięczny bardzo i to bardzo.

Sanki są powalwjące! :lol:

A bo to ja nie napisałem chyba, że konstruuję wersję na zimę Monstera? ;p he he he...

Z nowości to to co na fotkach po niżej, już nie wiele zostało, w środę pewnie zabiorę się za elektrykę i FRU..

post-341-1366036068,2372_thumb.jpg

post-341-1366036068,3944_thumb.jpg

Trochę sie zagalopowałem z tą osią. Mam od zawieszenia z "grubą" ośką. Nie bedzie pasować do Ciebie.

Trochę sie zagalopowałem z tą osią. Mam od zawieszenia z "grubą" ośką. Nie bedzie pasować do Ciebie.

To lipton ;/ jakieś pomysły co z tym zrobić?

I teraz jeszcze tak, gdzie dorwę paski ?? bo szukam w necie i nic, z tego ci mi wiadomo to kod mają "73710011A" ale tego też nie jestem pewien, bo na starych nie ma tak owego. Potrzebne mi jeszcze zabezpieczenie przedniej zębatki, ma ktoś może na zbyciu albo wie gdzie tak owe udo przytule?

No chłopaku - kto szuka ten znajdzie. MOTOMANIAX.pl i wszystko jasne :lol:

No chłopaku - kto szuka ten znajdzie. MOTOMANIAX.pl i wszystko jasne :lol:

Darku pierwsze co zrobiłem to zajrzałem do Ciebie na stronkę, ale nic tam nie znalazłem, teraz przeszukałem jeszcze raz i chyba ślepy jestem bo nie ma pasków itp, co mi potrzeba, są tylko rzeczy które tak bardzo bym chciał mieć ale nie stać mnie :D

I chyba muszę odebrać sprężynki w końcu :)

Jednak nie udało się zabrać dziś za elektrykę, czas pochłonęły prace nad podstawką pod akumulator.

A teraz jak to zrobić:

Arkusz kwasówki albo aluminium ja użyłem o grubości 1 mm, trochę przyrządów do równych pomiarów, i coś do cięcia tego, nożyce albo wyrzynarka i jedziemy.

Parę fotek:

post-341-1366036102,5552_thumb.jpg

post-341-1366036102,6909_thumb.jpg

post-341-1366036102,814_thumb.jpg

post-341-1366036105,4674_thumb.jpg

post-341-1366036105,6903_thumb.jpg

Tam w słoiczku z tyłu to klej?? 8-)

Tak specjalny do metalu ;p

Nie no to resztki mojej kolacji bo tak mnie pochłonęło konstruowanie, że nie miałem czasu zrobić normalnej szamy to coś tam złapałem z lodówki i opendzlowałem na biegi i dalej do klecenia.

Czemu klej? Do czego w tym wszystkim klej 748duc?

To było niwinne szyderstwo :D

Tak naprawdę uważam ,że robisz dobrą robote pokazując jak własnymi rękami zrobić coś z niczego. Duży szacun , szczególnie ,że tworzysz przy okazji dokumentację fotograficzną. Będzie dla przyszłych pokoleń Ducatisti :D

No chyba , że za rok dwa wszyscy będziemy bogaci i będziemy zamawiali towary u Musieli'ego dwa dni przed ich montażem.. :roll: :lol:

To było niwinne szyderstwo :D

Tak naprawdę uważam ,że robisz dobrą robote pokazując jak własnymi rękami zrobić coś z niczego. Duży szacun , szczególnie ,że tworzysz przy okazji dokumentację fotograficzną. Będzie dla przyszłych pokoleń Ducatisti :D

No chyba , że za rok dwa wszyscy będziemy bogaci i będziemy zamawiali towary u Musieli'ego dwa dni przed ich montażem.. :roll: :lol:

Dało się wyczuć he he he...

Pokazuję bo liczę, że jak coś spitole to mi podpowiecie jak to zrobić, a w ten sposób będzie wszystkim łatwiej mi wytłumaczyć a wam mnie.

Też robię foto relację ze względu na to, że człowiek nie raz czegoś szuka w necie a ludzie piszą na forach jakimś dziwnym językime zrozumiałym chyba tylko i wyłącznie dla nich < w senie że nie potrafią tłumaczyć > a taki o ułatwi sprawę. Muszę się przyznać, że sporo odpuściłem sobie z czystego lenistwa, no ale też musi zostać coś dla innych do pokazania i udokumentowania :D

A no i życzę wszystkim abyśmy byli na tyle bogaci jak powiedziałeś :) , ale ja i tak bym klepał blachę tak jak teraz, bo lubię to he he he...

zamierzasz to znitować czy pospawać??

jesli nitować to mała rada - uzyj nierdzewnych nitów a nie aluminiowych

tylko musisz miec większą gwintownicę albo pary w łapach od cholery :D

zamierzasz to znitować czy pospawać??

tylko musisz miec większą gwintownicę albo pary w łapach od cholery :D

Dla czego nierdzewne by były lepsze, bo twardsze są?

Nitownice nie jest za duża, lecz pary w łapach jest trochę więc jak coś dam radę :D

W planach było nitowanie, i właśnie albuminowymi nitami, ale to tylko tak proforma, bo porobiłem takie zakładki, że i bez nitów się trzyma, można powiedzieć, że zakułem podstawkę :)

w lepszych nierdzewnych masz nierdzewny trzpień który z czasem nie rdzewieje po prostu - estetyka. na pewno w asmecie dostaniesz

tylko musisz miec większą gwintownicę albo pary w łapach od cholery

Ikrencik miałeś na myśli nitownicę jak sądzę!! a nie gwintownicę. Jestem wyczulony :D

pewnie ze nitownice, widać franek mi głowe zaprzątał i napisałem gwintownicę

tylko musisz miec większą gwintownicę albo pary w łapach od cholery

Ikrencik miałeś na myśli nitownicę jak sądzę!! a nie gwintownicę. Jestem wyczulony :D

Dobrze że sprostowane, lecz każdy chyba załapał o co chodzi :)

w lepszych nierdzewnych masz nierdzewny trzpień który z czasem nie rdzewieje po prostu - estetyka. na pewno w asmecie dostaniesz

I takie będą, bo szkoda skrobać rudą za jakiś czas.

pewnie ze nitownice, widać franek mi głowe zaprzątał i napisałem gwintownicę

Coś sugerujesz? Nie bój się, orientację mam taką jak większość :D

ja nic nie sugeruję :D brakowało mi Ciebie na forum :D

jedziesz z nami do brna na poczatku lipca??

Potrzebna pomoc ;/

Podczas składania sprzęgła coś mi nie pasowało i się okazało. brak paru części, jest zdekompletowane ;( ale nie prze ze mnie, żeby nie było.

Pomocy potrzebuję bo nie znam nr części i nie mam pojęcia gdzie tego szukać, no i jakie koszta tego, bo miałem w planach w tym miesiącu już wyjechać.

W załączniku na foto zaznaczone czego brakuje.

post-341-1366036113,9694_thumb.jpg

Brakuje Ci jedynie "gum" amortyzatora, czy również tego stalowego "talerza z łopatkami" pod zabierakiem?

Talerz - 162.1.001.1B

Guma - 764.1.003.1B

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.