Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
kamilb

848 2 egzemplarze prośba o opinie

Polecane posty

witam

mam gorącą prośbę o opinię nt dwóch 'okazyjnych' egzemplarzy 848:

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1695000

http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1628720

być może osoby obeznane z marką widzą na zdjęciach lub w opisie coś czego ja nie widzę. wszelkie uwagi mile widziane, również ogólne nt kupna tego modelu.

pozdrawiam,

kamil

Dzień dobry, ale drogie te 848, za takie ceny już 1098 możesz wyrwać- niestety tylko 2 czerwone i 1 żółta, tylko trzeba wiedzieć gdzie...tylko ten okropny hałas suchego sprzęgła nieprzyzwyczajonym może rozpier.....ć konstrukcję...

Pozdr. J-999.

P.S. Franek ma rację, najpierw ćień topry sie mufi :lol:

wyszedłem z założenia że witanie się musiałoby wyglądać mniej więcej tak - siema, wogóle nie mam moto, dopiero robię A, więc właściwie nie mamy o czym gadać ale może kiedyś będziemy mieli jeżeli mi pomożecie wybrać ;]

@klekot999 - dzięki za uwagę, 1098 za ciężki na mnie, ale możesz rozwinąć myśl odnośnie gdzie można wyrwać coś taniej?

pozdrawiam,

kamil

Ewa    0
wyszedłem z założenia że witanie się musiałoby wyglądać mniej więcej tak - siema, wogóle nie mam moto, dopiero robię A, więc właściwie nie mamy o czym gadać ale może kiedyś będziemy mieli jeżeli mi pomożecie wybrać ;]

kamil

Dopiero robisz A i chcesz 848 na początek ?? :shock: :o :shock:

Anyway - witaj :)

Boa    0

Ooo SHIT :!: :!: :!: 848 na pierwsze moto :?: :shock: :o

No co?

Taki średniaczek. :D

Ewa    0

No co?

Jak to szło? 'Jak będę rozsądny i tylko raz odkręcę do końca, to wszystko będzie dobrze' :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Taaaaaaak.... :| :? :|

Boa    0

No co?

Teo, dla Ciebie może i owszem...

fakt chyba młody i gniewny.... albo nieświadomy że po zdaniu A to co najwyżej taki sprzęt w katalogu niech ogląda.

Ale idzie chłopak w dobrym kierunku... :lol:

...ten z Władysławowa był po mocnym szlifie.Zmienione owiewki itd.Klient może mocno pojechać w dół...Ogólnie chciał sporo przytulić ale się zawiódł:)

panowie mierzycie wszystkich swoją miarą.

taki młody gniewny znowu nie jestem - 29 lat dobijam. miałem okazję robić różne rzeczy w życiu i poruszać się różnymi pojazdami jeżdżacymi pływającymi i latającymi które są zarezerwowane dla super magików i wciąż żyję. jeżeli zdecydowałem się zakupić ten model - uważam że sobie poradzę i wiem co piszę. kpiące komentarze są naprawdę niepotrzebne i dość oklepane, sporo ich w sieci w temacie mocne moto dla amatora.

proszę jedynie o opinię o ww. egzemplarzach, ewentualnie wskazówki co do zakupu takiego moto.

pozdrawiam,

kamilb

...ten z Władysławowa był po mocnym szlifie.Zmienione owiewki itd.Klient może mocno pojechać w dół...Ogólnie chciał sporo przytulić ale się zawiódł:)

dzięki za odp.

no właśnie.. po szlifie.. i pytanie jeżeli szlif był taki że owiewki się nie rozleciały zupełnie, tzn mam zdjęcie porysowanego całego boku, urwanego lusterka itp - jest duża szansa że moto jest cały zdrowy po wymianie plastiku? czy upraszczam?

pzdr,

Kamilb

...wydaje mi się ,że "upraszczasz"...mam znajomego który sprowadza sprzęty z Hiszpanii. Są to głównie sprzęty po szlifach na torze ,problem polega na tym że często miały też twista. Ja tam wierzę że są też mikropęknięcia i inne sprawy związane z uderzeniem-nie jestem fachowcem. Sprawdzenie tego moto nie polega tylko na tym czy prosto jedzie ale też wiązki kabli ,czujniki itd.

...pojazdy,jeżdżące i latające???

Kamilb- jaki cięższy? 2-3 kg to znacząca różnica? Nie wydaje mnie się...

Inna sprawa o sposób jazdy 1098- tu już trzeba głowy - faktem jest, że można się i "kulać" i powoli dozować doznania wynikające z kopiącego w jajeczka momentu obrotowego...

jak się namyślisz- dawaj znać - podam nr tel do odpowiedniego gościa...Pozdr. J-999

Boa    0

Janku, ja rozumiem, że reklamujesz Ryśka i Jego biznes (bo domniemam, że to ew od Niego te 1098), ale litości... na pierwszy motocykl 1098 :?: :o

Chcesz mieć kolegę na sumieniu :?:

Wiem, wiem... wystarczy powoli się "wdrażać", ale kto kupuje superbajka, żeby się nim kulać :?:

nie musisz się od razu obrażać nikt Tobie nie dogaduje, kupisz sobie co będziesz chciał ...

ale takim motocyklem nie będziesz pyrkał ... :lol: po ulicy . Od tego są inne sprzęty.

Zakup motocykla po szlifie to zawsze ryzyko. Jakie to ma znaczenie że jeździłeś ,pływałeś i latałeś .Fajnie .

Poza tym lepiej uczyć się z doświadczenia innych niż samemu zbierać cięgi .

@klekot999 raczej chodziło mi nie tyle o samą masę motocykla - gabaryty, jeszcze większa moc itd. ale będę pamiętał w razie czego jest taka opcja, dzięki

@63waldi daleko mi do obrażania się, luz ;]

odnośnie jeździłem latałem pływałem :) nie wnikając w detale chodziło mi o sam fakt że jestem mocno aktywny i niejednokrotnie miałem do czynienia ze sprzętami które są zarezerwowane dla profesjonalistów itp. myślę że wszystko jest dla ludzi, trzeba mieć trochę rozumu, jakiegoś respektu i woli nauki..

narazie wstrzymuję się z wycieczką aby obejrzeć wspomniane sprzęty. szkoda że rynek na motocykle ducati jest taki mały w PL, nie ma z czego wybierać. szkoda mi czasu na jakieś jeżdżenie po europie :/

w każdym razie dzięki i pzdr,

kamilb

odnośnie jeździłem latałem pływałem :) nie wnikając w detale chodziło mi o sam fakt że jestem mocno aktywny i niejednokrotnie miałem do czynienia ze sprzętami które są zarezerwowane dla profesjonalistów itp. myślę że wszystko jest dla ludzi, trzeba mieć trochę rozumu, jakiegoś respektu i woli nauki..

...a mnie to intryguje:) może spotkaliśmy się w Chrcynnej,Ostrowie Wlkp lub Przasnyszu ?

Boa    0
/.../może spotkaliśmy się w Chrcynnej,Ostrowie Wlkp lub Przasnyszu ?

...a może w kinie w Lublinie :?: :lol:

Boa, nie reklamuję, tylko lepiej brać naprawdę porządne sprzęty, od Ducatisti, a nie przypadkowego gościa co handluje autami i motorami ( specjalnie tak napisał ja...), sorki, ale Boa nie masz racji- wszystko zależy od dawkowania, znam gościa co miał hajabuse na 1 moto i przejeździł 4 lata, ale sprzedał...z braku czasu na jazdę...

Owszem, musi nauczyć się pewnych odruchów, balansu motocyklem, hamowania, hamowania z ominięciem kapelusznika, hamowania awaryjnego, patrzenia stereoskopowego, "ponad horyzont", no i pamiętać musi o zasadzie:

nieograniczonego braku zaufania do innych użytkowników dróg, chodników, poboczy i dróg podporządkowanych...

Pozdr. J-999

...a mnie to intryguje:) może spotkaliśmy się w Chrcynnej,Ostrowie Wlkp lub Przasnyszu ?

heh nie spadałem póki co, narazie zaliczyłem paralotnie, beskidy itp. skydiving zdecydowanie w planach na ten rok. poza tym kite surfing na ten rok, wygląda bez szału ale podobno jak dmuchnie to trudno wyczuć czy już się leci czy jeszcze płynie ;]

a wracając do moto i nauki jeżdżenia na takim wynalazku.. ja myślę że wogóle umiejętność przewidywania co się może wydarzyć albo co gość w bolidzie 50m przed toba może zrobić jest kluczowa - zarówno przy jeżdżeniu moto jak i samochodem. w tym akurat czuje sie bardzo mocny. jeżdżę na codzień w miarę agresywnie i jednocześnie względnie bezpiecznie (0 jakichkolwiek kolizji, prawko od 10 lat), właśnie dlatego że potrafię ocenić jaką bzdurę może popełnić gość przede mną itp. no ale.. cmentarze są pełne genialnych przewidujących kierowców ;]

kamilb

Bierz co Ci się podoba a nie jakieś dziwne dywagacje. Znam mnóstwo ludzi co kupowali litry a i większe bombowce na pierwsze moto. No risk = no fun :twisted:

Skoro szukasz na pierwsze moto powypadka to pewnie i tak kupisz jakąś "śrubę z podwójnym tulupem" - ale każdy musi zapłacić frycowe :lol:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.