Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
PoProstuMarcin

Zadupek

Polecane posty

Mnie to wygląda na coś na wzór tyłu MV Agusty F4

Theodor ma rację MV Agusta

Robią takie też do 748,916,996-8 . Niby oryginalne ale to tak jakby położyć do łóżka brunetkę z blondynką.. :mrgreen:

ale to tak jakby położyć do łóżka brunetkę z blondynką.. :mrgreen:

Nie wiem co masz na myśli, ale ja jestem za 8-)

Całość wygląda w porządku, ale coś czuję, że w takim wypadku trzeba zakupić kierunki, lampę i uciąć łopate. hmm, chyba gra nie warta świeczki ;p

Jak to nazwałeś łopata moim zdaniem nawet przy oryginalnym tyle jest bezwzględnie do usunięcia.

Tył monstera powinien się kończyć na lampie.

No i właśnie nad tym będę walczył przez przyszły tydzień. Jakieś podpowiedzi jak się za to zabrać i czy lepiej kupić gotowy zestaw- lub samemu kombinować? Już przejrzałem forum anglojęzyczne i na forum.motocyklistów, ale nadal zastanawia mnie skąd wziąć taki KIT na tablicę, lampę i kierunki. Ktoś z Was może zorientowany w temacie?

Ja mam w swoim obcięty ten element ramy do którego jest przykręcany ten kaczy dziób czy jak to zwać. Mocowanie lampy, tablicy i kierunkowskazów zrobiłem sam z profilu aluminiowego.

O tak też jestem za tym że monsterek powinien się kończyć na lampie, bo dalej to co jest to nie wiadomo po co, chyba za długie rury mieli jak produkowali ramy.

Skoro pytasz to powiem Ci że u mnie jest skrócony, a wszystko się trzyma na dwóch śrubach tych do których jest przymocowany zamek kanapy, a kierunki na krzyżu do tablicy, myślę że coś takiego bez problemu na allegro znajdziesz tylko drogo, więc jak lubisz kombinować to samemu taniej i więcej satysfakcji.

Dzięki za pomoc :) Już zamówiłem sobie "zadupek" i jutro zabieram się za obcinanie tyłu .

Znalazłem coś takiego : http://desmosilesia.pl/forum/viewtopic. ... 2dbd22953a i chyba właśnie na tym artykule będę się wzorował , z tym że uchwyt spróbuje zrobić sam ;p

Pozdrawiam:)

Marcin

O tak też jestem za tym że monsterek powinien się kończyć na lampie, bo dalej to co jest to nie wiadomo po co,

podstawka na żubra :lol:

Niby wszyscy potwierdzają, że stary monster jest ładny, a jakoś każdy właściciel zaraz z tym śrubokrętem i chce go poprawić. Naprawdę myślicie, że jesteście lepsi od stylistów Ducati? Nie chodzi mi tu o zmianę lusterek, migaczy czy nawet usunięcie 'kaczego dzioba', ale diametralna zmiana wizualnych proporcji motocykla przez zainstalowanie zadupka z mv, zakładanie jakichś wynalazkowych spoilerów pod silnik czy, o zgrozo, bardzo popularna ostatnio zamiana lampy (!!!), to już przesada.

Monster to dobra baza dla przeróbek, tylko musi on Monsterem pozostać.

Powiedzcie mi, co jest w tym motocyklu tak wyjątkowe, jeśli nie proporcje?

I z góry przepraszam wszystkich urażonych, wiem, każdy ma prawo mieć swoje zdanie. Tak więc to było moje.

Osobiście uważam że monstery sa bardzo proporcjonalne. Jedynie ten kaczy dziób pasuje jak świni siodło. Wszelkie inne zmiany maja na celu indywidualizację maszyny a nie poprawianie stylistów czy konstruktorów. Oczywiście zdarzają się wyjątki jak wszędzie i powstają okaleczone pokraki. Niemniej jestem jak najbardziej za gustownymi i wykonanymi ze smakiem i konsekwencją modyfikacjami.

Moim skromnym zdaniem ten zadupek to porażka :?

"Niemniej jestem jak najbardziej za gustownymi i wykonanymi ze smakiem i konsekwencją modyfikacjami."

Theo , oczywiście się tutaj z Tobą całkowicie ZGADZAM !!!

To znaczy doprecyzujmy. Ten zadupek jest niesamowity. Ale na MV F4 :)

1098 jest na nim zresztą wzorowany. Tylko do Monstera tak... nie bardzo :roll:

Ja również się zgadzam, a pytanie skierowane do Was o ten zadupek rodem z Mv Agusty było czysto teoretyczne :) Po prostu zdziwił mnie kształt tej nakładki bo prędzej się z takim czymś nie spotkałem ;p A co do indywidualizacji maszyn również całkowicie zgadzam się z Theodorem . W końcu styliści od Ducati zrobili kawał dobrej roboty i raczej nie trzeba ich poprawiać- jedynie dodać smaczku ot tak, od siebie ;)

Do zobaczenia na drodze !

Marcin;)

uff, już myślałem, że zamówiłeś ten wynalazek :)

Stąd moja emocjonalna odpowiedź. Ale to dobrze, pozdrawiam! :D

W kwestii mocowania tylnej lampy i kierunkowskazów przy obciętej ramie z mocowaniem bobrzego ogona.

post-88-1366036050,841_thumb.jpg

Tablica jest przykręcona od dołu do perforowanego elementu przykręconego do ramy tymi samymi śrubami co te aluminiowe kątowniczki od lampy.

tak tak.. gotowe sety za pincet zlotych.

na .org non stop ktos to kupuje, a to przeciez pare minut i kawalek byle jakiej blachy i szlifierka.

kwestia zeby ktos jakis ladny schemat zrobil, zeby kazdy na forum mogl sobie wydrukowac, przylozyc do blach, zagiac wzdloz kresek i voila!

chyba to bede ja :D

no i ja również zgadzam się z kolegami negującymi mega przeróbki...

dla mnie oryginał to podstawa do podziwiania, a dla innych do modyfikacji, niem mniej uważam iż podejście do M z brzeszczotem to lekka przesada i okaleczanie M'ki 4ever, ja stosuję i akceptuję tylko proste modyfikacje, które dają możliwość 100% powrócenia motonga do stanu pierwotnego viewtopic.php?f=108&t=3170&start=120

a to co nazywacie "kaczy dziób"... coz, jest PIĘKNY !! :lol:

no ale co kto lubie...

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.