Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
KAMYK

Jak zakodować kluczyk w S-4 ?

Polecane posty

Witam,mam od niedawna Ducata S-4 i niestety odpala tylko na kluczyku serwisowym,kiedys podobno jak twierdził sprzedawca odpalał na czarnym ...podobno da się zakodować kluczyk czarny od czerwonego wprowadzając czerwonym kluczykiem w stan kodowania..pytanko czy ktoś się z tym spotkał???

Proszę o każde info...z góry dzieki..

Kamyk

tak jak tłumaczyłem Ci telefonicznie. Nic więcej tu nie wymyślisz.

Boa    0

Theo, to jakie jest wyjście z sytuacji :?:

Fakt, faktem, że ja nie mam S4, ale może ktoś będzie miał podobny problem, to sobie odnajdzie temat i będzie wiedział, a tak narażasz się na odbieranie telefonów ;)

Potrzebny jest do tego komp DDS. Można rzeźbić w gównie i szukać pana "Czesia" który zakoduje transponder, ale szkoda czasu i pieniędzy. Mając czerwony kluczyk-matke kodujemy następne czarne do danego ECU własnie przy pomocy DDS-a.

Idźmy dalej z tematem i upierdliwością, a co jeśli ktoś zgubił i czerwony kluczyk :?: :D

Czy da się coś zrobić, czy trzeba wymieniać licznik i ECU bo immobilizer nie pozwoli odpalić nam motunga?

Jeśli ma jakikolwiek czarny idzie się do ASO po nową surówkę, a następnie klonuje kluczyk w tego typu firmie:

http://chimko.pl/

Jeśli zgubi się wszystkie kluczyki, stacyjkę, ECU oraz zegary (lub moduł immo) można wysłać do motomaniax.pl i tam zrobią porządek.

albo szukanie całego kompletnego używanego zestawu (ECU, zegary lub moduł immo, stacyjka, wlew paliwa, zamek kanapy) - koszt dość spory.

Kamyk - Ty się nie musisz martwić. W Twoim modelu - jak zgubisz wszystkie kluczyki - możemy usunąć immobilaizer w szybki, prosty i relatywnie tani sposób.

Arnelize - jak zgubisz czerwony kluczyk to mogę dorobić czerwony, tylko będę potrzebował zegary. Jak do tego masz czarny to na jego podstawie będzie można wyciąć "ząbki" na czerwonej, zakodowanej "surówce". A jak zgubiłeś też czarne to trzeba będzie dorobić wzór na podstawie jednego z zamków.

Takie czasy, że wszystko da się zrobić, albo prawie wszystko :lol:

Dzięki Musieli będę miał na uwadze, dziś dzwoniłem do poprzedniego właściciela i twierdził ze na dobrym akumulatorze odpalał mu na czarnym i czerwonym,fakt ze moto satało ostatnie tygodnie i aku jest slabe,dzis podladowalem i na czarnym zaczoł lapać ale nie zapalił,dawał znaki jakby wlaśnie prundu:) mu brakowało,zaraz potem na czerwonym chechłał i odpalił..

Musieli co Ty na to? Jutro podłącze dobry aku od Gorzko i zobacze,moze aku załatwi sprawe...może..

Swoją drogą uważaj na słaby akumulator bo ja w ten sposób najpewniej załatwiłem sobie regulator napięcia :/ a teraz szukam i widzę iż czeka mnie spory wydatek na końcówkę sezonu z którego się cieszyć nie mogą ;(

Swoją drogą uważaj na słaby akumulator bo ja w ten sposób najpewniej załatwiłem sobie regulator napięcia :/ a teraz szukam i widzę iż czeka mnie spory wydatek na końcówkę sezonu z którego się cieszyć nie mogą ;(

Dzięki Arnelize, jutro chyba zakupie...

ps dzis migałem troche i wariat palił z dotyku...

witam,

monster 695 pytanko - mam stacyjkę oraz zegary, kluczyk czarny (jakiś wynalazek) oczywiście nie pali. Zegary załącza i kręci, brak iskry Idzie to jakoś zgrać :roll:

witam,

monster 695 pytanko - mam stacyjkę oraz zegary, kluczyk czarny (jakiś wynalazek) oczywiście nie pali. Zegary załącza i kręci, brak iskry Idzie to jakoś zgrać :roll:

Zapytaj musieli...

pozdr

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.