Arnelize 0 Napisano Wrzesień 18, 2011 Jak się ma to to THEodorowe rzędowe zło odpalane z wiertarki ( :idea: :lol: ) do projektu Monster 1098 ... Odpowiednie narzędzia w ruchu !! Nie ma się, to zupełnie inny projekcik niskobudżetowy dla braciaka. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Wrzesień 18, 2011 Arne. Widzę ,że warunki skrajnie bojowe. Co będzie dalej? ;) Mix-u Duk-saki 1098 w rzędzie na pewno nie będzie. A o co dokładnie pytasz? Kiedy więcej szczegółów. Czy wachacz z 10 tki , czy inny. Koła jakie i tym podobne pierdóły. To mnie interesuje. Silnika nie będziesz rozbierał? Wahacz koniecznie od 10-tki, to postanowione,ale nie będzie o oryginalnym wyglądzie, przejdzie mody pewne. Koła, myślałem o klasyku trójramiennym z 916, ale się waham, nawet podobają mi się, ale na wadze mi zależy im mniej tym lepiej, więc może coś magnezowego ala PVM. Na pewno omijam szerokim łukiem oryginały z 10, czy monstera nowego itd... zbyt by przypominał S4RS-a Zadupek będzie na pewno inny, mam go w głowie, i kilka projektów z gliny, ale to jeszcze nie to co mnie interere do końca, więc laminatu na razie nie robię. A pierdółki to smaczki takie które będą ujawniane stopniowo by trzymać w napięciu :twisted: 10 siątkowego silnika nie muszę rozbierać i modów nie będę tam przeprowadzał ( na razie ;p ), wiem kto go składał ( Theo ) więc po co. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Wrzesień 19, 2011 Joł - po co rozebrałeś zegary? Czyżby szły w zbiornik? Ehh... muszę Ci tą wiązkę odkupić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Wrzesień 19, 2011 Joł - po co rozebrałeś zegary? Czyżby szły w zbiornik? Ehh... muszę Ci tą wiązkę odkupić. Rozebralem, bo uszczelka byla przycieta i wystawala, bo robilem forme z obudowy do laminatu z carbonu. Tylko Nakladka carbonowa nie ma prawa bytu jak dla mnie. Dlugo sie zastanawialem nad tym, zeby schowac oryginaly, a zalozyc cos akcesoryjnego, ale podobaja mi sie, co nie wyklucza zmainy planow w miedzy czasie, tylko nic ciekawszego jeszcze nie znalazlem od nich. Kiedys bedziesz musial :p ludziles sie, ze odpuszcze projekt? He he he... Jeszcze troche czasu jest. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Boa 0 Napisano Październik 9, 2011 Siema. Co tam u Was :?: 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
KGr 1 Napisano Październik 9, 2011 Odświeżę ciut :D Jak bedziesz potrzebowal na to jakis pikny lakierek, pisz na PW, cos zdzialamy :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Październik 16, 2011 Siema. Co tam u Was :?: 8-) Wszystko dobrze, a za razem źle bo już chce go mieć gotowego, a praca wre i końca nie widać, ale... będzie dobrze i musi być zaje....ście :D Z nowinek bardziej szczegółowo. Płynie wahacz dedykowany do 1098 ale nie o oem-owym wyglądzie :twisted: Flansze do wydechu zrobione i trwa projektowanie kolektora i próby upchnięcia 70mm rur gdzieś tak by nie wykastrować silnika z kuni. Odświeżę ciut :D Jak bedziesz potrzebowal na to jakis pikny lakierek, pisz na PW, cos zdzialamy :) W sensie piszesz o dorobieniu lakieru czy lakierowaniu elementu? Jeśli o dobraniu lakieru to mam znajomka co mi dorabia elegancko lakiery, ale chętnie poszerzę horyzonty w tej kwestii, jeśli o lakierowaniu to podziękuje, sam lakieruje, bo zbyt upierdliwy ze mnie klient jest i nie umiem wytłumaczyć komuś co chce osiągnąć, a jak sam mam w głowie to robię tak jak właśnie chce, ewentualnie jeśli nie masz nic przeciwko moglibyśmy konsultować pewne kwestie, bo wszystkich rozumów nie zjadłem, a opinia kogoś ze swoimi doświadczeniami się przyda. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
gladys 0 Napisano Październik 16, 2011 Na jakim etapie projekt?? ;> Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Październik 16, 2011 Na jakim etapie projekt?? ;> Na etapie rolniczym, czyli zbiory trwają, a wszystko rozrzucone to po mieszkaniu, to po piwnicy, garażu i serwisie :lol: na stałe tylko silnik w miarę skręcony, bo reszty nie ma co na gotowca i tak co chwile jest rozbierane i pasowane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rostwor 0 Napisano Październik 17, 2011 trzymam Kciuki!! kumpel zrobił podobną modyfikację i do starej sv650 wrzucił silnik z SV1000 i śmiga tak już 2 sezon. U Ciebie jednak będzie jeszcze większa różnica w mocy. Pokazuj kolejne foty i modyfikacje:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Październik 28, 2011 Jest monowahacz :mrgreen: Zdjęcia niedługo, wrzucę od razu z fotami silnika po lakierowaniu, tylko nie mam kiedy lakieru odebrać, bo lakierować to se mogę nawet w nocy przecież jak zawsze z resztą ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Październik 28, 2011 A i może osłony pasków będą gotowe to spotęguje efekt silnika. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Październik 28, 2011 kusza co skończę pisać post to mi się przypomina coś jeszcze. Clipy jadą :D Rarytasik, szkoda tylko, że nie mam na co jeszcze je założyć. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Październik 28, 2011 Spoko! Pokazuj jak już będą ekstrasy ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Październik 30, 2011 Moje szczęście jest nie do opisania :mrgreen: Jeszcze przed modami wahacza fotka i przed instalacją osprzętu. No i trochę uprzedzę kuriera, ale się pochwalę skoro już pisałem, że będą clipy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Październik 30, 2011 Nooo.. Szeroko. Tak lubię!! :D Zasuwaj stary i pokazuj co i jak. Pora prac rozpoczęta. Czas cofnęli... ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Październik 31, 2011 a clipy na jaką średnicę dobrałeś? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Październik 31, 2011 Chyba 53? Czy co on tam ma? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Październik 31, 2011 dlatego pytam, bo nie do końca był ustalony zamysł przodu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Październik 31, 2011 Asekuracyjnie 50mm no i w sumie dla tego też bo okazyjnie takie a nie inne. Choć zamysł jest na przód ohlinsa z 10, albo cuś podobnego ohlinsowego, lecz jeśli nie będzie wyjścia to się zainstaluje cusik słabszego na czas, aż się trafi ohlinsik jakiś fajniutki i dla tego też 50mm bo "łatwiej patyk pocieniasić niż pogrubasić" czy jakoś tak tokarka jest więc problemu nie będzie ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Listopad 2, 2011 Prace nad wahaczem trwają. Trwa napawanie przy oryginalnych spawach i wygładzanie ( żmudna robota ) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 2, 2011 Ty nie boisz się, że go pościąga na boki jak tak grubo go napawacie??? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Listopad 2, 2011 Ty nie boisz się, że go pościąga na boki jak tak grubo go napawacie??? Nie ;p spokojnie, nie jest grubo, tylko takie smarkanie by złagodzić podejście do spawu, pilnuję chłodzenia materiału, do tego robię to na wszelki wielki na stole w ramie zrobionej do wahacza, ubezpieczony jestem chyba na wszelkie możliwości. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Listopad 2, 2011 Jeszcze w woli jasności, żeby było jasne, że bardziej wiem co robię niż nie wiem to tak: Zielony to oryginalny spaw Ducati Czerwony to napawanie przy spawie moje i wyszlifowane na gładko, które ma za zadanie zniwelować stopień między płaszczyzną wahacza a szczytem spawu. Niech nikt nie myśli, że cały wahacz jest ob spawany na około centymetrową warstwą. Napawam max 2 mm i elegancko papierkiem na gładko lecę. Ma wyjść takie szpachlowanie ;p Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 3, 2011 Dobrze widzieć że się rusza w temacie 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach