Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Kaśka

Ducati Monster 600 99rok - wyswietlacz biegów zakładał ktoś?

Polecane posty

Jak w temacie szukam szukam i nigdzie za bardzo nie moge poszukac nic kompatybilnego,a ułatwiło by mi to znacznie jazde.Czy zakładał ktos do swojego monsterka 600 z rocznika 99 wyswietlacz do biegów??Jesli tak to jaki model lub która firma robie cos takiego ??

Na pewną sa takowe, jednakowoż po co Ci wiedza na którym biegu jedziesz?

Uważam ze to zbyteczny gadget. Chyba że ktoś lata po torze i dla względów statystycznych potrzebuje takich informacji.

Boa    0

Miałem pytać o to samo :)

Kaśka, wiem że to Twoje pierwsze moto (chyba dobrze kojarzę?), ale na prawdę, nie panikuj, dasz radę bez takich gadżetów.

Jeszcze nie pytalam u nich gdyz mam sklep motocyklowy pod nosem wiec wole dac zarobic rynkowi okolicznemu niz innemu,dlatego tez zapytałam czy ktos cosik takowego ma co jest kompatybilne z monsterkiem.

A po co mi.... hmmm uwazam ze potrzebne aby lepiej przyswajac jazde i mniej problemowo,mysle ze takie wytłumaczenie powinno w zupełnosci wystaczac.

Kasiu zamiast szukać i wspierać rynek lokalny poszukaj konkretnie to czego potrzebujesz..

Sprawdź tych typów z allegro i podziel się co i jak..

Pozdrowienia

Dobra skoro nikt nic takiego nie zmajstrował postaram sobie poradzic sama,jak temat oragne dam znac.

Nie obrazam sie tak łatwo,ale jesli nie ma konkretnej odp to znaczy ze nikt tego teamtu nie przerabiał wiec bede musiała drazyc go sama,ale ze spokojem sobie rade dam,Myslałam ze moze juz ma ktos taki gadget poda model ze takie cus pasuje ale jak widac nic z tego ,nie ma tak łatwo.

Boa    0
/.../ jesli nie ma konkretnej odp to znaczy ze nikt tego teamtu nie przerabiał /.../

No właśnie... i to daje do myślenia.

Ja bym proponował pojeździć do końca sezonu bez tego ustrojstwa. Zobaczysz, że to niepotrzebne.

Motocyklem jeździ się na słuch, może tylko na początku zerka się czasem na obrotomierz (ja tak mam).

W samochodzie też masz taki wyświetlacz :?: :o

Swoją drogą, Twój Monster to wersja z obrotomierzem, czy jeszcze bez :?:

A jak już chcesz mieć gadget, to ja osobiście polecił bym shift-light, moim zdaniem zdecydowanie bardziej praktyczny.

Pozdro.

A po co mi.... hmmm uwazam ze potrzebne aby lepiej przyswajac jazde i mniej problemowo..

Lepiej poznasz moto słuchając co do Ciebie mówi nawet, jeśli to na razie niezrozumiały klekot.

A mniej problemów na drodze będziesz miała patrząc przed siebie i wokoło niż na wyświetlacz biegów.

Powiedział ten, który ostatnio zagapił się na auto bez świateł i wylądował na plecach pewnej kierowniczki :lolno: :lolno: :lolno:

/.../ jesli nie ma konkretnej odp to znaczy ze nikt tego teamtu nie przerabiał /.../

No właśnie... i to daje do myślenia.

Ja bym proponował pojeździć do końca sezonu bez tego ustrojstwa. Zobaczysz, że to niepotrzebne.

Motocyklem jeździ się na słuch, może tylko na początku zerka się czasem na obrotomierz (ja tak mam).

W samochodzie też masz taki wyświetlacz :?: :o

Swoją drogą, Twój Monster to wersja z obrotomierzem, czy jeszcze bez :?:

A jak już chcesz mieć gadget, to ja osobiście polecił bym shift-light, moim zdaniem zdecydowanie bardziej praktyczny.

Pozdro.

HA! No własnie najpierw trzeba miec obrotomierz :oops:

Co można więcej pomóc..? Dałem link mają tam to co potrzebujesz goddamnit! ;)

Dziekuje,napisałam juz tam maila czy maja cos kompatybilne z monsterkiem,czekam na odp.

Boa    0

No to jak nie masz obrotomierza, to nie kumam. Jak już to najpierw bym zdobył zegary z obr, albo założył jakiś akcesoryjny.

Dołoze sobie ten wyswietlacz i dla mnie bedzie juz si nie ma tu co za duzo kumac potrzebuje wiedziec na jakim biegu jade ot i tyle.

Gdyby ktos chciał do monsteracza dołozyc taki wyswietlacz i ma taki rocznik czyli 99 to model kompatybilny to :

Gipro X type GPX-WSS (Uniwersalny zestaw z sensorem prędkości)

Boa    0
potrzebuje wiedziec na jakim biegu jade ot i tyle.

Wcale, że nie. Tobie się tylko wydaje, że potrzebujesz to wiedzieć :lol:

Ale spoko, każdy może sobie indywidualizować sprzęta jak mu się żywnie podoba.

Kaśka personalizacja moto ważna rzecz. Jednak uważaj żeby ten gadżet nie odciągał Twojej uwagi od drogi i tego co się dzieje dookoła. To tak jakby jeździć samochodem i co i raz zerkać na dzwignię zmiany biegów aby wiedzieć na jakim biegu się jedzie. Moim zdaniem jest to niebezpieczne. Ale oczywiście wszyscy mają prawo do swojej racji.

Kasia nie martw się - nie jesteś sama.

Ja jeżdżę od wielu lat, na różnych motongach i czasami też chciałbym zerknąć na którym biegu jadę.

Szczególnie czy jadę na 2 czy 3 (ważne w korku bo dukat na 3 w korku zaczyna skakać od wibracji) i czy już zapiąłem 6 czy jeszcze nie (z tym mam notoryczny problem na trasie).

Wracając do uwag kolegów piszących powyżej koniecznie musisz nauczyć się jazdy na słuch i zmieniać biegi w oparciu o klekot silnika - to jest absolutna podstawa bezpiecznej i płynnej jazdy.

Podsumowując ten wskaźnik to super gadżet i warto go mieć, ale niech służy jedynie jako element pomocniczy.

Kupuj, montuj i gazuuuu....

No dokładnie wreszcie ktos załapał o co mi chodzi ma to byc element pomocniczy gdyz w tej obecnej chwili czasem uwazam ze by sie przydał,przeciez nie bede jezdzic z wlepionymi slepiami we wskaznik biegow bez przesady.Ale bywa ze dojezdzam gdzies do krzyzowki redukuje i okazuje sie ze nie zatrzymujac moto ruszam z 3 a nie z 2,wiec poprostu chce to miec i tyle.

Autem jezdze juz sporo lat,ale tez nikt nie czepia sie tego ze na dzwigni zamiany biegow sa opisane biegi,niektorzy tego potrzebuje niektorzy nie.

Panowie wyluzujcie bo ja dopiero raczkuje a Wy juz latacie sporo lat,wiem ze trzeba sie pewnych rzeczy nauczyc nikt nie urodzil sie Valentino Rossi,ale nie naskakujcie na mnie ze chce sobie jakos pomoc.

Lewa w gore i wiecej luzu.

Boa    0

Panowie wyluzujcie bo ja dopiero raczkuje a Wy juz latacie sporo lat,wiem ze trzeba sie pewnych rzeczy nauczyc nikt nie urodzil sie Valentino Rossi,ale nie naskakujcie na mnie ze chce sobie jakos pomoc.

Lewa w gore i wiecej luzu.

Kaśka, nawet nas nie znasz a gadasz, żeśmy spięte chopoki... :P

Taki luzaków jak Desmomaniaxy to se świecą szukać 8-)

Nikt na Ciebie nie naskakuje, my po prostu dobrze radzimy ;)

Do monstera od 620 w górę da radę dopiero zamontować elektroniczny wyświetlacz biegów.

Powód - potrzebny jest sygnał z czujnika prędkości i obrotomierza.

W innych przypadkach, niestety bez rozebrania silnika i dorobienia czujników poszczególnych biegów ani rusz.

Po za tym jak już się zdecydujesz to kup :

http://www.acumen-electronics.co.uk/cat ... hts,b.html

Inne z lokalnego rynku to masakra - źle pokazują i mają bardzo długi czas reakcji.

A produkty Acumena działają niemal natychmiastowo.

Oczywiście każdy taki wyświetlacz trzeba zestroić z motocyklem :mrgreen: Co jest upierdliwe.

Do monstera od 620 w górę da radę dopiero zamontować elektroniczny wyświetlacz biegów.

Powód - potrzebny jest sygnał z czujnika prędkości i obrotomierza.

W innych przypadkach, niestety bez rozebrania silnika i dorobienia czujników poszczególnych biegów ani rusz.

Po za tym jak już się zdecydujesz to kup :

http://www.acumen-electronics.co.uk/cat ... hts,b.html

Inne z lokalnego rynku to masakra - źle pokazują i mają bardzo długi czas reakcji.

A produkty Acumena działają niemal natychmiastowo.

Oczywiście każdy taki wyświetlacz trzeba zestroić z motocyklem :mrgreen: Co jest upierdliwe.

O! Konkretna odpowiedz bardzo serdecznie dziekuje.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.