Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
arachnia

Monster s2r - warty kupna ?

Polecane posty

Witam,

Jako, ze jeszcze nie posiadam Ducata, oficjalnie nie przywitałam sie na forum, a juz potrzebuje rady :mrgreen:

Poszukuje ducati s2r jako prawdopodobnie docelowy motocykl, w tej chwili jeżdżę GS 500. Dzisiaj oglądałam jednego kandydata. Salon polska, rocznik 2006, pierwsza rejestracja 2008, 2300km przebiegu. Motocykl nówka sztuka - w 99% jest wiarygodny. Mam jednak pewne obawy. Motocykl jest jeszcze na dotarciu, a rocznie jeżdżony był max 800km w tym sezonie 200km.

Zaniepokoiły mnie wszystkie złączenia przewodów, przewodów hamulcowych, srub ponieważ sa lekko lub bardzo zardzewiałe, tłoczek tylnego hamulca nie działa, choc plyn jest w zbiorniku (sam plyn jest ciemny), biegi wchodza badzo ciezko, ale motocykl nie byl za bardzo rozgrzany (uruchomiony na kilka minut), Wydaje mi sie ze mogl zime stac na dworze, szczególnie, ze opony mimo idealnego bieżnika wyglądają średnio, Dodatkowo na zbiorniku jest rozwarstwienie lakieru bezbarwnego, łańcuch zardzewiały całkowicie.

Jak uwazacie czy „objawy” moga wskazywać ze silnik moze byc pordzewiały, sparciałe uszczelki, itp rzeczy ktore moga miec wplyw na eksploatacje silnika? Cena motocykla nie jest okazyjna, wiec nie chce ponosic ew. kosztów związanych z remontem silnika. Nie obawiam sie drobnych napraw i czyszczenia elementów z rdzy, tylko czy, gdy zaczne nim jezdzic i robic przebieg silnik nie padnie? Czy warto pakować sie w motocykl, ktory przez 4 lata głownie stał?

Witam

Jako, ze jeszcze nie posiadam Ducata, oficjalnie nie przywitałam sie na forum

Tak, tak wiemy, że kobiety wszystko robią na odwrót. Jednak zapraszam najpierw do powitalni skrobną parę słów o sobie.

I najważniejsze - NIE KUPUJ DUCATI.

chyba sie jednak przekonałam do SVki :P

Gdzieś widziałem posty podobnej treści...było też, że "baby oglądają się za Monsterami" cy cuś w tym stylu :lol: ;)

Nie mogę odnaleźć.

Co do tematu:

Trzymaj się jednej - i niech stanie się to "żelazna zasada" :

NIE KUPUJ ...nie, nie - nie Ducati, tylko - SAMA !!

Jak widzę Wawa rośnie w siłę, więc masz w okolicy wielu posiadaczy. Zacytuję tu sam siebie :lol:

"Tu, jak w rodzinie (albo w ING ;) - przyjeżdżają, sprawdzają, prowizji nie pobierają :lol: )

Ktoś podjedzie, zobaczy i już coś bliżej będzie. "

Jeśli znalazłaś interesujący Cię egzemplarz - pozwól żeby Fachowiec go ocenił.

Czy "Twój" egzemplarz wart jest zainteresowania - oddaję głos mądrzejszym. Niech się wypowie musieli, theodor - to chyba Twoja szansa na ominięcie "miny".

Powodzenia

Arachnia, Lublin jest bliziutko. Motocykl po zdjęciach warty zainteresowania. Zapowietrzony tylny hamulec to nic nadzwyczajnego w ducati. Jednakże bez obejrzenia na żywo nic więcej nie da się powiedzieć.

P.S. Za montaż stelaża pod sakwy do monstera, ręce bym poobcinał.

No zaraz - "stan - jak nowy" ?

Radzę popatrzeć w dziale "Sprzedam", popytać musielego - może coś będzie miał w niedalekiej przyszłości, poczekać.

Pojechałaś z Wawy do Lublina oglądać to moto ??

Jeśli czerwony M750 by Ci podpasował - Gorzko jest z Wawy i wiedziałem na AlleDrogo, że sprzedaje:

http://allegro.pl/ducati-monster-750-red-devil-zapraszam-i-polecam-i1250760363.html

Masz na miejscu - możesz sprawdzić - a ja myślę, że to pewna sztuka.

Sam miałem na niego chętkę, ale nie mój pułap finansowy. :cry:

Ja jednak jechałbym do Lublina widziałem co to jest S2R... a i cena jest dobra jak pokażesz pieniążki to pewni wyhaczysz go i za 18000,00 a to już raczej okazja.

Weź Theosia zaproponuj pincet i będziesz miał pewność - dobrze mówię Theoś..?? :lol: :roll:

Weź Theosia zaproponuj pincet i będziesz miał pewność - dobrze mówię Theoś..?? :lol: :roll:

Za pińcet, każdy może mnie wziąć. :D

Bern - będziesz miała ! - ale ciiii - bo może theodorowi ta wersja też odpowiada :lol: :lol: ;)

o rany :oops: bardzo przepraszam aaa... arachia.. kurcze nie zapamiętałem Twojego nickamu.. Sorry wybacz...

Tak tak za 400 nawet poleci do Lublina jak z "a" :roll:

Arachnia zapewne też tak woli ! :lol: :lol:

Ale my tu koleżance spamu, spamu, a koledzy z okolic Lublina cichutko :lol:

Może jak gentelmani wstaną to się któryś poświęci i organoleptycznie sprawdzi "co to za ptica" z tego s2r ??

Tak byłam go oglądać i z daleka faktycznie nówka sztuka. Na lusterkach sa nawet naklejki z napisem w stylu "objects in mirror are closer [...]", na wszystkich śrubach markery itd. Historia i przebieg moto nie do podważenia, z tym, ze właściciel po prostu o niego nie dbał, nie serwisował itd i chyba pierwszy raz od kilku miesiecy wyciagnal go dla mnie. Cena niestety nie jest negocjowalna.

Kupił go bez przebiegu od osoby, która wygrała go w konkursie Malboro, zarejestrował i ducat sobie stał, to ze w kiepskich warunkach jestem pewna.

Zastanawia mnie jak tak kiepskie warunki (łacznie z mrozem) moga wplynac na silnik, ktory w zasadzie jeszcze nie jest dotary ?

Jeśli czerwony M750 by Ci podpasował - Gorzko jest z Wawy i wiedziałem na AlleDrogo, że sprzedaje:

W zasadzie zdecydowana jestem na s2r. Jesli nie znajde nic godnego uwagi, prawdopodobnie odziedziczę m900.

Czy standardowo w s2r montowany jest akumulator żelowy?

To i ja wrzucę parę groszy od siebie gdyż także kupiłem Monsterka z 2004r z przebiegiem 1410mil (niecałe 2300 wiec moto na dotarciu).

Wszak oględzin nie robiłem z ducatistą, ale zaopatrzyłem się maksymalnie w wiedzę na temat ducati i bolączek monsterów, zabrałem starszego motocyklowego wygę (czyt. mojego tate). I pojechaliśmy na inspekcję.

Cóż pełna dokumentacja: od umowy kupna, z przeglądów (niestety tylko z lat 2007,2008,2009), rachunek i paragon z pierwszego przeglądu, wymiany oleju, filtra... komplet książek, kluczy + karta z kodem. Doty opon faktycznie 2004r. brak rys mówiących o jakiejkolwiek glebce.

Rama idealna. Na motorze były jeszcze naklejki fabryczne na lusterkach i baku.

Wszystko jak z fabryki... z paroma ale:

- parę zardzewiałych śrub...

- farba zchodząca z pojemników od płynu ham. przedniego i sprzęgła

- odchodząca farba od silnika, korozja alu pod farbą

- łańcuch rudy

Kupiłem, moze czegoś nie sprawdziłem... ale im bardziej intensywnie go oglądałem tym bardziej się przekonywałem że to własnie "ten jedyny i żaden inny motong"

Pierwsze co wymiana filtru oleju i nowy olej.

Do tej pory zastanawiam się nad wymiana płynów hamulcowych i sprzęgła (zalecana wymiana co bodajże 4 lata?)

Kompleksowe czyszczenie i smarowanie łańcucha.

Stan dzisiejszy licznika: 4250mil (6838km) zrobiony bezproblemowo

największy dzienny przebieg jakieś 400km. (Olsztyn-Gdynia-Olsztyn).

Do tej pory zero zastrzeżeń.. nawet do klapki na baku :P

Ale podłącze się pod innych i napiszę...nie kupuj Ducati!!

Pzdr

Boa    0
/.../

Pierwsze co wymiana filtru oleju i nowy olej.

Do tej pory zastanawiam się nad wymiana płynów hamulcowych i sprzęgła (zalecana wymiana co bodajże 4 lata?)

Kompleksowe czyszczenie i smarowanie łańcucha.

Stan dzisiejszy licznika: 4250mil (6838km) zrobiony bezproblemowo

największy dzienny przebieg jakieś 400km. (Olsztyn-Gdynia-Olsztyn).

Do tej pory zero zastrzeżeń.. nawet do klapki na baku :P

STARY :!: :!: :!: A PASKI :?: :!: :o

Arachnia, jak dla mnie jedyny godny uwagi w Polsce Monster S2R, był wystawiony tutaj:

viewtopic.php?f=76&t=4381

Ogłoszenie nie aktualne, ale z tego co mi wiadomo jeszcze się nie sprzedał, więc pisz do Macieja (iżowca) :)

Niestety ducat nie jest z okolic warszawy tylko z lublina. Podaje link do allegro, chociaz na samych zdjeciach mało widac: http://allegro.pl/ducati-monster-s2r-i1260350284.html

Tak na pierwszy rzut oka - mocno wypalony przedni kolektor i nieźle "zaorane" przednie tarcze hamulcowe jak na 2400km. Ale w internecie wszystko wygląda inaczej. Trzeba pojechać i zobaczyć albo jeszcze lepiej przywieźć go do serwisu - podłączymy pod komputer i zobaczymy czy coś się działo. Jeśli właściciel jest pewien co sprzedaje to nie będzie miał z tym problemu.

Wokół tego elementu jest od cholery rdzy (widać to na zdjęciu). Tarcza wydawała mi się ok.

Moze to głupie pytanie, ale co mozna sprawdzic po podłaczniu do komputera ?

Tak pisałam o tym ;)

Poszukuje ducati s2r jako prawdopodobnie docelowy motocykl, w tej chwili jeżdżę GS 500. Dzisiaj oglądałam jednego kandydata. [..]

OK, zakręcony dziś trochę jestem.

Skoro przeszedł wstępną "selekcję", należało by przejść do następnego etapu. Dobrze by było aby zobaczył go ktoś chłodnym okiem - powtórzę się, fajnie by go było przeglądnąć na dwie pary oczu i jedną wtyczkę w serwisie.

Zapraszam, tak jak by co.

Hejka

Szkoda , że wcześniej nie ddawałaś znaka. Wczoraj byłem właśnie w Lublinie , mógłby luknąć..

Będę za tydzień w piątek. Jak Cię interesuje moja (średnio fachowa) opinia to daj znać. ;)

Kontynuując offtop bywam również w Wawie :D

Ale wtedy mam zaj..iście mało czasu :? Niestety..

Ale jak masz jakiegoś pomysła to chętnie wysłucham. :ugeek: :)

Najprawdopodobniej będę 17 listopada.. dopiero

Gość
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.