Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
franek

Desmo Wdowa. Reinkarnacja.

Polecane posty

ulubiona czynność serwisowa Tediego :)

:lol:

Nie ma to jak pobydłować na zimnym silniku :lol:

A silnik się nie skarżył ??? :D

W takiej sytuacji silnik krzyczy "JESZCZE, JESZCZE ..."

Teoretycy zajmujący się projektowaniem mówią że silnik można użytkować w pełnym zakresie już po 10 sekundach od uruchomienia - wtedy olej doszedł już do wszystkich możliwych punktów. Oraz tyle czasu trzeba odczekać od uruchomienia silnika do ruszenia.

Teoretycy zajmujący się projektowaniem mówią że silnik można użytkować w pełnym zakresie już po 10 sekundach od uruchomienia - wtedy olej doszedł już do wszystkich możliwych punktów. Oraz tyle czasu trzeba odczekać od uruchomienia silnika do ruszenia.

A co powiedzą Praktycy ?

Ja zawsze (ups - duże słowo) yyyy znaczy te kilka razy, po odpaleniu poczekałem spokojnie "na długość papierosa", sprawdzałem, czy działają wszystkie żarówki i dopiero zaczynałem "jazdę".

Dobrze ? Czy mogę po 10 sek wbijać jedynkę i jechać ?

Wiem też, że nie wolno mi szaleć z obrotami przed dogrzaniem silnika do roboczej temperatury.

Robię dobrze, czy "psuję swój motocykl nie dbając o niego"(tego oczywiście bym nie chciał :cry: ).

I jeszcze jedno:

Nie odbierajcie proszę tych pytań, jako żartu - nie mam doświadczenia w użytkowaniu Motocykli, mimo swojego wieku wolę 3 razy zapytać mądrzejszych (wielokrotnie też dużo młodszych ode mnie), niż coś popsuć przez swoją niewiedzę.

Wyprostuje coś.

Mianowicie, to nie było pierwsze tchnienie wdowy, tylko kolejne, a to co było na filmiku, było specjalnie zgaszony po dłuższej pracy i odpalony ponownie dla efektu. Pełen profesjonalizm :)

Zalecenie wśród wielu mechaników motocyklowych jest takie, aby uruchomić silnik odczekać kilka minut aż złapie przynajmniej 50 st.C (czyli spokojnie się ubrać, jeśli jest to odpuścić do końca ssanie lub urządzenie wspomagające rozruch) i można jechać, tak do połowy obrotów, po nagrzaniu silnika do normalnej temperatury pracy, można bydłować do odcięcia :mrgreen:

Thx Misiek - o takie coś mi chodziło :mrgreen:

Teraz wiem, że nie popełniałem błędów (przynajmniej jeśli chodzi o rozruch i pierwsze kilometry jazdy) ;) :lol:

Do Wdowy i do Monstera Teosia- zamówiliśmy dwa komplety, wyszło taniej :idea:

Kończąc temat minetek- Kamyk, w szpitalu jesteś- nie bierz wszystkiego poważnie ;)

Aaaa taka zamiana.

Manetki będą HOT!!!, a nie podgrzewane. ;)

Oooo man, HOT&GOLD&PRECIOUS.

Teraz to nie będzie Desmo Wdowa, ale Desmo Hot Milf. :D

Desmo Hot Milf. :D

:lol: :lol: :lol: że tego wcześniej nie widziałem :lol: :lol: :lol:

Jutro DesmoMilf :lol: jedzie do Vega Tuning-Serwis na przymiarkę wydechów. Zostaną zrobione trzy wersje różniące się soundem i wygloundem- wygra ta, która przejdzie test pampersa i opadniętej szczęki ;)

Czy będę mógł zasiąść z jury? :roll:

Mam pieluchę (taką na basen) jest lepsza - nie puszcza :twisted:

Wdowa u tłumikarza. Zdecydowałem się na konstrukcję wymyślaną od nowa, żaden z tłumików jakie mam nie pasuje do całości.

Silnik wygląda następująco:post-48-1366036784,8304_thumb.jpg

Obok jest lakiernik, który od razu dobrał kolor lakieru i w podobnej czerwieni będą koła ;)

To jednak koła nie w proszkowym lakierze?

(...) żaden z tłumików jakie mam nie pasuje do całości. (...)

a jakie masz bo moze do mojego SSa jakies beda pasowaly ? :)

no zaje-desmo-biste :>

ale widze ze chyba przerobka kolektora by mnie czekala i rozmontowanie tylnich podnozkow ... takze na razie pass :(

Franczesko, a jakie ta twoja "starsza koleżanka z osiedlowej biblioteki" ma zgrabne kolanka man.

Kurczę muszę sobie jakąś też znaleźć i złapać na tekst o posiadaniu najnowszych numerów "Przekroju" i "Poradnika domowego" ;).

Prosimy nie regulować odbiorników, to nie kreskówka Disneya- to się dzieje naprawdę :lol: :lol: :lol:

post-48-1366036805,0245_thumb.jpg

Dalszy ciąg bajki tzn.bajka w motomaniax, potem ew. korekcja basów u Edhausta i jadę w miasto patrzeć jak pękają silikony i wypadają szczęki :idea:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.