mateuss 0 Napisano Listopad 3, 2011 Widzę, że Pan Theodor zaczął używać środka opony :shock: Coś te numery w kółku mi się nie widzą.... Ja też chcę numer na zadupek... papugi ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Listopad 3, 2011 Jako ze zima nadchodzi i jazdy już nie będzie, przyszedł czas na zimowe udoskonalanie projektu.Wersja na drogę dostała już nową kierownicę, teraz myślę nad innym reflektorem. Coś co by klasycznym stylem pasowało do koncepcji lakierowania zarzuconej wiosną, a teraz powracającej. Poniżej fotka z wizualizacji projektu. No proszę Caferacerowo będzie. A krzykliwe kolorowe dodatki zostawiasz? Z czarnobiała szachownicą retro trochę nie w parze. No i powrót na ulicę ?? A jednak ..Ciągnie wilka do lasu :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 3, 2011 Nie bardzo mnie ciągnie do jazdy po ulicach, ale czasem trzeba. Meeting, te sprawy... 8-) Parę zmian kolorystycznych też jest w planach, tak by konsekwentnie było. A środek opony to nie stacjonarnie zużył :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Listopad 3, 2011 69 jest tylko na potrzeby projektu. ;) a u mnie na potrzeby przyjemności :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Listopad 3, 2011 A środek opony to nie stacjonarnie zużył :twisted: Oj było, było... siwo? :lol: Jak za starych dobrych czasów :twisted: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 9, 2011 Monsterek dostał dziś nowe stopki w setach. Takie mocno kostropate, co by się nie ślzgnęła stopa na zakręcie. I przełożyłem system dźwigni od biegów na odwrócony układ. Na wiosnę wjeżdżam się z taką zmianą biegów. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Listopad 9, 2011 A czy te stare da się zaadoptować do mojego ? Czy w ogóle są jakieś końcówki setów do oryginalnych setów Monsterowych ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 9, 2011 Trzeba adapter dopasować. Da się na pewno. Oryginalne są składane. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Listopad 9, 2011 A czy te stare da się zaadoptować do mojego ? Czy w ogóle są jakieś końcówki setów do oryginalnych setów Monsterowych ? Ja kupiłem na allegro trochę na pałe, też składane, wsadziłem gumowe podkładki ( uszczelki ) między set a stopkę i nie grzechotało nic, a składały się trochę ciężej. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Listopad 9, 2011 Theo dał byś jakieś fotki ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
ducafil 10 Napisano Listopad 9, 2011 nooo :!: wszyscy są ciekawi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 10, 2011 Proszzz ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Listopad 10, 2011 Pzytarta dźwignia.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 10, 2011 drugi lewy na radomiu o ten: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Listopad 10, 2011 O ten co go pełnym ogniem czasem boję się przejść... Choć na wcześniejszym treningu mi to wychodziło, bo mocniej czułem przeciążenie na tym wzgórzu tuż na wyjściu .... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 23, 2011 Przy okazji tej fotki przypomniałem sobie że w monsterze trochę brakuje wyraźnego zakończenia kanapy, tak pomocnego w jeździe na torze. I tak sobie wymyśliłem ze może kupię laminatową nakładke na siedzenie pasażera i zmodyfikuję ją o garba z mocowaniem takiej poduszki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Listopad 30, 2011 Przyszła zamówiona płytka sterownika do shiftlighta. Teraz w wolnej chwili muszę zrobć obudowe i uchwyt. No i obudowę obrotomierza muszę wykonać z uchwytem pod stroboskopik. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Grudzień 1, 2011 ... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Grudzień 1, 2011 Na Radomiu będziesz nie do objechania.. :( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Arnelize 0 Napisano Grudzień 1, 2011 ... To to to chyba daje z parę koni więcej, co? :lol: I mówiłem, że tak będzie najprościej :mrgreen: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
mateuss 0 Napisano Grudzień 2, 2011 Na Radomiu będziesz nie do objechania.. :( No... Będzie mógł szybciej wyjechać z boxów bo tylko tam zmienia się bieg :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Grudzień 2, 2011 Na Radomiu to raczej się nie przyda żaden z planowanych przezem nie ustrojstw. :D Bo kilka elementów przydatnych na pełnowymiarowym torze planuję. Zacząłem od tego najmniej istotnego. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Franz 0 Napisano Grudzień 2, 2011 a co to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Grudzień 2, 2011 Shiftlight to taka programowalna dioda migająca przy osiągnięciu zadanych obrotów. W 1198 i 848 macie szereg takich czerownych zapalającyś się kolejno. Fajna sprawa bo w ogóle nie trzeba na opuszczać wzroku na obrotomierz, wystarczy katem oka "złapać" migajacą diodę. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Grudzień 3, 2011 Chyba że dioda jest na tyle mocna że bije po oczach prawie jak flesz :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach