Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

Zaloguj się, aby obserwować  
lkrencik

Zmartwychwstanie mojego 748C

Polecane posty

dzis byłem u Maniaxów, daliśmy sobie po razie i juz jest spokój. po części rozumiem i Darka i Theo, ale nie zawsze sie z nimi zgadzam.

Darek obejrzał zatyczki ramy made in ChRL i czekam teraz na jego wypowiedź w tej kwestii tak jak obiecał.

dzis rozpocząłem rozbiórke i jednoczesne uzbrajanie moto - jak dobrze pojdzie jutro wrzuce zdjecia carbonowego przodu :D

dzis byłem u Maniaxów, daliśmy sobie po razie i juz jest spokój. po części rozumiem i Darka i Theo, ale nie zawsze sie z nimi zgadzam.

Darek obejrzał zatyczki ramy made in ChRL i czekam teraz na jego wypowiedź w tej kwestii tak jak obiecał.

dzis rozpocząłem rozbiórke i jednoczesne uzbrajanie moto - jak dobrze pojdzie jutro wrzuce zdjecia carbonowego przodu :D

jesteście kobiety ;)

Zatyczki spoko, tylko nie kontrastują z ramą, dlatego tak nijako to wygląda w ogólnym rozrachunku :lol:

BTW - nikt nie dawał sobie po razie 8-) Tylko Ci, którzy nas nie znają osobiście mogą myśleć, że to jakaś grubsza awantura. Dlatego tak ważne jest by częściej spotykać się w realu. Słowo pisane może być różnie odbierane. Bezboleśnie i publicznie szydzić z siebie mogą tylko dobrzy znajomi 8-)

BTW2 - Krecik na żywca nie był mi dziś dłużny za moje niebieskie klamki :twisted:

A mnie się zatyczki do ramy nie podobają. I nie chodzi o te Krencikowe, ale o ideę montażu czegoś co niczemu nie służy, a jedynie jest ozdobą samą w sobie. Przeszkadzajkom - duperszmitom mówię nie. Coś co ma techniczne uzasadnienie w motocyklu powinno być ładne i stylistycznie dopasowane, ale niepotrzebne dodatki to zło.

A mnie się zatyczki do ramy nie podobają. I nie chodzi o te Krencikowe, ale o ideę montażu czegoś co niczemu nie służy, a jedynie jest ozdobą samą w sobie.

Hmm, w nadchodzącej odsłonie Twojego Monstrum możemy pominąć tylny hamulec? :lol:

A mnie się zatyczki do ramy nie podobają. I nie chodzi o te Krencikowe, ale o ideę montażu czegoś co niczemu nie służy, a jedynie jest ozdobą samą w sobie.

Hmm, w nadchodzącej odsłonie Twojego Monstrum możemy pominąć tylny hamulec? :lol:

Dobrze wiesz jaki mam stosunek to tylnego hebla. Gdyby nie wymagania formalne to by na smietnik poszedł. :D

Zatyczki spoko, tylko nie kontrastują z ramą, dlatego tak nijako to wygląda w ogólnym rozrachunku :lol:

BTW - nikt nie dawał sobie po razie 8-) Tylko Ci, którzy nas nie znają osobiście mogą myśleć, że to jakaś grubsza awantura. Dlatego tak ważne jest by częściej spotykać się w realu. Słowo pisane może być różnie odbierane. Bezboleśnie i publicznie szydzić z siebie mogą tylko dobrzy znajomi 8-)

BTW2 - Krecik na żywca nie był mi dziś dłużny za moje niebieskie klamki :twisted:

nie tylko ja się z nich śmiałem - przypomnij sobie teksty MINI-MANa :D

poza tym pomimo moich uszczypliwości, tak na serio nie mam nic przeciwko niebieskim elementom w Twoim moto bo to go wyróżnia. Sam jestem zwolennikiem blękitu fioletu i różu - jeśli chodzi o ubrania, pomijając rózowe dyngsy w klamkach :D

o ideę montażu czegoś co niczemu nie służy, a jedynie jest ozdobą samą w sobie.

a ja mam uzasadnienie tych zatyczek. każda z nich posiada gumowy oring która uszczelnia otwór i nie pozwala na dostanie sie wody. Niestety trzymam w sezonie moto pod chmura. z zeszlym roku ukradziono mi 2 plandeki, z czego jedną kiedy nie było mnie na weekend a dosc mocno padało. po powrocie w otworach ramy zebrala sie woda. zatyczki to uniemozliwią

spadaj - to był mój pomysł na zmniejszenie masy wirującej tylnego koła ale mi to wybijaliście z głowy

Dobrze wiesz jaki mam stosunek to tylnego hebla. Gdyby nie wymagania formalne to by na smietnik poszedł. :D

no w koncu sie w czymś zgadzamy :)

milej soboty

I żyli długo i szczęśliwie, wbijając sobie kolejne szpilki karmiąc ich łańcuch nienawiści :lol:

Wiadomość specjalnie dla Darka - znalazlem zbiorniczek na plyn do sprzegla i na ostatnim foto widac juz oryginalny zbiorniczek

Wiadomość specjalnie dla Darka - znalazlem zbiorniczek na plyn do sprzegla i na ostatnim foto widac juz oryginalny zbiorniczek

No wreszcie 8-)

dam Wam chiński w prezencie będziecie mogli pokazywac do porownania klientom :D

dam Wam chiński w prezencie będziecie mogli pokazywac do porownania klientom :D

obawiam się iż nie udałoby się nam odtworzyć tego dyndania na kierownicy. :D

jako że węgla nigdy za dużo...

Krecik ze śląska jesteś? ;)

a co? nie podoba się?

dzis usprawnilem obrotomierz (po przekreceniu kluczyka wskazowka od razu leciala na 2tys obrotów pomimo ze motocykl nie byl zapalony) dopasowałem lampę, położylem wiązkę pod xenony i stwierdzilem ze nie dzialaja swiatla pozycyjne

dzisiejszego dnia poszedlem za radą musielego i postranowilem zlozyc moto na polamanych owiewkach - coby wyglądał charakternie :D

czacha zalozona, ale zabraklo mi srubek do przykrecenia burdelowej szyby. jutro chcialbym zlozyc moto do konca i jesli nie bedzie padało - strzelic rundkę

kolejna dobra wiadomość - udało mi sie zakupić linke prędkościomierza nową za 31pln z wysylka. jesli ktos jest chętny to jest jeszcze jedna

masz juz tą linke w domu ? Coś mi się zdaje że Monsterowa nie pasuje do 748 :roll: ale być może się mylę

Krencik pomalowałeś już ? Daj jakieś foty.

No i z odpałki zrób relację. Grono się wypowie :twisted:

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Zaloguj się, aby obserwować  

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.