davidson 1 Napisano Luty 5, 2011 Zacząłem nowy wątek co by się pochwalić przeprowadzanym właśnie generalnym remontem mojego SS-iaka :) Na początku był standard: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 5, 2011 ...ale pod ładną skorupą kryło się wielkie paskudztwo... -UWAGA! Tylko dla ludzi o mocnych nerwach! - Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 5, 2011 ... no i na zimę w końcu się za niego wziąłem... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 5, 2011 ...na dzień dzisiejszy wygląda tak: (sorry za jakość zdjęcia) Ma wymienione na nowe cylindry, tłoki z pierścieniami, wszystkie łożyska, uszczelki. Wyprostowaną lagę, naprawioną chłodnicę, no i zmieniony kolor. Rama na biało, fele i pokrywy silnika na czarno. Przyjdą jeszcze dodatki z karbonu i naklejki które upodobnią go do 888 SBK z 1992 :D ...Prace trwają. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 5, 2011 . Ma wymienione na nowe cylindry, tłoki z pierścieniami, ) Standart czy HC? P.S. dobra robota Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 5, 2011 baaaardzo fajne :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 5, 2011 . Ma wymienione na nowe cylindry, tłoki z pierścieniami, ) Standart czy HC? P.S. dobra robota Niestety standard... ale nówki! :) Przyleciały do mnie z Daytona Beach, więc powinny dodać SS-owi trochę wyścigowego ducha :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Luty 5, 2011 Fajnie! Dawaj , dawaj. Kiedy następne kroki? No i na metyng przylatujesz - rozumiem..?? ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Luty 5, 2011 Wygląda zacnie czekam na efekt koncowy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Billy 0 Napisano Luty 6, 2011 super Davidson powodzenia w dlaszych pracach.. ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 7, 2011 Kolejny etap, jeszcze słabsze zdjęcie... W rzeczywistości wygląda lepiej :) ...widoczny na zdjęciu bagażnik to tylko opcja, zamiennie z uchwytem dla pasażera :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 8, 2011 ... i SS-siak mechanicznie skończony :) ... teraz jeszcze dopracować wygląd zewnętrzny: malowanie, dodanie naklejek, dodanie paru karbonowych pierdół ... i voila! :) SS Doug Polen's Replica gotowy!!! :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 8, 2011 ...oczywiście do szczęścia brakować będzie kominów Termi puszczonych górą... ale to może w bliżej nieokreślonej przyszłości :) ...chyba że ktoś ma zbędne i odda za 200 zeta? :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Luty 8, 2011 czy kominy muszą byc od ssa? bo jesli szukasz wydechów do grzebania pod dupkę to ja mam oryginały z 748 i oddam je w rozsadnej cenie - edzio moze zrobic alatermisy :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 9, 2011 Co do kominów to pod zadupne nie wchodzą w grę. Chciałbym tylko takie lekko podniesione. Jak w 900SL. A jak edzio robi tłumiki a'la termi? Bo może moje oryginały by mógł przerobić? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Luty 28, 2011 ...aktualnie jest krótka przerwa w pracy. Czekam na wiosnę i opracowuję część graficzną. :) Tymczasem kilka zdjęć z dzisiejszej wizyty w warsztacie - lepszej jakości :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Luty 28, 2011 A jak edzio robi tłumiki a'la termi? Robi zajedesmonicznie :D Termi wysiadają, poza tym możesz zamówić konkretne brzmienie. Nie to, że w tonacji C-Dur, ale możesz wybrać bas i volume ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Marzec 1, 2011 Troszkę franiu przesadziłeś brzmią bardzo fajnie ale zupełnie inaczej niż termi i wg mnie wcale nie lepiej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Krycha 0 Napisano Marzec 1, 2011 moto pierwsza klasa :) Gratz ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 26, 2011 Dziś, przy pomocy białej folii i nożyka popełniłem takie cóś :) Trochę roboty było, było też trochę stresu ale myślę, że jak na pierwsze "wyklejanki" wyszło całkiem, całkiem :) Jutro założę. Szkoda że jest już ciemno a ja nie mam światła w garażu... Nie mogę się doczekać efektu :? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Marzec 26, 2011 Dość ciekawie wygląda :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Marzec 26, 2011 Dobrze Pan kombinujesz :!: Wypoczynek podobny jak tutaj mam we Wdowie. Zmiana kanapy, rodem z WSKi i reflektora z Fiata 126p to pierwszy krok na drugą stronę lustra ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 27, 2011 Założone :) ...to oczywiście jeszcze nie koniec... :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Marzec 27, 2011 No ładnie! Musisz jeszcze owiewkę poprawić. No i czy ten bagażnik to konieczność?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
davidson 1 Napisano Marzec 27, 2011 Owiewki są jeszcze stare. Nowe czekają na naklejki :) A bagażnik to tylko opcja "wycieczkowa" Normalnie będzie ze standardową rączką. Jutro odbieram ją od lakiernika. :) ...No i czekam jeszcze na karbonowy błotnik i parę innych pierdółek :) Filmik :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach