Skocz do zawartości

Desmo Maniax is a group with desmo in their hearts!

Welcome, Guest!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

hmersky

Jak potwór to musi ryczeć

Polecane posty

Co polecacie jeśli chodzi o ładny głośny ale nie za bardzo natarczywy ryk naszych monsterków ?

Jakie modele tłumików testowaliscie ? czy może lepiej "wybebeszyć" oryginalne ?

Ja mam kominy przerobione przez edka z twierdzy modlin, czyli edhaust. Wybrałem tą tańszą przeróbke która można robić w monsterach z kominami poprowadzonymi po obu stronach która polega chyba tylko na wybebeszeniu dwóch ostatnich komór. A co do dźwięku to bajka, piękne basowe dudnienie, dosyć głośny ale do wytrzymania.

Ja mam w 695 zrobione przez Edka właśnie tą tańszą opcją (ale paradoksalnie chyba lepszą ;) ) i powiem szczerze, że urywa dupe!! Jeżeli chodzi o stosunek jakosci i efektu do ceny jest nieporównywalny chyba z niczym. Dźwięk jest charakterystyczny i ukręca na ulicach ludziom głowy (od oglądania sie) :D

generalnie polecam!

Pozdro!

czyli wybebeszyć 2 ostatnie komory mówicie :) OK :D Thx;]

Jakby to było takie proste, to by tu nie padło imię Ediego Edhausta :roll:

Nie wybebeszać tylko oddać w ręce Edzia, nie brudzić się tylko wysłać/odebrać podłączyć i obserwować jak samochody rozstępują się niczym morze czerwone jak ludziom głowy na wzór plastusia wykręcają się nienaturalnie i i i i oj poniosło mnie.. :lol:

Jak dla Mnie tylko dorabianie nowych wydechów z kwasówki, wg. własnego pomysłu i wymagań akustycznych.

W 620 miałem MIVV górne carbonowe i powiem że też moto świetnie chodził na nich wiec może czegoś takiego poszukaj.

Obecnie mam termi i chodzi bosko :)

Jak dla Mnie tylko dorabianie nowych wydechów z kwasówki..

Szkoda, że nie słyszałeś wydechów w Monsterze Billego. Jakaś firma Krzak (ale nie od Franza), a dudnią niesamowicie.

Budowa nowych to oczywiście fajna sprawa, ale nie każdy ma możliwości. A stwierdzenie, że tylko dorabianie zamyka drogę eksperymentów i poszukiwań, dzięki którym ludzkość idzie naprzód, a Curie-Skłodowska (będąca też kobietą) została laureatką Nobla..

Jakby to było takie proste, to by tu nie padło imię Ediego Edhausta :roll:

Proste nie jest, ale nie tylko Edzio to robi ;)

Ja też założyłam Sil Motor i brak mi słów...a Panowie z drogówki to nie wiem, co myślą, dziwnie się uśmiechają

Ja mam jakieś robione na zamówienie (ale nie wiem gdzie bo to jeszcze zasługa poprzedniego właściciela) i naprawdę ROBIĄ ROBOTĘ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Jak przejeżdżam koło przystanku to kochające matki zakrywają uszy dzieciom :lol: :lol: :lol:

Ja swojego Monsterka zakupiłem z oryginalnymi tłumikami z tym, że... bez wkładów... nie wiem czy to aby na pewno zdrowe dla silnika...

Proszę doradźcie coś, starych wkładów nie mam, da radę to gdzieś dorobić? Duży to koszt?

1388fa787d6ee264533e12aa315b78ee10803_min.jpg

290af8a145dc40ba8dad6cc0f27ae10a3544_min.jpg

d838c5a41f6eda175ca83a24ae9d07249965_min.jpg

c3af7893a4a66973c222e8050bb5b6e15328_min.jpg

Jest to jedno z rozwiązań psujących dźwięk i mogących pogorszyć parametry pracy silnika.

Jedyne słuszne rozwiązanie to tłumiki przelotowe.

Na forum jest osoba zajmująca się przerabianiem tłumików - Edek .

Jeśli chcesz cichsze tłumiki to tylko zakup oryginalnych nie wybebeszonych.

Duży to koszt?

Jak będziesz miał orientację - daj znać.

P.S.

Być może będę sprzedawał kominy "Made in Arnelize" ;) - 200pln za komplet 2 szt. - skrócone, przelot, polerka

Mam też "singla" (2w1) na sprzedaż, ale to już inna cyfra ;)

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Ważne informacje

By using this site, you agree to our Warunki korzystania z serwisu.