hmersky 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Co polecacie jeśli chodzi o ładny głośny ale nie za bardzo natarczywy ryk naszych monsterków ? Jakie modele tłumików testowaliscie ? czy może lepiej "wybebeszyć" oryginalne ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Rufus 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Ja mam kominy przerobione przez edka z twierdzy modlin, czyli edhaust. Wybrałem tą tańszą przeróbke która można robić w monsterach z kominami poprowadzonymi po obu stronach która polega chyba tylko na wybebeszeniu dwóch ostatnich komór. A co do dźwięku to bajka, piękne basowe dudnienie, dosyć głośny ale do wytrzymania. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
rostwor 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 ARROW pięknie brzmi :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 ja polecam edhausty Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Kaśka 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Ja mam Remusy dedykowane karbonowe i nie narzekam ładnie mrucza 8-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 ja tam jestem fanem Edzia !!! Radykalnym ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fadi 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Ja mam w 695 zrobione przez Edka właśnie tą tańszą opcją (ale paradoksalnie chyba lepszą ;) ) i powiem szczerze, że urywa dupe!! Jeżeli chodzi o stosunek jakosci i efektu do ceny jest nieporównywalny chyba z niczym. Dźwięk jest charakterystyczny i ukręca na ulicach ludziom głowy (od oglądania sie) :D generalnie polecam! Pozdro! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hmersky 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 czyli wybebeszyć 2 ostatnie komory mówicie :) OK :D Thx;] Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 czyli wybebeszyć 2 ostatnie komory mówicie :) OK :D Thx;] Jakby to było takie proste, to by tu nie padło imię Ediego Edhausta :roll: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Piter748 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Termignoni ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Bernatowitz 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Nie wybebeszać tylko oddać w ręce Edzia, nie brudzić się tylko wysłać/odebrać podłączyć i obserwować jak samochody rozstępują się niczym morze czerwone jak ludziom głowy na wzór plastusia wykręcają się nienaturalnie i i i i oj poniosło mnie.. :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Kwiecień 6, 2011 Jak dla Mnie tylko dorabianie nowych wydechów z kwasówki, wg. własnego pomysłu i wymagań akustycznych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gorzko 10 Napisano Kwiecień 7, 2011 W 620 miałem MIVV górne carbonowe i powiem że też moto świetnie chodził na nich wiec może czegoś takiego poszukaj. Obecnie mam termi i chodzi bosko :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Kwiecień 7, 2011 Jak dla Mnie tylko dorabianie nowych wydechów z kwasówki.. Szkoda, że nie słyszałeś wydechów w Monsterze Billego. Jakaś firma Krzak (ale nie od Franza), a dudnią niesamowicie. Budowa nowych to oczywiście fajna sprawa, ale nie każdy ma możliwości. A stwierdzenie, że tylko dorabianie zamyka drogę eksperymentów i poszukiwań, dzięki którym ludzkość idzie naprzód, a Curie-Skłodowska (będąca też kobietą) została laureatką Nobla.. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Kwiecień 8, 2011 Może być również zakup akcesoryjnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
stasekst4s 0 Napisano Kwiecień 11, 2011 Ja mam micron, dudnia, ale sami ocenicie przy okazji ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
lkrencik 0 Napisano Kwiecień 12, 2011 może też być przerabianie oryginałów co polecam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Żółw 0 Napisano Kwiecień 26, 2011 SILMOTOR pięknie dudni a panom z drogówki jeszcze nie przeszkadzał :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
plpt 0 Napisano Kwiecień 26, 2011 Jakby to było takie proste, to by tu nie padło imię Ediego Edhausta :roll: Proste nie jest, ale nie tylko Edzio to robi ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Magenta 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Ja też założyłam Sil Motor i brak mi słów...a Panowie z drogówki to nie wiem, co myślą, dziwnie się uśmiechają Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Włodi 0 Napisano Lipiec 12, 2011 Ja mam jakieś robione na zamówienie (ale nie wiem gdzie bo to jeszcze zasługa poprzedniego właściciela) i naprawdę ROBIĄ ROBOTĘ :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Jak przejeżdżam koło przystanku to kochające matki zakrywają uszy dzieciom :lol: :lol: :lol: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jerrry 0 Napisano Sierpień 28, 2011 Ja swojego Monsterka zakupiłem z oryginalnymi tłumikami z tym, że... bez wkładów... nie wiem czy to aby na pewno zdrowe dla silnika... Proszę doradźcie coś, starych wkładów nie mam, da radę to gdzieś dorobić? Duży to koszt? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Wrzesień 2, 2011 Jest to jedno z rozwiązań psujących dźwięk i mogących pogorszyć parametry pracy silnika. Jedyne słuszne rozwiązanie to tłumiki przelotowe. Na forum jest osoba zajmująca się przerabianiem tłumików - Edek . Jeśli chcesz cichsze tłumiki to tylko zakup oryginalnych nie wybebeszonych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
bialy114 1 Napisano Wrzesień 2, 2011 Duży to koszt? Jak będziesz miał orientację - daj znać. P.S. Być może będę sprzedawał kominy "Made in Arnelize" ;) - 200pln za komplet 2 szt. - skrócone, przelot, polerka Mam też "singla" (2w1) na sprzedaż, ale to już inna cyfra ;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Jerrry 0 Napisano Wrzesień 2, 2011 Masz fotki tych wydechów na sprzedaż? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach