wiewior 0 Napisano Sierpień 18, 2011 ale z jednym kluczykiem. :evil: no i teraz potrzebuje dorobic drugi. w jednym serwisie pan oszacowal koszty ok 1000. trzeba sie liczyc z tym, ze jest wymiana komputera i zegarow-nowy immobilizer i kluczyki. nie mozna tego jakos obejsc? :?: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
arachnia 1 Napisano Sierpień 18, 2011 Pytanie kto ma pozostałe kluczyki i jak je wykorzysta :D , a 696 ostatnio chodliwe na miescie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
wiewior 0 Napisano Sierpień 18, 2011 Pytanie kto ma pozostałe kluczyki i jak je wykorzysta :D , a 696 ostatnio chodliwe na miescie. bardzo smieszne,bardzo.... :shock: ponoc francuz ma. i tu sie gubie. lepiej powiedzcie mi taka rzecz, dorabiajac i kodujac nowy kluczyk musze miec karte kodow.a jak nie mam?w serwisie chca wymienic komputer stacyjke i zegary. z tego co wiem to zegary wspolgraja ze stacyjka.i nie trzeba wymieniac..... czyja prawda? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
franek 0 Napisano Sierpień 18, 2011 z tego co wiem to zegary wspolgraja ze stacyjka.i nie trzeba wymieniac..... Nie trzeba. Reszta na priv. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
delta81 0 Napisano Sierpień 18, 2011 Maybe: http://moto.allegro.pl/ducati-749-999-8 ... 91701.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Sierpień 23, 2011 Replikę kluczyka da się zrobić gorzej z kluczem kodowym (czerwonym ) i z kartą kodową - o ile jej też brak Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Misiek 0 Napisano Sierpień 24, 2011 Monster 696 nie ma czerwonego kluczyka - ma tylko kartę kodową i w sumie 2 klucze czarne. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krl 0 Napisano Sierpień 26, 2011 Monster 696 nie ma czerwonego kluczyka - ma tylko kartę kodową i w sumie 2 klucze czarne. Faktycznie, poniosło mnie zapomniałem już że era czerwonego klucza odeszła. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 28, 2011 z tego co wiem to zegary wspolgraja ze stacyjka.i nie trzeba wymieniac..... Nie trzeba. Reszta na priv. ??? Podziel się swoją wiedzą. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Sierpień 28, 2011 z tego co wiem to zegary wspolgraja ze stacyjka.i nie trzeba wymieniac..... Nie trzeba. Reszta na priv. ??? Podziel się swoją wiedzą. Może być na priv. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 11, 2014 (edytowany) Odświeżam temat, bo mam podobny problem, aczkolwiek ze starszym Monsterem. Kupiłem Monstera 1000 S i.e. z 2003 r. Dostałem z nim jeden czarny kluczyk, jeden czerwony i kartę kodową. Niestety - drugiego czarnego poprzedni właściciel nie miał. Przed sezonem chciałem dorobić sobie drugi czarny - na wypadek zgubienia itd. W związku z tym - zgodnie ze wskazówkami z instrukcji obsługi dotyczącymi uzyskiwania duplikatu klucza - zadzwoniłem dzisiaj do serwisu Ducati w Liberty Motors w Łodzi (w instrukcji piszą, że serwis Ducati musi zaprogramować nowe klucze i prze-programować te stare). A tam facet mi powiedzieli, że oni nie dorabiają kluczy, tylko - jeśli już - na ich zlecenie robi to firma dorabiająca klucze. I w związku z tym, że równie dobrze mogę sobie sam dorobić - nie u nich, tylko w tego typu firmie. Pomyślałem - fajnie, będzie taniej. No ale później przypomniałem sobie o immobiliserze. Gdy go o to spytałem stwierdził, że ... Monster 1000 z 2003 r. nie ma immibilizera. :wtf: No i trochę zgłupiałem, bo byłem przekonany, że go mam. W każdym bądź razie - tak podaje moja instrukcja obsługi. Poza tym - po zgaszeniu motocykla przez 24 godziny miga mi pomarańczowa kontrolka immobilizera. No to chyba jest, nie :) No i nie wiem co ma teraz robić, żeby uzyskać duplikat klucza? Edytowano Luty 11, 2014 przez Motoricko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
theodor 2 Napisano Luty 11, 2014 Taki kluczyk dorobi pierwsza lepsza firma obslugujaca kluczyki Silca, lacznie z kodowaniem pestki immo. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 11, 2014 Taki kluczyk dorobi pierwsza lepsza firma obslugujaca kluczyki Silca, lacznie z kodowaniem pestki immo. OK, dzięki. No to wiem przynajmniej, czego szukać. :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 11, 2014 Oczywiście jest opcja właściwa, czyli zakup surówki w Ducati + kodowanie on-board. Oczywiście klonowanie wspomniane przez Theodora to również jakaś opcja, chociaż to bym robił w przypadku braku czerwonego klucza "matki". Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 11, 2014 Oczywiście jest opcja właściwa, czyli zakup surówki w Ducati + kodowanie on-board. Oczywiście klonowanie wspomniane przez Theodora to również jakaś opcja, chociaż to bym robił w przypadku braku czerwonego klucza "matki". Czyli co robić? Bo facet z serwisu Ducati powiedział mi, że oni nie mają "surówki", musieliby ją zamówić w firmie zewnętrznej. Czyli dalej - jak napisałem na samym wstępie. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
musieli 30 Napisano Luty 11, 2014 Surówkę z ładnym logo Ducati zamawia się w... Ducati ;-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 11, 2014 Surówkę z ładnym logo Ducati zamawia się w... Ducati :wink: Tak wskazywałaby logika i dlatego do nich zadzwoniłem. No ale ten gość z Liberty Motors powiedział mi, co powiedział. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 11, 2014 /ciach/ OK, a resztę też można u Was załatwić (w sensie zrobienie klucza i zaprogramowanie go)? do oferty firm zapraszam realizacja zgłoszenia Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krupin99 0 Napisano Luty 11, 2014 Możesz zamówić surówkę z transponderem. Dotnie ci to każdy ślusarz. Mając czerwony kluczyk możesz sam doprogramować kolejny. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 11, 2014 Możesz zamówić surówkę z transponderem. Dotnie ci to każdy ślusarz. Mając czerwony kluczyk możesz sam doprogramować kolejny. Sam? A jak? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
krupin99 0 Napisano Luty 11, 2014 Sam? A jak? np tak: Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Motoricko 9 Napisano Luty 11, 2014 np tak: Super. Dzięki :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
adrian 0 Napisano Luty 11, 2014 Ja tez programowalem swoj kluczyk.W moim przypadku nie mialem zadnego i musialem wyslac do wlocha zeby zczytal kod matke.Reszte dokodowalem sobie sam wedlug instrukcji 5 minut roboty i dokodujesz ile chcesz .Jak cos ci nie pojdzie daj znac to pomoge. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach